Srbi nastavili dominaciju, u istom danu potvrdili vladavinu u Belorusiji i Uzbekistanu

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.11.22. | 19:40

Šahtjor Soligorsk i Pahtakor nastavili niz osvojenih titula

Današnjim pobedama Šahtjor Soligorsk i Pahtakor su odbranili titule u Belorusiji i Uzbekistanu i tako nastavili dominaciju u pomenutuim državama, a sa njima nastavila se žetva trofeja srpskih fudbalera.

Branilac titule u Belorusiji savladao je Belšinu i tako treći put u nizu stigao do državne krune, ukupno četvrte u klupskoj istoriji. Tim je na putu do novog uspeha predvodio srpski strateg Milić Ćurčić, dok su učesnici na svakom od tri šampionska puta bili levi bek Nikola Antić i krilni napadač Igor Ivanović.

Izabrane vesti

Antić je sezonu ukrasio sa tri pogotka, dok je Ivanović mreže rivala tresao sedam puta, od toga jednom danas, sa bele tačke i tako doprineo ubedljivom slavlju (4:1).

Sjajan dan za Srbe upotpunio je uspeh Pahtakora koji je slavio u gostima tradicionalno najvećem rivalu Bunjodkoru (2:0), te je branilac titule osvojio četvrtu uzastopnu titulu, a ukupno 15. u klupskoj istoriji. Deo šampionske generacije bio je Dragan Ćeran, dok su sa bodom zaostatka i kao vicešampioni sezonu završili Bojan Ciger, Zoran Marušić i Jovan Đokić.



tagovi

UzbekistanUzbekistan 1Belorusija 1Šahtjor SoligorskPahtakor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara