Dan Petresku (©Reuters)
Dan Petresku (©Reuters)

Sprema se čistka u Klužu, Petresku precrtao šestoricu

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.12.22. | 12:18

Trofejnom treneru mišljenje neće da promeni ni eventualna pobeda nad Botošanijem (nedelja, 16.30) u 20. kolu rumunskog šampionata

Seriju od šest uzastopnih pobeda u svim takmičenjima Klužu je prošle srede prekinuo Farul u Kupu Rumunije. Ostalo je 0:0, iako je tim iz Konstance već od trećeg minuta igrao sa igračem manje. Posle tog meča je trener aktuelnog šampiona Dan Petresku je sastavio transfer listu, izdvojio je šestoricu fudbalera na koje više ne računa i koji bi tokom zimskog prelaznog roka trebalo da promene sredinu. Izvesno, njihov status se neće promeniti bez obzira na ishod današnjeg meča sa Botošanijem (nedelja, 16.30) u 20. kolu šampionata.

Kako pišu rumunski mediji, 54-godišnji strateg, koji juri petu titulu sa Klužom, ne računa više na Kristijana Balgradeana, Mihaila Bordeanu, Katalina Ita, Sergija Buša, Karla Bručića i Vita Hamershoj-Mistratija. Ideja je da se njihove plate prebace na pojačanja na pozicijama za koje Petresku smatra da su urgentnije.

Izabrane vesti

Bivši golman FCSB-a Balgradean je i letos bio na listi nepoželjnih. Tada međutim igrač nije uspeo da se dogovori sa Univerzitateom Kluž oko plate, pa je ostao. U senci je Italijana Simonea Skufeta i sedi na klupi.

Hrvat Bručić je u Kluž stigao minulog leta iz Kopera, sa kojim je osvojio Kup Slovenije. Ovaj 30-godišnji levi bek nije uspeo da se nametne pored kapitena, 36-godišnjeg Marija Kamore. Odigrao je samo pet utakmica, od čega tri u prvenstvu, pa će potražiti novi klub.

16.30: (6,75) Botošani (3,60) Kluž (1,60)

Najveće razočaranje navijača Kluža je danski vezista Hamershoj-Misrati, koji je na početku sezone došao kao veliko pojačanje iz Randersa, za obeštećenje od 400.000 evra. Vezista je u evropskim kvalifikacijama dobijao šansu na kašikicu, kasnije ni toliko. Ukupno je na terenu proveo 321 minut, raspoređen na čak devet mečeva. Ostaje zabeleženo da je ovaj 30-godišnjak bio strelac krajem avgusta u pobedi nad Voluntarijem sa 4:0. Na prethodnoj prvenstvenoj utakmici protiv Kindije (2:0) Hamershoj -Misrati je u igru ušao u nadoknadi vremena, a potom se u Kupu Rumunije nije našao ni na klupi.

Petresku nije zadovoljan ni nekadašnjim mladim reprezentativcem Rumunije, Bušom, koji je tokom karijere igrao za Šefild Venzdej, Salernitanu, Levski i FCSB. On je početkom ove godine došao iz Seongnama, a za sada je u aktuelnom prvenstvu sakupio samo 55 minuta igre. Snažni napadač nije postigao nijedan gol.

Kluž ove nedelje ima priliku da smanji zaostatak na tabeli za liderom Farulom. Trenutno mu tim iz Konstance beži četiri poena (uz dva meča više), ali je u subotu doživeo debakl na gostovanju Hermanštatu. Poražen je sa 4:0. Zato, ako Kluž ne razočara svoje navijače, ima priliku da priđe na samo jedan bod minusa.

Botošani po trenutnoj formi ne bi smeo da bude pretnja po šampiona. Trenutno 12-plasirani tim na tabeli za sada ima samo četiri pobede u prvenstvu, odnosno tek 20 poena. Poslednji trijumf je zabeležio još sredinom oktobra, a od tada je odigrao osam utakmica u svim takmičenjima. Poražen je na pet od poslednjih šest utakmica, a na isto toliko nije uspeo da zatrese protivničku mrežu. Čisto poređenja radi, pre nedelju dana je Farul pobedio Botošani sa 8:0, a potom je i u Kupu Rumunije u četvrtak FCSB bio bolji, sa 2:0.

Ipak, 14. avgusta u okviru 5. kola Kluž nije uspeo da savlada Botošani na svm terenu. Štaviše, izgubio je sa 1:0 i to mu je bio treći uzastopni duel sa tim timom na kojem nije slavio (dva poraza sa po 1:0 i jedan remi sa 1:1).

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

RUMUNIJA 1 – 20. KOLO

Petak

Sepsi - Voluntari 1:1 (1:0)

/Tudori 22 - Nemec 76/

Subota

Hermanštat – Farul 4:0 (1:0)

/Balaure 2, 54, Bihačijanu 71pen, Petresku 90+4pen/

Nedelja

13.30: (2,30) Univerzitatea Kluž (2,95) UTA Arad (3,60)

16.30: (6,75) Botošani (3,60) Kluž (1,60)

19.30: (3,50) Kindija (3,30) FCSB (2,15)

Ponedeljak

16.30: (2,35) Univerzitatea Krajova 1948 (3,00) Arđeš (3,40)

19.30: Dačija Mioveni Univerzitate Krajova (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1KlužCFR KlužBotošaniDan Petresku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara