Stadion Modlea - Aker (©Shutterstock)
Stadion Modlea - Aker (©Shutterstock)

Sprema se vatromet golova na Akeru

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.08.20. | 15:40

Molde je na svom stadionu bio perfektan od starta sezone, uz gol razliku 16:3 iz pet utakmica

Branilac titule, Molde, otvorio je sezonu na odličan način, ostvarivši osam pobeda u uvodnih devet rundi. Međutim, posle prošlonedeljnog poraza, drugog u poslednja tri kola, zaostatak šampiona Norveške za prvoplasiranim Bodeom, ekipom koja je i prethodne sezone Moldeu bila takmac u trci za titulu, iznosi šest bodova. Ukoliko tim Erlinga Moa želi da zadrži korak za Glimtom, ne sme da priušti sebi još jedno ispuštanje bodova protiv ekipa iz donjeg doma, a jednu takvu, Start, ugostiće večeras na svom Akeru u okviru 17. kola (19.00). Meč ova dva tima prvobitno trebalo je da se odigra po rasporedu, kasnije u toku sezone, ali je pomeren zbog obaveza Moldea u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Prvi od dva pomenuta neuspeha, Molde je pretrpeo baš protiv Bodea, dok je drugi, neočekivani, usledio u prethodnom kolu protiv Sandefjorda, kada je Moova četa pala sa kreča u nadoknadi utakmice u kojoj je od sredine prvog dela imala igrača manje. Međutim, oba poraza došla su na strani. Na svom terenu, Molde je maksimalan posle pet mečeva, uz nešto više od tri postignuta gola u proseku, i samo tri primljena, što u proseku iznosi 0,6 po utakmici.

Izabrane vesti

Norveški stručnjak ne može da računa na dvojicu povređenih igrača, Haraldsejda i Gregersena, dok Sjelstad neće igrati zbog crvenog kartona koji je nedavno zaradio. Dobra vest je da se u tim vraća možda i najbolji fudbaler ekipe, Volf Ejkrem.

Za Start je prethodno kolo konačno donelo malo radosti, pošto je posle 11 rundi konačno upisao prvu pobedu u šampionatu i sada se nalazi na 14. poziciji. Međutim, na strani, a večeras gostuje, ima skor od tri poraza i dva remija, igra čvrsto, sa jedva preko dva gola na utakmici u proseku, te važi za drugog najpoželjnijeg gosta u prvenstvu.

Klub sa zapada Norveške poslednji put je slavio protiv Moldea pre sedam godina. Od tada, uspeo je tri puta da izvuče remi, pretrpevši u tom periodu šest poraza, a isto toliko puta je viđeno tri ili više golova. Najbliži prekidu tog neuspešnog niza Start je bio u trećem kolu ovogodišnjeg prvenstva, kada je čak i vodio, ali je u trileru sa pet golova pao u šestom minutu nadoknade. Sve ukazuje da ćemo i ovoga puta videti vatromet golova na Akeru.

NORVEŠKA 1 - 17. KOLO (POMERENO)

Sreda

19.00: (1,25) Molde (6,50) Start (10,00)



tagovi

Norveška 1MoldeStart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara