©Reuters
©Reuters

Sportski direktor Viole: Kazao sam Joviću - daćeš ga za pobedu u finalu Lige konferencija

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 12:21

Srbin u prvom planu posle poraza Fjorentine u Kupu Italije od Intera (1:2)

Finale Kupa Italije Fjorentina je dočekala u nadi da bi mogla da najzad prekine post dug 22 godine i oscoji trofej. Snove Viole rasplamsao je rani pogodak Gonzalesa, ali je Lautaro Martnez sa dva gola režirao preokret Intera i srušio snove tima iz Firence. Zaostatak sa kojim je tim Vićenca Italijana ušao u završnicu susreta bio je povod za potpunu ofanzivu, a glavna pretnja po Handanovića bio je srpski reprezentativac Luka Jović. Centarfor Fjorentine ušao je u igru u 70. minutu i do poslednjeg sudijskog zvižduka se našao u nekoliko izglednih prilika, međutim nije uspeo da nadoknadi gol zaostatka. U kojoj meri je Jović bio razočaran usled propuštenih šansi na najbolji način oslikavale su suze po završetku utakmice, a sportski direktor Fjorentine Danijele Prade otkrio šta je kazao Srbinu posle utakmice.

"Jović je momak pun emocija osećanja, izašao je na teren i stvorio tri-četiri šanse. Uloga napadača je neverovatna, ponekad, čim dodirnu loptu postignu gol. Danas Jović nije mogao ništa, ali pre ili kasnije stvari se okreću. Rekao sam mu da će postići odlučujući gol u finalu Lige konferencije. U ostalom, bilo je to prelepo finale, odigrano u ime fer-pleja kako je Matarela tražio. Sudio je savršeno. Ne možemo se žaliti ni na šta, iako ostaje gorčina zbog poraza", kazao je Parde.

Izabrane vesti

Sportski direktor Viole potom je još jednom čestitao igračima.

"Ne možemo ništa da prigovorimo igračima, pohvalili smo ih za posvećenost i identitet koji smo prikazali. Igramo fudbal protiv svih, a juče je rival bio veoma kvalitetan tim. Dobro smo počeli utakmicu, dobro smo se držali pola sata, a onda su dva trenutka napravila razliku. Šteta, jer igramo proaktivan fudbal, ovo iskustvo mora da nam da snagu za naredne obaveze.”


tagovi

Luka JovićDanijele PradeFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara