Jovanović (©Starsport)
Jovanović (©Starsport)

Srđan Jovanović kandidat da sudi derbi – Hrvatske

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 09:48

Komšije odlučile da najvažnije utakmice do kraja sezone vode stranci

Bizarnost našeg fudbala: Srđan Jovanović nije kandidat da vodi srpski večiti derbi, ali zato jeste da vodi – hrvatski!?

Beogradski arbitar je, pored toga što vodi utakmice Lige šampiona, čest gost na derbijima u Evropi, ove sezone je tri puta išao na Kipar, nekoliko puta na Bliski istok prošle godine, ali nije dovoljno „valjan“ da bi delio pravdu na najvećoj svetkovini srpskog fudbala. Poslednji put je bio na centru na 167. derbiju, a ovaj u subotu će biti 172.

Izabrane vesti

Ali zato je Jovanović dovoljno dobar – Hrvatima. Kako pišu Sportske novosti, odluka Fudbalskog saveza Hrvatske je da derbi mečeve do kraja sezone, duele između Rijeke, Hajduka i Dinama, vode stranci.

Ideja je da to budu elitni arbitri, oni koji dele pravdu na utakmicama Lige šampiona. I zato će iz Hrvatske zatražiti pomoć iz – komšiluka. Jer je tako najlakše, nema jezičke barijere...

A, na prostoru bivše Jugoslavije su trojica takvih arbitara: Slovenac Slavko Vinčić, Bosanac Irfan Peljto i – Srbin Srđan Jovanović.

„Ko bi mogao da vodi naše derbije? Verovatno su najveća šansa susedne države, pa se ne bi trebalo čuditi ako se na utakmici Hajduk – Dinamo sa pištaljkom pojavi Slovenac Slavko Vinčić ili Irfan Peljto iz BiH ili Srbin Srđan Jovanović, ili neki četvrti tih država. U HNS-u nije precizno definisano iz kojih će država pokušati dovesti da dovedu sudije, mogu to da budu i Italijani, Nemci, Holanđani... ali prema onome što se može čuti iz Sudijske komisije to nije lak posao pa bi sa susedima mogla da bude najveća šansa“, pišu Sportske novosti.

Do polovine marta bi trebalo u Hrvatskoj da znaju da li će postići dogovor sa Savezima iz regiona.


tagovi

Srđan JovanovićFudbalski savez Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara