Fudbaleri Sportinga (©Reuters)
Fudbaleri Sportinga (©Reuters)

Sporting u gostima "domaćici", Benfika se sveti Boavisti

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.03.21. | 14:13

Gomila interesantnih okršaja u današnjem programu prvenstva Portugalije

Sporting režira jednu od najlepših bajki u evropskom fudbalu ove sezone. Ekipa Rubena Amorima mimo svih prognoza vodi kolo u Portugaliji i nema nameru da se zaustavi dok ne donese pehar prvaka u svoje odaje prvi put od 2002.

Lavovi nemaju poraz u Primeiri, samo četiri puta su do sada remizirali i stekli su devet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Bragu. I to je tek posebna priča, no, glavnu ulogu igraju zeleno-beli. Večeras tim iz Lisabona očekuje veoma neugodno gostovanje Tondeli, u okviru 23. kola Primeire, videćete i zbog čega (21.30).

Izabrane vesti

21.30: (7,75) Tondela (4,40) Sporting (1,43)

Uprkos nedavnom porastu forme, Tondela je prošle subote napravila veliki korak unazad pošto je glatko poražena sa 3:0 u gostima Portimonenseu. Bio je to 12. ligaški poraz ove sezone za momke Paka Ajestarana, nekadašnjge pomoćnika Rafe Beniteza u Valensiji i Liverpulu.

Ipak, opšte je poznato da se Tondela ne nada ničemu spektakulrnom kada gostuje, jer u ovoj kampanji zlatno-zeleni su osvojili samo jedan bod van kuće na 11 mečeva. Tondela je "domaćica". Od svog stadiona napravila je tvrđavu, koju su uspeli da osvoje samo Gimarais i Braga. Trenutno je u seriji od pet pobeda na svom terenu i to je veliki izazov za Sporting, kao i dodatni motiv.

U svojoj poslednjoj ligaškoj utakmici Lavovi su izgledali kao da će odigrati nerešeno 1:1 protiv Santa Klare na Alvaladeu, pošto su primili gol u 84. minutu. Međutim, baš kao što je to učinio u pobedi od 2:1 nad Žil Visenteom u februaru, kapiten Sebastijan Koates je doneo 18. pobedu u 22. ligaškoj utakmici.

Ajestaran i Amorim nemaju novih izostanaka. Kod domaćih neće biti Gonsalvesa, dok Lavovi ne mogu da računaju na Paulinja, novajliju pristiglog iz Brage.

19.00: (1,35) Benfika (5,00) Boavista (9,00)

Na teren će danas i Benfika, koja dočekuje Boavistu. Deluje da su se Orlovi vratili na uobičajeni kurs posle dva iznenađujuća remija protiv Moreirensea i Farensea. Upisali su dve pobede bez primljenog gola u sudarima sa Rio Aveom i Belenensesom pa puni samopouzdanja dočekuju davljenika iz Porta.

Međutim, i Boavista je u dobrom raspoloženju pošto je sa dva slavlja na tri protekla susreta uspela da se iskobelja sa dna i fenjer prepusti Famalikau, mada će momci Žezualda Fereire i dalje da strepe za opstanak.

U prvom delu sezone Pantera je na Besi šokirala Benfiku porazivši je sa 3:0, dok je prethodno u pet navrata lagano gubila od Orlova iz Lisabona. Sada je na Lužu čeka osvetnički raspoložena četa Žorža Žezusa, ali bez napadaa Darvina Nunjeza koji je povređen.


tagovi

Portugal 1PrimeiraSporting LisabonBenfikaTondelaBoavista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara