(©Reuters)
(©Reuters)

Srbi iz Firence idu po trofej Lige konferencije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 23:46

Ljubičasti u produžetku izbacili Bazel – 3:1

Srpska kolonija u Firenci ide po trofej Lige konferencije! Nikola Milenković, Luka Jović, koji su igrali večeras u Bazelu i Aleksa Terzić boriće se u Pragu protiv Vest Hema za pehar UEFA kupa.

Maestralnu partiju odigrali su Ljubičasti u Bazelu, razbili su Švajcarce u svim segmentima igre, a čak nisu imali ni dovoljno sreće da ranije, u regularnom toku, pa i pre 129. minuta postignu gol i sebi olakšaju život – 3:1 (2:1), prvi meč 1:2.

Izabrane vesti

Bazel je doneo kući prednost iz Firence, ali nije uspeo da je sačuva. Bio je potpuno nadigran, a nož u srce zabio mu je Antonin Barak golom u maltene pretposlednjem minutu, čisto da crveno-plave još više boli (gol pogledajte ovde).

Duboka sudijska nadoknada je trajala zbog toga što je navijaču Fjorentine tokom produžetka i nekoliko minuta mu se ukazivala pomoć. Možda je izgledalo da je taj nesrećni slučaj isekao baš Italijane, koji su ozbiljno pritiskali Bazel u tim minutima, međutim, nije ih usporio, našli su način da dovrše započeti posao i probiju se u finale.

Mnogo razloga da grli i ljubi Antonina Baraka ima i Luka Jović, kojem je visilo nad glavom da bude tragičar utakmice. Promašio je srpski špic, koji je u 91. minutu ušao u igru, dve kolosalne šanse, potom je izgubio loptu na centru iz koje se izrodila najbolja šansa za domaće u produžetku, a na kraju, u poslednjem minutu utakmice, u situaciji jedan na jedan sa golmanom, Jović je pogodio – stativu.

U odbrani Fjorentine Nikola Milenković je odigrao jako dobru utakmicu, mada su Ljubičasti generalno držali Bazel daleko od svog gola.

Pored Baraka, junak pobede italijanskog tima je Nikolas Gonzales, koji je postigao prva dva gola (ovde i ovde), a imao je šanse i da upiše het-trik.

Fjorentina će se sa Vest Hemom boriti za svoj drugi evropski trofej u istoriji. Prvi je, isto kao Čekićari, osvojila u nekadašnjem Kupu pobednika kupova 1961. godine, kada je u finalu savladala Rendžers.

LIGA KONFERENCIJE – POLUFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

AZ Alkmar - Vest Hem 0:1 (0:0) - prvi meč 1:2

/Fornals 94/

Bazel - Fjorentina 1:3 (1:2, 0:1) - prvi meč 2:1

/Amduni 55 - Gonzales 35, 72, Barak 128/



tagovi

FjorentinaBazelLiga konferencijeLuka JovićNikola MilenkovićAleksa Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara