Detalj sa meča u Lincu (© AFP)
Detalj sa meča u Lincu (© AFP)

Sramotni Totenhem, očajni Hart: Murinju dva penala, piše se samo prolaz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 21:23

Dalje ide i Antverpen

Ako je tačan postulat da veliki timovi dobijaju i kad igraju loše, Totenhem nije veliki. Možda će postati, ali će Žozeu Murinju biti potrebno dosta strpljenja da promeni mentalitet londonske ekipe. Kad se očekuje da „zaključa“ utakmicu, makar igrala očajno, obavezno poklekne. Fešbekovi sa premijerligaških duela sa Vest Hemom i Njukaslom ukazali su se gostima u Austriji, ni dva vođstva, ni dva penala, nisu mu bila dovoljna da sruši otpor žilavog LASK-a – 3:3.

Pisaće se da je Totenhem prošao u nokaut fazu Lige Evrope, ali je u meču petog kola Grupe J patio kao pre mesec i kusur kad je gostovao Antverpenu koji ga je pobedom nad Ludogorecom prestigao na tabeli.

Izabrane vesti

Kakav je bio u Belgiji pred kraj oktobra, takav je bio u u Lincu. Sramotan. To što su samo Pjer Emil Hojbjerg, Tangi Endobleme i Hjon Min Son zadržali mesta u prvih 11 u odnosu na prvenstveni derbi sa Čelsijem nije opravdanje za igru bez igre, izostanak agresije i smušenost u odbrani. Uprkos tome što je Geret Bejl dao 200. gol u karijeri, računajući klub i reprezentaciju, a Son ukupno 20. za Totenhem na evropskoj sceni (efikasniji od njega u toj kategoriji, u klupskoj istoriji, samo su Hari Kejn sa 36, Džermejn Defo sa 23, te Martin Čivers sa 22), Englezi su sve vreme bili u kontaritmu. Morao je čak i sudija da im pomaže. Ako je prvi od dva jedanaesterca očigledan, drugi – u gol ga dva minuta posle izjednačenje za 2:2 pretvorio Dele Ali – je diskutabilan. I to nešto govori kakvi su bili Sparsi.

Sa rezervnim golmanom, Džoom Hartom, makar 25 odsto slabiji u odnosu na sastav kad brani Igo Loris. Za bar dva od tri gola kriv je bivši reprezentativac Engleske, mada to ne umanjuje partiju LASK-a, dokazao je da ostvarenja u poslednjih godinu dana nisu slučajnost. Šteta samo za Austrijance što su ispali.

Dok je Totenhem patio u Austriji, Antverpen je dokazao da je zasluženo tukao sastav iz Londona pre mesec i kusur dana. Pobedio je još jednom, ovoga puta Ludogorec i, takođe, prošao dalje. Još samo da u međusobnom duelu sa Englezima odluči s koje pozicije.

U Belgiji je bilo 3:1, tako što je domaćin sve vreme bio uočljivo bolji, da bi posle povratka Bugara u igru početkom nastavka, inicijativu naplatio sjajnim ubačajem Rafaelova i pogotkom glavom Ričija de Lita, a Benson overio pred kraj.

LIGA EVROPE, PETO KOLO

Grupa J

Antverpen – Ludogorec 3:1 (1:0)

/Hongla 19, De Lat 72, Benson 87 – Despodov 53/

LASK – Totenhem 3:3 (1:1)

/Mihorl 42, Egeštajn 84, Karamoko 90+3 – Bejl 45+2 pen, Son 56, Ali 86 pen/



tagovi

TotenhemLiga EvropeLASK LincDžo HartŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara