"Jorović"
"Jorović"

Srbi osvajaju Bahrein: Muharak kao Zvezda i Partizan

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.10.14. | 16:54

"Ovde imamnogo Evropljana, srdačni su prema strancima, nisu zatvoreni poput Arabije ili nekih oblasti u Kuvajtu. Zemlja je jedno ostrvo veličine Beograda, grad na vodi, nema problema što se tiče bezbednosti, sve je uređeno“, otkriva Jorović

JorovićFudbalski put je našeg trenera Đorđa Jorovića doveo u Bahrein, gde je preuzeo brigu o selekciji do 20 godina u klubu Muharak.
To je prva selekcija ispod prvog tima, već smo odigrali šest utakmica, četiri prijateljske i po jednu u prvenstvu i kupu“, kaže Jorović i dodaje. „U prvenstvu smo trijumfovali sa 4:0, inače liga ima 16 klubova koji su raspoređeni u dve grupe po osam. Prvo se odigra jedan krug takmičenja, pa se po četiri najbolje ekipe iz obe grupe sastaju da bi na kraju najbolja četiri tima igrala polufinale i finale“.

Šta se može reći za tvoj klub Muharak?
Klub ima reputaciju u Bahreinu poput Zvezde i Partizana u Srbiji. Prvi tim, ali i prateće selekcije uzeli su niz trofeja. Uvek postoji pritisak da se napravi dobar rezultat, ali i da formiraju igrači za prvi tim. Upravo pokušavam da uspostavim novi sistem rada. Baziraću se na individualnom radu i radu po grupama, mnogo toga mora da se uradi na tehničkom i taktičkom planu“.

Izabrane vesti

U Jorovićevoj selekciji svi igrači su iz Bahreina.
Svi igrači su prošli omladinsku školu Muharaka i nema prostora za dovođenje igrača iz drugih klubova. Cilj je formiranje fudbalera za prvi tim, ali i obezbeđivanje što boljeg plasmana“.

Seniorska liga je kvalitetnija od kuvajtske lige, a klub se uspešno takmiči u elitnom rangu.
Treneri prvog tima su iz BiH, napravili smo pravu konekciju i saradnju. Imaju Brazilca i trojicu Francuza, ostali igrači su iz Bahreina, ima i reprezentativaca“.

Mediji i navijači prate Muharak.
Muharak je omiljeni klub i puno navijača dolazi na utakmice. Klub ima dugu tradiciju, ali ne samo fudbalsku već i košarkašku, odbojkašku...“.

Pored Jorovića u klubu rade još dvojica Srba.
Sa kadetima radi Branko Vujišić, a u prvom timu je trener golmana Vladimir Ćirić koji nam daje veliku podršku jer je sedam godina u Muharaku“.

Bahrein je znatno otvoreniji od ostalih zalivskih zemalja.
Napraviću paralelu sa Kuvajtom gde sam takođe radio. Ovde ima mnogo Evropljana, srdačni su prema strancima, nisu zatvoreni poput Arabije ili nekih oblasti u Kuvajtu. Zemlja je jedno ostrvo veličine Beograda, grad na vodi, nema problema što se tiče bezbednosti, sve je uređeno“, zaključio je Jorović.

Piše: Đurđe Mečanin


tagovi

BahreinĐorđe Jorovićmuharak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara