Viktor Đekereš (©AFP)
Viktor Đekereš (©AFP)

Sporting nikad bolji, Atalanta u krizi, ali Boginja zna kako se osvaja Lisabon

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.03.24. | 13:10

Liga Evrope: Lavovi danas (18.45) žele da se revanširaju ekipi iz Lombardije za poraz u grupnoj fazi. Ruben Amorim kaže da je prioritet Primeira. Van stroja Pote, Inasio i Španac Adan

Sporting i Atalanta, stari znanci, danas (18.45) u Lisabonu na stadionu Žoze Alvalade otvaraju osminu finala Lige Evrope. Protekle jeseni Lavovi i Boginja provincije igrali su u grupnoj fazi, kada je italijanski tim bio bolji. Slavio je u portugalskoj prestonici sa 2:1, dok je u Bergamu bilo bez pobednika – 1:1.

Oba tima u razlilčitim raspoloženju dočekuje dvomeč Lige Evrope. Sporting je lider Primeire, ima velike šanse da se okiti krunom posle katastrofe šampiona Benfike u Portu u nedelju uveče. S druge strane, tim Đan Pjera Gasperinija i dalje je u igri za Ligom šampiona, ali gubi korak za četvrto mesto posle dva vezana poraza, u Milanu od Intera (0:4) i na svom terenu u nedelju od direktnog rivala za mesto u evroeliti, sjajne Bolonje koju maestralno s klupe predvodi Tijago Mota.

Izabrane vesti

Viktor Đekereš je prva zveza tima Rubema Amorima. Čelsi i Arsenal ga žele narednog leta. Šveđanin mađarskog porekla plaćen je samo 20.000.000 evra Koventriju, a sjajne igre u zeleno-belom dresu sigurno su mu učetvorostručile cenu. Londonski velikani ne žale novac da mu daju” devetku”, pa će Sporting da bude na mukama da zadrži sjajnu letnju investiciju iz Čempionšipa.

18.45: (2,15) Sporting Lisabon (3,45) Atalanta (3,35)

Računajući i remi sa Milanom na San Siru, Atalanta je tri meča bez poraza. Kao lider grupe se direktno plasirala u osminu finala Lige Evrope, dok je Sporting lako izbacio švajcarskog šampiona Jang Bojsa posle pobede u Bernu sa 3:1 i rutinskih 1:1 pred svojim navijačima.

Stadion je rasprodat, biće više od 50.000 navijača, a većina će biti zdušno uz tim Rubena Amorima, mladog stručnjaka koji je preporodio Lavove i koji bi na leto mogao da preuzme nekog od velikana evropskog fudbala (upražnjena mesta trenera u Bajernu, Liverpulu i Barseloni).

Sporting ne može da računa na povređene Španca Adana, Gonsala Inasija i jednog od najboljih igrača, krilnog napadača Potea iliti Pedra Gonsalvesa. Amorim je u izjavi pred ovaj duel rekao da je prioritet njegovog kluba Primeira, ali s najjačim mogućim snagama će mladi strčnjak da udari na ekipu iz Bergama.

---------------------------

Sporting osvaja Ligu Evrope - kvota u Mozzartu je 20,0, a da će igrati u finalu je 10,0.

Atalanta osvaja Ligu Evrope – kvota u Mozzartu je 17,0, a da će igrati u finalu je 9,00.

---------------------------

Đekerešu u špicu će se pridružiti iskusni Paulinjo, dok će s krila da preti nekadašnji igrač Brage i Barselone Trinkao.

Atalanta je tim koji igra snažno sa mnogo duela. Mnogo je igrača koji menjaju pozicije. Moramo da budemo pametni da ispratimo svakog čoveka. To je tim sa drugačijim fizičkim kapacitetom od onih koje smo zatekli u Portugaliji, veoma moćan tim. Već smo imali dve utakmice sa Atalantom. Mislim da smo se bolje prilagodili u drugoj utakmici, ali osećam da smo spremniji u ovom trenutku”, rekao je Amorim.

Atalanta je jedini tim ove sezone koji je pobedio na stadionu Žoze Alvalade. Mladi stručnjak kaže da nema želje za dodatnim motivom, za osvetom.

Ne, igrači Sportinga jednostavno žele da pobede. Mislim da je Sporting tim koji igra bolje. Kao trener, mislim da smo trenutno, otkad sam ovde, najkompletniji tim”, istakao je Amorim.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU SPORTINGA PROTIV ATALANTE.

Gasperini za gostovanje u Lisabon ima kompletan tim. Iskusni stručnjak će verovatno da napravi nekoliko promena u odnosu na tim koji je poražen za vikend na svom terenu od Bolonje. Napadač Đanluka Skamaka bi mogao da dobije mesto ispred ove sezone probuđenog Belgijaca Šarla de Ketelarea koji je na pozajmici u komšiluku iz MIlana, ali s pravom otkupa na leto.

Huan Muso bi trebalo da zameni Marka Karnezekija na golu, dok je Šveđanin Isak Hien u prednosti u odnosu na Albanca Berata Ćimšitija. Emil Holm će se vratiti kao desni bek, dok će Ederson da počne meč i da zauzme mesto na sredini terena.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Sreda

18.45: (2,15) Sporting Lisabon (3,45) Atalanta (3,35)

Četvrtak

18.45: (9,00) Karabag (5,00) Bajer Leverkuzen (1,40)

18.45: (2,20) Roma (3,45) Brajton (3,25)

18.45: (3,90) Sparta Prag (3,50) Liverpul (1,95)

21.00: (1,57) Benfika (4,00) Rendžers (6,00)

21.00: (2,60) Frajburg (3,40) Vest Hem (2,85)

21.00: (1,48) Milan (4,30) Slavija Prag (7,00)

21.00: (2,00) Marselj (3,50) Viljareal (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga EvropeSporting LisabonAtalantaViktor Đekereš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara