Ognjen Bjeličić u dresu Hamrun Spartansa (©Starsport)
Ognjen Bjeličić u dresu Hamrun Spartansa (©Starsport)

Srbi nanišanili duplu krunu: Spartanci u seriji od osam pobeda, na poslednja dva meča dali 11 golova

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 09:25

Tim iz Hamruna za koji nastupaju Ognjen Bjeličić i Nemanja Krstić u osmini finala Kupa Malte ovog četvrtka od 20.15 časova dočekuje fenjeraša Premijer lige Gudžu

Za klub sa Malte Hamrun Spartanse šira srpska javnost je prvi put čula na leto 2022. godine, kada su bili poslednja prepreka fudbalerima Partizana na putu ka Ligi konferencije. Uspeli su Maltežani tada čak da odigraju 3:3 u Beogradu, što im ipak nije bilo dovoljno pošto su crno-beli u prvom meču trijumfovali sa 4:1. Kasnije te sezone Hamrun je osvojio titulu, drugu u ovom veku, a devetu ukupno, dok je ove godine na sjajnom putu da osvoji duplu krunu.

Tim u koji su u međuvremenu stigla i dvojica srpskih fudbalera, Ognjen Bjeličić iz niškog Radničkog i Nemanja Krstić iz Napretka, posle nešto više od pola sezone je lider u prvenstvu. Ovog četvrtka će odličnu formu probati da prenese i na Kup Malte, gde će od 20.15 časova u okviru osmine finala da ugosti Gudžu.

Izabrane vesti

Hamrun je u poslednjih osam kola zabeležio sve pobede. U tom nizu je osvojio nacionalni Superkup pobedom nad Birkirkarom (4:0), iz kupa je eliminisao Lidžu (3:0), a u prvenstvu je samo u poslednja dva kola postigao 11 golova! Savladao je u prethodna dva vikenda najpre Balzan kao gost sa 7:1, a zatim je u nedelju kod kuće bio bolji od Naksara sa 4:1.

Bjeličić i Krstić igraju standardno, ali najveće zvezde Hamruna su ipak napadači. Domaći fudbaler Luk Montebelo je najbolji strelac u prvenstvu sa 14 golova, dok je drugi na listi Crnogorac Uroš Đuranović sa devet pogodaka. Ako jedna ekipa ima dvojicu najboljih na listi strelaca, onda je jasno kolika je razlika u odnosu na ostale timove u ligi…


20.15: (1,25) Hamrun (5,20) Gudža (11,0)


Dok je Hamrun ubedljivo prvi sa 38 poena iz 15 kola, Gudža je poslednja u Premijer ligi Malte sa samo šest bodova iz isto toliko utakmica. Jedina je u ligi koja još uvek nema nijedan trijumf (šest remija i devet poraza).

Prvi ovosezonski duel, krajem septembra, rutinski je pripao Spartansima. U Hamrunu su trijumfovali sa 3:0, golovima Montebela (dva) i Seta Pejntsila.

KUP MALTE – OSMINA FINALA

Utorak

Birkirkara – Sajrens 1:0 (0:0, 0:0)

Florijana – Zebag 7:1 (1:1)

Mosta – Valeta 2:1 (2:0)

Marsakslok – Svajki 3:0 (1:0)

Sreda

Gzira – Hibernijans 1:0 (1:0)

Santa Lusija – Mgar 3:3 - penalima 3:4 (0:1, 2:2)

Slijema – Balzan 1:0 (0:0, 0:0)

Četvrtak

20.15: (1,25) Hamrun (5,20) Gudža (11,0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

MaltaHamrun SpartansOgnjen BjeličićNemanja Krstić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara