©Reuters
©Reuters

Sprema se velika rekonstrukcija na Đuzepe Meaci: Inter na leto ostaje bez "pola tima"

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.03.23. | 17:37

Jednima ističu ugovori, drugima pozajmice, a očekuje se i prodaja neke “krupne ribe”

Godinama unazad Inter sklapa kraj sa krajem, prodaje da bi kupovao, pozajmljuje ne bi li premašio granicu u budžetu, a kako stvari stoje ni predstojećeg leta situacija neće biti ništa drugačija. Štaviše, kako piše milanski list Gazeta delo Sport, na Đuzepe Meaci se po završetku sezone sprema rekonstrukcija ekipe tokom koje bi bi "polovina" igrača mogla da napusti tim.

Mnogo je nerazjašnjenih statusa u timu Nerazura tri meseca pre kraja sezone, no krenimo od onoga što znamo. Milan Škrinjar definitivno će napustiti klub na leto. Mogao je još u januaru, ali je Inter odbio 10.000.000 evra od Pari Sen Žermena te će Slovak u julu kao slobodan igrač krenuti put Parka prinčeva i ostaviti veliku rupu u odbrani milanskog tima.

Izabrane vesti

Istina, Inter ima još trojicu pouzdanih štopera, ali je problem to što mu je za formaciju koju preferira Simone Inzagi (3-5-2) toliko i potrebno, a ni sa jednim od njih situacija nije idealna. Frančesko Ačerbi je na pozajmici iz Lacija, i mada je zadovoljio igrama, Nerazuri zbog teške finansijske situacije nameravaju da obore već dogovorenu cenu otkupa od 4.000.000 evra, što sa tvrdim pregovaračem kakav je Klaudio Lotito neće biti nimalo lako.

Dalje, tu je i Stefan De Fraj, kojem ugovor ističe na kraju aktuelne sezone. U Interu žele da nastave saradnju sa holandskim štoperom, ali mu nude platu manju od trenutne (4.500.000 evra po sezoni). Uz De Fraja, Edin Džeko je jedini od šestorice igrača kojima ugovor ističe u junu, a sa kojim je Inter voljan da nastavi saradnju. Međutim, i u slučaju bosanskohercegovačkog napadača začkoljica – Nerazuri nude ugovor na godinu dana, Džeko zahteva dve. Danilo D'Ambrozio, Roberto Galjardini i Samir Handanović, uz već pomenutog Škrinjara, napustiće Đuzepe Meacu na kraju sezone. Pride treba razmišljati i o budućnosti Alesandra Bastonija, Hakana Čalhanoglua, Matea Darmijana i Henrika Mhitarjana kojima ugovori ističu leta 2024.

Ne treba zaboraviti ni da je generalni direktor kluba Bepe Marota nedavno izjavio kako će se Romelu Lukaku po isteku pozajmice vratiti u Čelsi, a kako navodi milanski list i Raul Belanova će se vratiti u Kaljari pošto Inter nema nameru da iskoristi opciju otkupa iz njegovog ugovora za 7.000.000 evra.

Naposletku, očekuju se da Inter i proda neku "krupnu ribu" kako bi dopunio kasu i deo novca preuismerio u finansiranje novih pojačanja. Gazeta u prvi plan ističe Marcela Brozovića i Denzel Damfris o čijim se odlascima spekulisalo i ranije, te Hoakina Koreu, mada je teško zamisliti da Inter napravi plus od prodaje argentinskog napadača budući da ga je od Lacija kupio za 30.000.000 evra. Naravno, teško je zamisliti da će baš svi gorepomenuti igrači napustiti klub, ali je jasno da je pred Interom leto velikih odluka.

Sve i da zadrži većinu, Džeko je 37 godina, Ačerbi ih ima 35, De Fraj 31, Brozović 30, D’Ambrozio 34, Mhitarjan 34, Mateo Darmijan takođe, Handanovič 38. I zbog toga je, između ostalog, rekonstrukcija je na Đuzepe Meaci kad-tad morala da se sprovede, milom ili silom. Inter ima jedan od najstarijih timova u Seriji A, a sa takvim će teško uskoro nazad na tron.


tagovi

InterSerija AMilan ŠkrinijarEdin DžekoDanilo D'AmbrozioRoberto GaljardiniSamir HandanovićRomelu LukakuRaul BelanovaMarcelo BrozovićDenzel DamfrisHoakin Korea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara