Nemanja Čović (©Mozzart Sport/Rastko Šurdić)
Nemanja Čović (©Mozzart Sport/Rastko Šurdić)

Sprema se čudesan napadački tandem: Lukas Podolski – Nemanja Čović

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.02.22. | 10:44

Daleko je od realizacije, ali...

Pre koju godinu zvučalo bi nezamislivo, ali sada bi moglo da se desi: da kapiten Vojvodine Nemanja Čović zaigra u tandemu sa legendarnim napadačem Lukasom Podolskim!

Nije šala, Gornjik iz Zabža je naumio da 30-godišnjeg kapitena Vojvodine dovede u Ekstraklasu, pošto mu je potreban špic da zameni Hesusa Himeneza, koji je pre deset dana otišao u MLS ligu i u transferu vrednom 650.000 evra zadužio dres Toronta.

Izabrane vesti

Podolskom je dakle potreban novi saradnik, a uprava Gornjika - za koji je nedavno igrao i Ričmond Boaći - usmerila je pogled ka Čoviću.

Zasad nema informacija o konkretnim potezima Poljaka, ali tamo prelazni rok traje do 28. februara tako da ima vremena da se situacija promeni. S tim da se ne treba zaletati, gledao je Gornjik prethodno i Kolumbijca Franka Kastanjedu – sećate ga se iz Šerifa, a posle polusezone u Ligi šampiona završio je u Varti iz Poznanja?! – te mladog bugarskog napadača Preslava Borukova, ali on je potpisao za Lokomotivu Plovdiv.

Otud Čović u priči. S tim da je veliko pitanje da li bi ga Vojvodina pustila sada kada može da dovede samo jednog i to slobodnog igrača, posebno imajući u vidu da će se na proleće boriti za izlazak u Evropu. Gornjik pride nije klub koji velikodušno plaća. To su sume od maksimalno 200.000 evra.

I mada bi Voša možda i izašla u susret kapitenu, pitanje je i da li se samom Čoviću ide u Zabže. Tamo podsećaju da je on odigrao i dve utakmice za reprezentaciju Srbije – istina revijalne – te da su ga navijači prošle sezone birali za najboljeg fudbalera Vojvodine.

Gornjik je trenutno šesti na tabeli Ekstraklase sa ipak solidnim zaostatkom za mestima koja znače plasman u Evropu, ali prolećna polusezona tek je počela.



tagovi

Gornjik ZabžeEkstraklasaFK VojvodinaNemanja ČovićZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara