Ilustracija (©AFP, ©Starsport)
Ilustracija (©AFP, ©Starsport)

Srbi u osmini finala Lige šampiona Azije: Mitrović i Sergej sigurni, još četvorica mogu da im se pridruže danas, a Čaušić čeka sledeću nedelju

Vreme čitanja: 4min | pon. 04.12.23. | 12:09

Počinje poslednje kolo grupne faze elitnog takmičenja na najvećem kontinentu

Ove i sledeće sedmice odigraće se poslednje, šesto kolo grupne faze Lige šampiona u Aziji. Zasad je poznato samo šest od 16 učesnika osmine finala, tako da nas očekuje veliki broj interesantnih duela. Među onima koji će se voditi ovog ponedeljka, nama je najatraktivniji meč Al Hilala i Nasadžija, na kojem ćemo najverovatnije da vidimo dvojicu srpskih reprezentativaca, Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića.

Njih dvojicu očekuje možda i najopuštenija utakmica od dolaska u Al Hilal letos. Pobedom nad Navbahorom (2:0) u prošlom kolu osigurali su prvo mesto, pošto sada imaju tri boda više od Uzbekistanaca i bolji rezultat u međusobnim mečevima. Upravo je to odlučujuć faktor, ako su dve ekipe bodovno izjednačene, tako da je Al Hilal među prvima obezbedio nokaut fazu elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

Trener velikana iz Rijada i prošlosezonskov vicešampiona Azije, Žorž Žezus, ne planira previše da odmara prvotimce u Ligi šampiona. Prijavio je i Mitrovića i Milinković-Savića za susret sa Irancima, pa se očekuje da se nađu na terenu.

Nasadžiju, baš kao i Al Hilalu, pozicija je već poznata posle pet kola. Sakupio je šest bodova i svakako će da bude treći u D grupi, pa sada igra samo za to da popravi utisak koji je ostavio u prvom okršaju sa Al Hilalom (0:3). Pomenimo i to da se Mitrović, osim za titulu, bori i za zvanje najboljeg strelca. Trenutno je treći na toj listi sa pet datih golova, po jednim manje od Brazilaca Krizana (Šandong) i Andersona Taliske (Al Nasr).


17.00: (1,15) Al Hilal (7,00) Nasadži Mazandaran (15,0)


Pored Al Hilala, osminu finala Lige šampiona su obezbedili predstavnik Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Ain iz A grupe, Al Nasr iz E grupe, tajlandski Bangkok Junajted (F grupa), Kavasaki Frontejl (I grupa) i Pohang (J grupa). Podsetimo, u nokaut fazu će se plasirati pobednici svih grupa, kao i po tri najbolje drugoplasirane ekipe sa Istoka i Zapada (obe divizije broje po pet grupa).

Dvojica srpskih fudbalera su dakle sigurni u osmini finala, a ko bi mogao da im se pridruži?

Za Navbahor iz Namangana, uzbekistanskog predstavnika, nastupaju trojica njih – Filip Ivanović, Jovan Đokić i Luka Čermelj. Oni će ovog ponedeljka, takođe od 17 časova, da gostuju u Indiji Mumbaj Sitiju, a pobeda im garantuje da će da budu među najboljim drugoplasiranim ekipama. Remi, a pogotovo poraz bi im drastično zakomplikovali situaciju.


17.00: (6,00) Mumbaj Siti (3,90) Navbahor (1,52)


U okviru B grupe, od 17 časova, Marko Stanojević i njegov Nasaf Karši danas igraju odlučujuću utakmicu. Gostuju Al Sadu u Kataru, u direktnoj borbi za prvo mesto. Uzbekistanci posle pet kola i jesu prvi, imaju 10 poena, ali daleko od toga da će im biti lako da tu ostanu. Al Sad može da ih prestigne u direktnom okršaju ako trijumfuje sa dva gola razlike, pošto ima sedam poena, ali i Al Šardža, koja je drugoplasirana sa osam i gostuje nejakom Al Fajsaliju u Amanu.

Nasaf Karši je pre dva meseca savladao Al Sad sa 3:1, a tada je Stanojević igrao do 71. minuta. Izašao je iz igre pri rezultatu 3:0.

Obračun srpskih fudbalera, zakazan za sredu, direktno će odlučiti drugoplasiranu ekipu A grupe. Dragan Ćeran i njegov Pahtakor, koji zasad imaju sedam poena, dočekuju Al Fejhu, čiji članovi su Vladimir Stojković i Milan Pavkov. Samo što ni jedni, ni drugi ne drže sudbinu u svojim rukama, već zavise od rezutlata u drugim grupama.

Do osmine finala može još i bivši fudbaler Crvene zvezde Goran Čaušić, koji nastupa za Buriram. Tajlanđani su treći na tabeli sa šest bodova, dva manje od lidera Kofua, protiv kojeg i igraju u poslednjem kolu. Doduše, taj meč je na programu tek u utorak 12. decembra.


AFC LIGA ŠAMPIONA – 6. (POSLEDNJE) KOLO

Ponedeljak

GRUPA B

17.00: (5,40) Al Fajsali (3,60) Al Šardža (1,62)

17.00: (1,75) Al Sad (3,50) Nasaf Karši (4,50)

GRUPA C

13.00: (1,45) Al Kuva Al Džavija (4,20) AGMK (6,50)

19.00: (1,95) Al Itihad Džeda (3,35) Sepahan (3,70)

GRUPA D

17.00: (1,15) Al Hilal (7,00) Nasadži Mazandaran (15,0)

17.00: (6,00) Mumbaj Siti (3,90) Navbahor (1,52)

Utorak

GRUPA A

15.00: Ahal – Al Ain

15.00: Pahtakor – Al Fejha

GRUPA E

17.00: Istiklol – Al Nasr

17.00: Persepolis – Al Duhail

Sreda

GRUPA J

13.00: Hanoj – Urava

13.00: Vuhan Tri Tauns - Pohang

Utorak, 12. decembar

GRUPA H

10.00: Melburn Siti – Džeđijang

11.00: Buriram – Kofu

GRUPA I

11.00: Džohor DT – Patum Junajted

11.00: Ulsan – Kavasaki Frontejl

Sreda, 13. decembar

GRUPA F

11.00: Čonbuk – Bangkok Junajted

11.00: Lajon Siti - Kiči

GRUPA G

09.00: Kaja - Inčeon

09.00: Jokohama Marinos - Šandong

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Jovan ĐokićFilip IvanovićGoran ČaušićMarko StanojevićSergej Milinković SavićAleksandar MitrovićNavbahorNasaf KaršiAl HilalAzijska liga šampionaLuka Čermelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara