Dušan Vlahović (©Starsport)
Dušan Vlahović (©Starsport)

SRBI NA ČIZMI: Vlahović je garancija golova, srpski defanzivci imali crnu subotu

Vreme čitanja: 5min | pon. 05.04.21. | 12:10

Sergej nezamenljiv i kada nema dan…

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ime Dušana Vlahovića se izgovara sa velikim apetitom u svim najvažnijim fudbalskim čaršijama južno od Alpa. Mladi srpski golgeter je nastavio da trese mreže i sa novim-starim trenerom Bepeom Jakinijem i doneo je još jedan zlata vredan bod Fjorentini u borbi za opstanak. Za razliku od Dušana Vlahovića, svi srpski defanzivci su napravili velike kikseve koji su skupo koštali njihove timove. Najveću grešku je napravio Nikola Maksimović koji je praktično poklonio gol Mesijasu u meču Napoli – Krotone. Na istoj utakmici Vladimir Golemić snosi odgovornost za gol Viktora Osimena. I defanzivci u malom srpskom derbiju na Marasiju su dali negativan doprinos: Ivan Radovanović je kriv za gol Dušana Vlahovića, a Nikola Milenković za pogodak Matije Destra. Za razliku od defanzivaca naši vezisti su bili solidni: neki malo manje kao Sergej Milinković Savić i Miloš Vulić, neki u sredini kao Saša Lukić, a Filip Đuričić i Darko Lazović su čak u očima pojedinih izveštača zaradili i 6,5.

Izabrane vesti

DUŠAN VLAHOVIĆ je promenio trenera, ali nije svoju naviku da trese mreže u Seriji A u novoj godini. Srpski centarfor je postigao 13. gol u Seriji A, samo gol manje od asova poput Lautara Martineza, Čira Imobilea i Lorenca Insinjea. Ako nastavi da trese mreže, kao što to čini u 2021. nije isključeno da uđe u privilegovani klub igrača koji su postigli 20 ili više golova što bi bio veliki uspeh budući da je tek napunio 21 godinu. Inače, Vlahović je imao još par prilika, ali mu je Ivan Radovanović onemogućio zadovoljstvo da se raduje još koji put. U izveštajima sa utakmica se podvlači da je Dušan postao garancija za opstanak Fjorentine u Seriji A i da posebno imponuje njegova požrtvovanost na terenu jer gine za svaku loptu. Od svih izveštača Dušan je proglašen za igrača utakmice sa ocenom 6,5.

NIKOLA MILENKOVIĆ nije dobio prelaznu ocenu jer je direktno odgovoran za gol centarfora Đenove Matije Destra, ali je, ruku na srce, ostatak meča Bleki odigrao sasvim solidno i zaslužio je više nego prelaznu ocenu. Ipak, zbog tog kiksa svi izveštači su mu dali 5,5.

IVAN RADOVANOVIĆ snosi odgovornost za gol Dušana Vlahovića, ali je za razliku od Nikole Milenkovića imao nekoliko intervencija koje su direktno spasile Đenovu od poraza protiv Fjorentine i zato je dobio prelaznu šesticu od gotovo svih izveštača sa utakmice.

(1,25) Zenit (6,50) Himki (10,0)

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ nije blistao protiv Specije. Bila je to jedna od lošijih utakmica u ovoj sezoni srpskog asa. Videlo se da je Sergej stigao umoran posle dve odigrane utakmice protiv Portugala i Azerbejdžana i posebno nakon putovanja u Baku. Sergej je izgubio čak 18 lopti što pokazuje da nije bio njegov dan, ali kako je to Korijere konstatovao, “kada je izašao Milinković videlo se koliko je on nezamenljiv igrač u timu Lacija čak i kada nema dan”. Sergej je od gotovo svih listova dobio prelaznu šesticu sa izuzetkom Gazete delo Sport koja mu je dala 5,5.

NIKOLA MAKSIMOVIĆ je imao košmarno popodne protiv Krotonea. Istina je da je srpski reprezentativac do 59. minuta bio mnogo bolji deo tandema sa Kostasom Manolasom, ali je greška koju je napravio sa Mesijasom neoprostiva za igrače njegovog nivoa i tima čiji dres brani. Srećom po Maksimovića, Di Lorenco je postigao četvrti i pobedonosni gol, inače bi Nikolina greška bila mnogo bolnija i vidljivija od dve Manolasa posle kojih je Simi zatresao mrežu Aleksa Mereta. U svakom slučaju Maksimović nije uspeo da potvrdi stabilizaciju forme koja se videla protiv Milana i Rome. Nikola je ocenjen u rasponu od četvorke do petice.

VLADIMIR GOLEMIĆ je bio na ivici prelazne ocene, od četiri primljena gola Krotonea samo jedan ide na njegovu dušu, Osimenov. Reporteri sa utakmice su se složili da je zaslugama Golemića Krotone ostao u igri do kraja. Ipak, to nije bilo dovoljno za prelaznu ocenu, mada je bio blizu dobivši 5,5.

MILOŠ VULIĆ je ušao u igru u drugom poluvremenu umesto Adama Unasa i dao je ravnotežu igri Krotonea i solidnost u fazi kada tim iz Kalabrije nije bio u posedu lopte. Nije slučajno da je sa njim na terenu Krotone primio samo jedan gol. Miloš je imao i jednu veliku priliku ali nije uspeo da je pretvori u gol. Na kraju je zaradio prelaznu ocenu, šesticu, od gotovo svih medija, kako zbog zalaganja tako i zbog taktičke korisnosti i inteligencije.

DARKO LAZOVIĆ je odigrao solidan meč u dresu Verone protiv Kaljarija: nije briljirao, ali nije ni podbacio. Mogli bismo da kažemo da je Darko na Sardiniji doprineo više kvantitetom nego kvalitetom pobedi tima Ivana Jurića. Špartao je po celom boku tokom meča, ali nije uspevao da bude lucidan kao u poslednjih par meseci. Njegov trud je nagrađen pralaznom šesticom, a Korijere delo Sport mu je dao čak i 6,5.

FILIP ĐURIČIĆ je igrao na mahove protiv Rome. Istini za volju njegova partija je bila snažno uslovljena žutim kartonom koji je dobio odmah na početku meča. U svakom slučaju gotovo sve najopasnije akcije Sasuola po gol Rome su nosile njegov pečat, uključujući i asistenciju za prvi gol Traorea. Imao je Filip i lepu šansu da načne Đalorose na startu meča, ali je Pau Lopez bio oprezan i zatvorio mu je ugao kada se našao sa našim fudbalerom oči u oči. Đuričić je uglavnom ocenjen sa 6, a tu i tamo su mu pojedini listovi dali i 6,5.

SAŠA LUKIĆ umalo nije postao heroj Torina protiv Juventusa pošto je u finišu meča dobro zagrejao dlanove golmana Stare dame Vojćeha Ščešnjija posle lepog prodora. Vezista Torina je ušao u igru polovinom drugog poluvremena umesto Rinkona i dao je značajan doprinos osvajanju boda Granata koji je veliki kao kuća u borbi za opstanak. Za provedenih 25 minuta na terenu Lukić je zasluženo dobio prelaznu šesticu.


tagovi

Miloš VulićVladimir GolemićDušan VlahovićNikola MilenkovićIvan RadovanovićSergej Milinković SavićNikola MaksimovićDarko LazovićFilip ĐuričićSaša Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara