@AFP
@AFP

Sprema se „trejd“ Barse, Intera i Mančester sitija - Lautarov transfer zavisi od Semeda, Kanselo se vraća među Nerazure

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.05.20. | 16:57

Transfer trougao koji bi mogao da obeleži naredni prelazni rok

Pred izbijanje pandemije korona virusa, a samim tim i obustave fudbalskih prvenstava, za naredni prelazni rok najavljivani su veliki transferi, koji su usled finansijskih gubitaka pod znakom pitanja, te će klubovi morati da se dovijaju kako bi obezbedili potpis željenog fudbalera.

O tome je govorio i generalni direktor Juventusa Fabio Paratići, koji je predložio model poslovanja sličan onom iz NBA po kome bi klubovi između sebe razmenjivali igrače, a uskoro bismo mogli da taj predlog vidimo i u praksi.

Izabrane vesti

Naime, kako prenosi katalonski Sport, Barselona, Inter i Mančester siti na pragu su velikog posla kojim bi sve tri strane dobile pojačanja za kojima tragaju.

Odavno se piše o Lautaru Martinezu kao velikoj želji Katalonaca koji nikako da pronađu pravu formulu po kojoj bi Argentinca doveli na Kamp Nou, ali izgleda da se ključ čitavog posla nalazi u rukama njihovog igrača Nelsona Semeda. Portugalskog desnog beka Pep Gvardiola vidi kao idealnu zamenu za njegovog kolegu iz reprezentacije Žoaa Kansela koji za godinu dana na Etihadu nije uspeo da zadovolji zahteve španskog stručnjaka, te bi mogao da potraži novu sredinu.

Tu u priču ulazi Inter. Barsa je na sve načine pokušavala da “smekša“ Nerazure, nudila brojne, fudbalere uz doplatu, Artura Vidala, levog beka Emersona koji je na pozajmici u Betisu, pa i Semeda, koji bi radije u Siti od kog ima bogatu ponudu na stolu. Italijanski klub se takođe raspitivao za zdravlje Kansela, koji je već nastupao za Inter pre dve sezone, a s obzirom da je Siti spreman da pusti Portugalca, sve izgleda kao nacrtano. Semedo bi otišao među Građane, Kanselo bi se vratio na Đuzepe Meacu i tako znatno smanjio cenu Lautaru koji bi završio kod prvaka Španije. 

Čitav posao koji bi mogao da obeleži letnju pijacu navodno je vrlo blizu finalizacije.

@AFP


tagovi

Lautaro MartinezNelson Semedo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara