Komentari na vest

Srbi ušli, Milan porodio pobedu ali Pioli sa strepnjom čeka novu godinu (VIDEO)

J

JaleP

pre 4 meseca

Rezultat odlican, ne treba panicariti i delovati na zimskoj pijaci sto se tice odbrane. Inter ne mogu stici, cilj je LS. Cuvati lovu i uzeti na leto krstenog centarfora, desnog beka i veznog. Vise vere u mlade igrace, kidace vise nego istroseni polovnjaci...
U

Uvek protiv jrz

pre 4 meseca

To je prevelika kocka, sad nam odlaze Benaser i Cukvueze, ostali smo sa jako malo igraca u rosteru, a nikakve promene nisu ucinjene i niko jos nije platio otkazom za ove silne povrede. Nekoliko igraca nam treba, ako je nama problem da damo tri miliona za npr. Mirandu, onda se nikad necemo vratiti u sam vrh fudbala, to je i vise nego jasno...
J

JaleP

pre 4 meseca

Pa gledaj vratice onog Gabbiu sa pozajmice, ako ode a nadam se da hoce Krunic, onda dovesti nekog u vezu. Lako je dovesti igrace, ali kad se vrate povredjeni igraci u tim, bice guzva...gurati mladje igrace i to je to.
U

Uvek protiv jrz

pre 4 meseca

Nije dovoljan jedan stoper, ja bih pored Gabie (covek je tezak prosek) doveo mozda jos dvojicu na pozajmicu, a najmanje jednog svakako. Ne kazem da ne treba gurati mlade, ali, Milanu su trenutno povredjeni Kalulu, Malik i Tomori pa cak i Pelegrino i kaldara (na ovog poslednjeg se ne racuna, ali, ilustracije radi spominjem i njega), na povratak Sportiela, Musaha i Okafora se jos ceka, tesko je povredjen i Pobega koji ce se vratiti tek tamo krajem aprila, a sad nam i Benaser i Cukvueze odlaze na KAN i tamo ce ih biti mozda cak i do sredine februara. Prema tome, u odbrani gori vatra jer je i Kjer vec u godinama i ume cesto da se povredi (potpuno nepouzdan po tom pitanju) i onda imas samo Simica i te ostale klince iz Primavere tipa Koubis, Nsiala i Bartezagi, a imamo i onog supertalentovanog desnog beka Himeneza. Ako ode i Krunic, na sredini terena cemo imati samo RLC, Rajndersa, Adlija i Musaha kao i onog malog Zerolija iz Primavere koji je juce debitovao. Mi sada imamo samo mozda 17-18 igraca na raspolaganju: MM, Florenci, DK, Kjer, Simic, Ernandez, RLC, Musah, Adli, RK, Rajnders, Pulisic, Romero, Ziru, Jovic, Leao, Okafor plus Gabiu plus klincadiju Bartezagija, Zerolija, Caku Traorea i Kamardu kao i te rezervne golmane Mirantea i Navu. Da sumiram, stoper/stoperi (pored Gabie), rezervni levi bek i zadnji vezni obavezno (cak i sa veznjacima cemo kuburiti dobrano), a onda mozda cak i krilo (ako ode Romero na pozajmicu kao sto se prica sto sad nesto bas i ne bih preporucio nasima da rade) i centarfor jer od Zirua definitivno dobijamo sve manje u poslednjih nekoliko meseci (isto kao i od Leaa i Ernandeza), a vreme bas i ne radi za njega...'
J

JaleP

pre 4 meseca

Sve to stoji sto si rekao, al da se otpusti Pioli i dovedu kratorocna resenja(pozajmice), nezgodno je vreme doslo i za fudbal, tesko se igraci prodaju koji su visak...uverices se kad se vrate Origi, Salemakers i co.
U

Uvek protiv jrz

pre 4 meseca

Aleksis ce biti otkupljen, balo-ture i origi (sigurno) nece.
I

Inter

pre 4 meseca

Protiv Sasuola je nebitna igra, bitan je rezultat. Taj Sasuolo je mina za sve velike klubove, u proslosti su cesto odnosili i sva tri boda protiv velikih timova.
R

Rejnders

pre 4 meseca

Šteta,bila je ovo savršena prilika da pioli dobije nogu i da milan napokon krene napred umesto što tapka u mestu sa njim već 2 godine
S

Sempre Ac Milan

pre 4 meseca

Pulišić,benaser,reijnders plus magnian ok ostali ništa
L

Lektor

pre 4 meseca

I Florenci je bio dosta dobar.
I

Inzaghi

pre 4 meseca

Mini pauza na vreme, plus prva utakmica je kup posle nove godine. Idealna za dizanje forme. Iako je igra bila loša, Sasuolo je godinama ubica velikih i dobro je što je Milan večeras pobedio.

Владан

pre 4 meseca

Бенасер прорадио у другом полувремену и Пиоли га избаци??? Са оваквим везним редом..ни Герд Милер не би дао ни један гол.. а камоли Јовић.
V

Vasilis

pre 4 meseca

Koliko ocajan fudbal. Seria A je uzasno nekvalitetna, neatraktivna.
G

Gost39

pre 4 meseca

I opet imaju 3 predstavnika u nokaut fazu LŠ, a Milan se tamo nije plasirao iako je odigrao nerešeno sa Njukaslom kući i dobio ih u Engleskoj. Nije loše za nekvalitetnu ligu ;)
O

OOiO

pre 4 meseca

I Milan bi isao dalje da psz nije dobio nepostojeci penal u tipa stopedesetom minutu...
L

Lopta je okrugla

pre 4 meseca

Jako losa utakmica.Bez ritma,bez zelje da se nesto uradi.Leao sa svakom novom utakmicom samo smanjuje svoju vrednost.Teo nista posebno.Jedini igrac vredan paznje je Benaser.Ostali losi...veoma losi.Pioli? Bolje biti bez trenera nego sa ovakvim trenerom.Uzas.Ali trece mesto na tabeli,to je premija.Za ovakvu ekipu,ovakav fudbal to je poklon.
L

Lektor

pre 4 meseca

Taj gol Pulisica je kudikamo regularniji od onog vaseg sinoc koji je zapravo i potpuno neregularan, ne zelim vise o tome. Milan ima veci budzet od Intera? Milan nije prodao Tonalija? Vi poslednjih godina ne trosite toliko, tacno, tacno je i to da imate dosta (svakako vise nego Milan koji nikad nije ni bio poznat po tome, ali, odavno mi vise ni ne trosimo kao nekad, a ranije smo zapravo vise bili poznati po onom pametnom trosenju nego po nekakvom bahacenju, pobogu, nama je i dalje na celu rekorda onaj transfer Rui Koste) prihoda od odlazaka, ali, poslovicno ste poznati kao jako velike trosadzije (narocito u italijanskim okvirima), naravno da ste tek posle malo smanjili gas jer ste vremenom manje-vise formirali kompletirali tim i dovodili samo zamene za one koji su neminovno morali da vas napuste i odu u druge klubove iz ovog ili onog razloga. Uostalom, koliko puta ste vi samo do sada imali prelazne rokove od cca 200 miliona evra, a koliko mi? To ne moze da se poredi.
L

Lektor

pre 4 meseca

Moja greska, nisam hteo tebi.
L

Lopta je okrugla

pre 4 meseca

@Lektor...Ja sam simpatizer A.C.Milan-a...i ako redovno citas komentare to bi mogao i trebao da znas.
L

Lektor

pre 4 meseca

Znam da jesi, tebreks, permutovao sam ispod kojeg komentara sam postavio da mi bude poslata replika.
I

Inter

pre 4 meseca

Lektor@ pa naravno da je za tebe regularniji. Ali ne zaboravi da intezitet duela procenjuje sudija (jer se to ne moze bas proceniti na osnovu usporenog snimka), dok ruka kod napadaca se ne procenjuje, jer svaka ruka u fazi napada se sankcionise, u defanzivi postoje tolerancije. Inter je bio trosadzija u eri Moratija, nakon osvojene Triplete Morati je prestao da ulaze, a kasnije vise nikad Inter nije imao tu euforicnu kupovinu skupih pojacanja. U ovom trenutku Inter mnogo pametnije radi na trzistu (sto se tice ulaznih transfera). Pitam se samo kako bi Milan funkcionisao i kako bi krpio rupe da su posle Skudeta morali prodati Leaa i Tea, a i da im recimo mora otici Benaser, kao sto su Interu otisli Lukaku, Hakimi i Eriksen. Ja sam rekao svez kapital, dakle dodata sredstva preko onih koja su dosla od prodaje igraca. Milan je prodao Tonalija za oko 80m, a potrosio preko 100m, e ta razlika je "upumpana". Inter je prodao Onanu (u tom trenutku sigurno u 3 najbolja golmana na svetu), prodao je jos neke igrace, ali Inter cak ni ta sredstva nije u celosti utrosio. Kada je dosao novi vlasnik Milana pocastio vas je sa De Keteleareom. E ja pricam o toj razlici, Milan je u mogucnosti da ide preko zaradjenih sredstava od transfera, dok Inter nije. U Interu od igraca koji su osvojili Skudeto tu su samo Lautaro, Barela i Bastoni, ostali nemaju znacajniju ulogu ili nisu ni tad imali znacajniju ulogu, kao ni sad. Toliko o toj nadogradnji tima.
L

Lektor

pre 4 meseca

Minutima je (pre)gledan snimak tog navodnog igranja rukom i nije nesumnjivo i nedvosmisleno utvrdjeno da je igrao, Pulisic je fudbalski sve odradio i primio loptu i uputio sut, kad vec nije bilo 100 posto da je bila ruka (a po meni nije ni ne znam koliko), nije u interesu fudbala bilo da tako nesto ne bude priznato. Za razliku od toga, ono je poprilicno jasno bio faul u napadu, ne znam koji intenzitet bi bio prihvatljiv za tebe, ali, OK, postujem i taj tvoj argument. Znam odlicno na sta si mislio kad si napisao "svez kapital", ne moras da mi crtas. Video bih tebe kad bi vama stalno bili povredjeno bar 5-6 igraca (uz bojazan da ih bude jos toliko u najavi i da kao klub posle svakog meca morate da strahujete da li su svi dobro) i kad biste neprestano bili primorani da igrate sa nekom "n-tom" verzijom odbrane i sredine terena. Razlika od 20-30 miliona evra je tebi sporna? Zar treba da nista ne potrosimo, ne razumem? Nije nas on nista pocastio, u startu je za veoma male pare kupio Milan i propustio je da nas uzme na vreme zbog cega smo mi citavo to leto izgubili. Po informacijama koje ja imam, citav taj prelazni rok je jos uvek finansirao Eliot, kako si dosao do toga da je ovaj novi nesto dao, ne znam i mislim da nisi u pravu. Mozda nemate vise tu euforiju i groznicu preskupih pojacanja, ali, nije bas ni da ste bili preterano stedljivi, Marota vas je doveo u red, znam da se i uzasno steze kais zbog zabrane ulaganja van Kine, ali, ne mogu bas da vas povezem sa nekakvim pojmom besparice i siromastva. Samo da te podsetim da nam je od one cetvorice na sredini terena u sezoni 2020/21 ostao samo jedan, a i on je bio povredjen donedavno, samo da podsetim i na to da krstenog spica u nekim najboljim godinama nemamo jos od Bake (i donekle Iguaina posle njega, Pjontek odgovara po godinama, medjutim, nije se pokazao u Milanu i svakako nije bio proveren pre dolaska, ispao je "one season wonder"), a zelim da ti ukazem i na to da su nam cak cetvorica njih koji su bili veoma bitni za klub i nosioci tj. kicma ekipe (Romanjoli vec nesto malo manje pri kraju, ali, bio je kapiten) otisli bez centa obestecenja, a mogli smo da uzmemo i preko 200 miliona evra za sve njih, barem u najboljim danima. To sto to nismo ucinili jeste stvar iskljucivo nase nesposobnosti kao i halavosti igraca, samo konstatujem da smo izgubili te pare koje nisu tj. ne bi bile stvar upumpavanja svezeg kapitala vec smo taj resurs imali u igracima, a to je iznos sredstava koji niposto nije mali, pogotovo za nije italijanske uslove. Tacno je da su vam samo ta trojica iz sezone 2020/21 ostala/ostali, medjutim, pronasli ste zamene za sve bitne igrace i nemate nekih "nefudbalskih" problema sa njima dok Milan i dalje kuburi cak i sa pronalazenjem zdravog golmana, Milan i dalje nema nekog vrhunskog desnog beka, nema ni stopera svetske klase (Tomori je sa najvecom reputacijom, ali, nije vrhunski, a ostali su jos uvek samo veliki potencijal) koji bi bio stub tima u odbrani, nema ni nekog klasicnog defanzivnog veznog (Benaser to sigurno nije, a sve i da jeste, ove godine ga nije bilo citavih OSAM meseci, ali, to ga ne sprecava da odmah ode na KAN isto kao i Cukvueze), a nemamo ni vec toliko pominjanog spica koji je mlad i potentan. Mi smo ovog leta doveli cetvoricu igraca koji su izuzetno skloni povredama (RLC, Pulisic, Cukvueze i Okafor, tu je cak upravo Cukvueze najgori po tom pitanju za sta sam saznao tek znatno kasnije, ja sam mislio da su to "samo" ova trojica), a takvi su vec i MM, Florenci, Kjer, Benaser i jos neki, kaldara je najbolji primer za to iako se na na njega (sa pravom) odavno vise ni ne racuna, a placen je masno. O tome kako nam protivnici redovno nasrcu na najvaznije igrace bez ikakve kazne bolje da i ne pisem, ti ljudi su meta ozbiljnih startova, i sinoc je sudija propustio da kazni dva veoma nezgodna starta na samom pocetku utakmice, to tesko da je slucajno.
I

Inter

pre 4 meseca

Lektor@ pa tu ruku samo navijaci Milana nisu videli, svi ostali jesu. Ali eto i navijaci Intera se mogu uhvatiti tog prvog usporenog snimka i reci da to nije faul, tako mozemo u krug. Sudije imaju vise uglova u VAR sobi i neke stvari mi ne vidimo. Cekaj, ti meni ovde sad objasnjavas kadrovske probleme i nesposobnu upravu Milana. 20-30m je premalo u danasnjem fudbalu, ko to uopste spori, samo sam rekao da bi ja kao navijac Intera bio prezadovoljan kada bi se potrosilo bar toliko preko onog iznosa za koji su prodati igraci. Inter ne potrosi ni 70% na ulazne transfere od izlaznih transfera. Tako da u startu Milan bar potrosi 50m vise u prelaznom roku. Koji su to "nefudbalski" problemi? Povrede igraca i to sto se ne moze dovesti valjana rezerva? "Nefudbalski problemi" su bili za vreme korone, kada su igraci morali izostati sa terene iako nisu bili povredjeni da ne migu igrati. Povrede igraca su fudbalski problemi i to nije nista neobicno. Milanu se te povrede desavaju vec godinama, sto znaci da neko u klubu ne radi dobro. To sto ne mozete da nadjete adekvatne zamene ili igrace za prvu postavu je takodje krivica ljudi u Milanu koji su zaduzeni za taj sektor, pa makar to bio i Maldini. Inter sa manje sredstava, je uspeo da dovede igrace koji ce biti nosioci tima, ali i adekvatne rezerve. Dakle, i sa manje sredstava su uspeli da kreiraju konkurentniji tim. Za takve probleme je krivica samo na ljudima iz Milana. I Interu se desavalo da promasi sa pojacanjima. Ko je kriv sto je Milan doveo igrace sklone povredama? Uz to jos takvi igraci su dosli u klub koji ima neadekvatne ljude za kondicionu i fizicku pripremu. Imao je i Inter problem sa povredama krajem novembra i pocetkom decembra, a sad ima donekle problem jer je desna strana tima imala povredjene igrace. Protiv Juventusa Inter je igrao bez 2 od 3 standardna stopera, pa bas i ne vidim da se neko ovde zalio na to. Ne vidis to siromastvo u Interu jer ni me pratis detaljnije vesti o Interu, ali Inter je u takvom problemu da ne moze dovesti igraca za 0 ako neko drugi ne ode iz kluba. Npr. Acerbi je bio na cekanju prosle sezone dok neko ne ode. Isti slucaj je bio i sa Dibalom i jos nekim igracima, ali nije mogao da dodje jer nisu otisli neki drugi igraci, tipa Corea i slicni. Sto se tice promene vlasnistva Milana, koliko me secanje sluzi, tu se jeste nesto oteglo, ali otprilike do isteka Maldinijevog ugovora, ali pred istek ugovora sve je reseno. Taj Belgijanac je sigurno dosao kada je dosao novi vlasnik. Milan jeste izgubio na vremenu u pocetku prelaznog roka, jer se nije znalo u kom pravcu ce ici novi vlasnik.
L

Lektor

pre 4 meseca

Kako ti znas sta su drugi navijaci videlI? Iz nekih uglova se cak uopste ne da ni posumnjati da je igrao rukom, a kamoli da to mozes da tvrdis sa sigurnoscu. Neozbiljan si sad. Imaju vise uglova i samo jedan od njih je (valjda) dovoljan da doneses odluku da je napadac igrao rukom -svi znamo kako je odluceno, mislim da je bilo ispravno i stvarno ne razumem zbog cega toliko potenciras ovo, to je ionako mozda i jedina (uslovno receno) greska na stetu nasih protivnika. Ako cemo iskreno, vi ste samo prosle sezone imali nesto skromniji prelazni rok, a pre toga tek pre cak devet godina, svih ostalih sezona ste trosili oko 100 miliona ili pak i znatno vise od toga, jako dugo ste vazili za nerentabilan klub koji se uopste nije snalazio i nije znao sta hoce, dobro je sto vise nije tako, iskreno ovo mislim i govorim, nama treba najjaci rival i sad smo mi ti koji treba da stignemo na vas nivo ili da ga i nadmasimo ako je moguce, a nece nam biti lako :-) Ni pod razno nije tacno da Milan u startu potrosi toliko vise, kako kad smo prosle godine ukupno potrosili 56? Znas i sam koliko je od toga otislo na CDK, samim tim je citava prica jos mizernija jer tim koji se u (po meni) velikom stilu okitio titulom ne samo da nije adekvatno nagradjen i nadogradjen nego je, naprotiv, nagrdjen i oskrnavljen. Koliko para, toliko i muzike. Nefudbalski problemi su za mene sve one stvari koje nisu direktno vezane za teren kao i nepravedne odluke disciplinaca u vezi suspenzija (ne trazim privilegovan polozaj za klub jer nismo oni koji imaju protekciju i logistiku, samo bih da bude pravedno) i slicno no dobro, moze i tako, necu da insistiram i zatezem jer ne mislim da je to presudno. Ne zelim ovim pisanjem da izazovem sazaljenje za nasu situaciju, tako je kako je i tu ne moze da se vrati vreme. Ipak, malo je stvari koje rade za Milan i koje su na nasoj strani, nisu one nuzno na strani vas i juventusa, imamo dosta i zajednickih problema, ali, fakat je da nisu bas ni na nasoj, a bilo bi lepo da se barem ne radi protiv ACM. Vi mozda nekad za manje para dovedete igrace jer mi ne dovodimo slobodne igrace u onolikoj meri kao kad je tu bio Galijani (to sad ne radimo ni izbliza toliko sto mene licno jako iritira), ali, opet smatram da smo imali samo nekih pet ozbiljnijih prelaznih rokova u kojima se malo vise trosilo, to su oni iz '15, '17, '18 (ovde racunam i zimski), '19 i '23. Donekle i '21 jer smo otkupili Tomorija i Tonalija za sta smo znali da ce se nekad sigurno desiti pa je to zbog odlaganja placanja spalo bas u tu sezonu. Sto se tice plata, mislim da ste vi tu MNOGO izdasniji, a to je isto bitna rashodna stavka u budzetu. Ne daj Boze da imate nas salary cap od cetiri miliona evra, tesko je postizati cuda sa takvim limitom, pravo je cudo sto su ovoliko dugo kod nas ostali Ernandez i Leao. Zasto bih se ja zalio na to kad se vama povredi igrac? Mogu samo da saosecam sa vama kada se to dogodi, ali, sigurno necu ni da negiram i potcenjujem kada to spomenete, nema smisla. Sa druge stran,e Seti se samo polufinala LS, nama Leao nije igrao u onom prvom mecu (a vazniji je ipak bio kada smo bili (formalni) domacini jer smo tu mogli vise da uradimo i za mene nisi nuzno u prednosti kada si domacin u revansu, to zavisi od hiljadu faktora), a i Benaser je tu vrlo brzo izasao iz igre i prakticno nije odigrao nijedan od ta dva meca. Znam da ste vec vodili 2-0 u tom trenutku, ali, ko zna sta bi se sve dogodilo sa njima dvojicom na terenu do kraja meca, ostaje zal jer nismo mogli da racunamo na sve svoje najbolje. Sto se tice promene vlasnistva Milana, hronoloski je to teklo tako da je prvog juna ozvaniceno da ce nas ovi kupiti, ali, sam proces preuzimanja kluba je konacno zavrsen tek 31. avgusta, odnosno, 1. .septembra kada su dosli Vrenks i zemljak novog vlasnika Dest kao jedno krajnje iznudjeno resenje, i to ne za poziciju beka nego za krilo sto mu nikako nije primarna pozicija. Svako dobro i sve najlepse u 2024. pa da se uvek lepo sastajemo u svojim najboljim mogucim izdanjima i na klupi i na terenu kako nam i dolikuje...
L

Lektor

pre 4 meseca

Samo jos nesto, razumem da vi uporno finansirate svoje prelazne rokove u ovih nekoliko godina i da morate da se odreknete glavnih igraca iz roka u rok, razumem i da pricas o razlici preko onoga sto klub zaradi od odlazaka (ako uopste do dodje do trosenja preko jer to nije uvek slucaj), ali, i ja pokusavam da ti kazem da npr. vi mnogo vise od nas trosite po nekim drugim osnovama, ne moze to bas da iznivelise stvari, ali, moze malo da ih ublazi.
I

Inter

pre 4 meseca

Gost007@ po vama Inter nikad be moze dobiti penal, dok je kod vas sve cisto. One sezone kad ste umalo srusili rekord po broju dobijenih penala sve je bilo "kao suza cisto". Mozemo i mi da nabrajamo tako za suprotnu stranu.
I

Inter

pre 4 meseca

Na one dole komentare moji odgovori se ne prihvataju od strane redakcije, tako da sam odustao. Tu ruku su svi videli, pa i vi, samo necete da priznate. Ovde su svi ismevali takvu odluku sudija, a i na drugim portalima. Ne znam zasto se navijaci Milana bune sto Benaser odlazi na africki kup, bio je povredjen, sad se oporavio i decko zeli da igra za svoju zemlju. Ti covece gledas prelazni rok od pre 9 godina, pa ko je u timu iz tog perioda? Sto ne spomenes ono trosenje vasih Kineza kad su tek dosli? To je bilo bacanje para na sve strane. Inter nije tek od proslog leta odradio skroman prelazni rok, nego od osvojenog Skudeta. Milan posle Skudeta nije ni blizu oskrnavljen kao Inter posle Skudeta. Inter je ostao bez Kontea, ostao je igrom slucaj bez Eriksena koji je preokrenuo tu sezonu sa Interom, bez najboljeg igraca Lukakua i bez jednog od najboljih full-backova na svetu Hakimija. Milan ni blizu nije izgubio vazne igrace kao Inter posle Skudeta. Ovi sto su otisli kao slobodni, bilo iz Intera (Skrinjar) ili iz Milana (Calhanoglu, Kesi, Donaruma) je iskljicivo greska uprava. Kada pricamo o sankcijama, kako se Menjon ne spomene za onaj pogibljeni start, a dobio samo obicnu suspenziju.
L

Lektor

pre 4 meseca

Jeste, igrao je obema rukama, tapkao je kao Ajverson. Kako da se ne bunim kad je covek skoro osam meseci odsustvovao? Ne placa ga Alzir nego Milan, nije u redu sa njegove strane da sad ne zatrazi od svojih zemljaka da ovog puta propusti to takmicenje. Ne gledam ja taj prelazni rok nego kazem da ste tad poslednji put imali toliko para potrosenih na dolaske. "Smatram da smo imali samo nekih pet ozbiljnijih prelaznih rokova u kojima se malo vise trosilo, to su oni iz '15, '17, '18 (ovde racunam i zimski), '19 i '23." Ovde sam spomenuo taj PR kada su dosli kineski prevaranti, to je bilo 2017. godine. Trosili smo na sve strane, ali, dosta igraca nam je tad i bilo potrebno, najvise smo pogresili sto smo tad doveli bonuciju, bigliu i kalinica, posle se ispostavilo i kontija, a naravno da ja nisam podrzao ni dovodjenje donarume starijeg kojem su dali godisnju platu od cak milion evra samo da bi bio treci golman i parazitirao na nas racun. Nismo toliko oskrnavljeni u jednoj sezoni, ali, nije mala stvar da ne dobijes ni cent dve godine zaredom, i to '21 za donarumu i hakana, a '22 za Romanjolija i Kesija. To je tacno da ste bili drasticno oslabljeni, ali, dobili ste i neverovatnu ponudu za Lukakua, a Eriksenov odlazak ste dosta uspesno kompenzovali dovodjenjem igraca za kojeg mi nismo dobili nista, to je dvostruki udarac tj. dve muve jednim udarcem. Hakimi nije full-back nego wing-back, full-back je onaj koji igra u liniji sa 4-icom u odbrani, primetio sam da cak i mnogi nasi komentatori cesto pogresno upotrebljavaju taj termin. U pravu si za Menjoa, ja sam tada ovde pisao da je zasluzio da bude i mnogo ostrije kaznjen i vise od onoga sto je dobio iako su disciplinci i neke bivse sudije tvrdile da je na mestu obicna kazna. Upravo ja (a rekao bih da i jedino ja) sam ovde drugim navijacima Milana pisao da nije na mestu da tvrde da je to bio normalan i obican start i da tu nije bilo nista opasno i pogibeljno?!, i o tome postoje pisani dokazi i tragovi. Na kraju krajeva, mislim da smo i ti i ja isto vec o tome pisali jednom prilikom i identicno sam ti tad odgovorio, uostalom, to je jedna od veoma retkih odluka u kojima je Milan bolje/blaze prosao nego sto je zasluzio, druga je mozda ona za Zirua posle Lecea, ali, mislim da je tu kazna ipak bila opravdana i odmerena...
L

Lektor

pre 4 meseca

A ni za Hakimija niste dobili bas male pare, naprotiv, ono je bilo tesko odbiti isto kao sto ni mi ne bismo vise dobili onakvu ponudu za Tonalija. Nije bonuciju nego bonucija, lapsus calami.
I

Inter

pre 4 meseca

Umesto wing-back (rwb) se cesto koristi izraz full back, a za obicnog beka na desnoj strani (rb). Full back se verovatno cesto koristi jer taj igrac pokriva celu tu stranu i u napadu i u odbrani. Nisu dobijene male pare za Lukakua i Hakimija, mada je meni Hakimi neprezaljen i po meni je malo to sto su dobili za njega. On sad u PSG igra klasicnog beka i nije na onom nivou iz Borusije i Intera. Calhanoglu jeste dvostruki udarac, ali on je doveden tek kada se desilo ono Eriksenu. Calhanoglu je svakako odlucio da ode iz Milana tako da je to vec bio udarac Milanu. Donaruma je ubacio brata jer je ucenjivao klub. Greska uprave Milana je sto su ovi igraci otisli za 0. Ajde za ostale jos i nekako, ali sa Donarumom je uvek bio problem. Dosao je golman koji nije nista manje kvalitetan, jedino je malo stariji od njega, ali to nije toliko drasticno kod golmana. Nismo ti i ja pricali o tom prekrsaju Menjona, ja sam pricao sa osobom koja ima nick "tema dilema" tako nesto, on ima jos jedan nick, jedino ako i ovo nije njegov nick. On je takodje smatrao da je ono blaga kazna za Menjona.
L

Lektor

pre 4 meseca

"Wing-back" igra u 3-5-2, "full back" znaci da je potpuno povucen, a ne da igra "u fulu" da i pokriva "full" tj. citavu stranu kao sto mnogi pogresno tumace. Znam zasto je doveden antonio, bilo bi iskrenije da smo odmah dali te pare mladjem bratu, a onaj koji se prodao za male pare je mogao da ne ode kod vas, seti se kako si se osecao kad smo mi doveli tj. uzeli Sedorfa i Pirla ako si negde blizu mojih godina. Naravno da sam ja i Tema dilema- pogledaj juce onu vest kako sam se potpisao kad smo cestitali i pozeleli zelje, tu stoje i drugi moji nadimci u poslednje vreme.
I

Inter

pre 4 meseca

Iskreno, nisam znao da je ovo jos jedan tvoj nick. Znam da si mi rekao da imas onai tima dilema i onaj on,ona,ja (tako nesto). Ja ne vidim svrhu za vise nick-ova. Ja korisitm ovaj jedan godinama. Pa mogao je Calha otici i negde drugde, e sad to je do igraca. Meni je bilo neumesno kada su igraci Milana prozivali njega na proslavi Skudeta, ipak mi to ne prilici za igrace, sto se tice navijaca, to mi je nekako potpuno normalno da oni bockaju i podbadaju jer je nekako ispao luzer u tom potezu i nije uzeo Skudeto. Naravno da su takvi prelasci uvek skakljivi za navijace i da to "boli".
L

Lektor

pre 4 meseca

On, ono i ona je sad skraceno OOiO, a svrha je da se izbegne utisak da ovde pisem na desetine komentara dnevno mada ni to ne pomaze jer imam jedan specifican stil koji su neki provalili, a vidis da s vremena na vreme i sam obelodanim kako se sve potpisujem. Takodje, kad god me neko od vas bude pitao da li je neki komentar moj (a niste sigurni zbog nadimka), nikad necu negirati ako jeste. To sto su igraci Milana prozivali je posledica izjave koju je dao prilikom prelaska u Inter kao i nacina na koji je otisao, ali, i te male razlike u plati. Ipak, mislim da to nije nista naspram onoga sto su jedan o drugome pricali Ibrahimovic i Lukaku ili pre toga Brajant i O'Nil, to se desava, sastavni je deo sporta.
5

5:1

pre 4 meseca

Au, koja provlakuša, ju, ju, ju...
6

6:0

pre 4 meseca

Dešava se ;)
L

Lektor

pre 4 meseca

Ti bolje cuti, sudije su vam i sinoc pomogle i donele bod. Vec cak cetiri sezone imate najjaci tim, najbolje da uzmete samo jednu titulu za to vreme...
U

Uvek protiv jrz

pre 4 meseca

Ovako nesto moze da napise samo neko ko nije gledao utakmicu, a ako si cak i gledao danas i ovako pises, ti si bezobrazno BOLESTAN. Nismo mi juventus pa da tako pobedjujemo, uvek stvorimo nekoliko sansi na mecu. Inace, mnogo ste iskompleksirani svi vi sa takvim nadimcima i komentarima, nikada ne bih voleo da vidim da ovako pise jedan navijac Milana mada nije da i kod nas nema kukolja, iskreno...
I

Inter

pre 4 meseca

Lektor@ ne zaboravimo i "gol" Pulisica, bas protiv te Djenove. Ako spominjes 4 sezone onda su 2 Skudeta (ako Inter osvoji ove godine). Poslednje 3 godine Milan ima veci budzet od Intera, svako leto ulozi svez kapital, dok Inter mora da prodaje i ne utrosi sva sredstva od izlaznih transfera. Ko je onda kriv sto Milan nije sastavio bolji tim? A i setite se reci vecine navijaca Milana kada se nastavila sezona posle korone, kako ce taj tim Milana da hara Evropom godinama, kako Milan je najbolji tim ne na svetu, nego u univerzumu (sto ja ni dan danas ne mogu da shvatim sta znaci)... kada pogledamo te reci, onda se zapitam kako to Inter ima jaci tim od Milana.
G

Gost0007

pre 4 meseca

@Inter a zaboravio si skolski penal nad Osimenom? smesni penal nad Tiramom? Uzgled, hajde malo da se vratimo u 3,4 kolo gde se ovde spominje sigurno finale LS, najjaca odbrana i sredina, itd, tako daa …
L

Lektor

pre 4 meseca

Inter, Milan je u poslednjih 15-20 godina samo pet puta malo vise (po)trosio u letnjem prelaznom roku, nadam se da si svestan toga da ste vi od 2010. do tamo negde '19 ili '20 imali gotovo identicne rezultate kao i mi iako ste znatno vise novca ulagali od nas. SIguran sam da si svestan toga da mi ne bismo potrosili ovoliko ovog leta da nije bio prodat Tonali i da nije prodat za tolike pare. Da je bilo prave i iskrene volje kod ovog vlasnika, toliko bismo potrosili '22 i takav dogovor bi bio sklopljen vec sa Eliotom da on za toliko smanji kupovnu cenu, ali, to nije odgovaralo ni jednima ni drugima, ovaj je cak uzeo i kredit od njih (?!) da bi preuzeo Milan. Ako mene pitas, mi smo sada jos i malo ulozili, a vi ste samo nesto malo manje od nas potrosili ako ste cak i uopste manje jer to sto ste doveli pojedine slobodne igrace ne znaci da niste imali velike izdatke (provizije agentima, pare na ruke prilikom potpisa ugovora koje nisu male jer klubu ne placas nikakvo obestecenje zato sto kluba i nema, veca plata za igraca u startu kao sredstvo kojim zelis da ga privuces, stavise, vrlo cesto je to prelomni adut), a onda tu treba uracunati i sve one igrace koje dajete pride koji takodje imaju neku trzisnu vrednost. Sto se tice Pulisica, nemoj to da potenciras jer ti nikad necu priznati da to vidim kao neregularan gol. Na onoj drugoj vesti sam ti nesto podrobnije odgovorio za to. Vi ste neregularan gol dali i Empoliju, i protiv Napolija ste bili pogurani, nama ste prvi gol dali posle najmanje jednog faula, pogurani ste bili i sinoc, a pogurani ste na jos nekoliko utakmica u prvenstvu, nije to mozda toliko strasno, ali, nije bas ni malo za skoro pola prvenstva. Cinjenica je da ste najbolji, ja sam letos jedini od svih Milanista i pisao da ste bas vi ubedljivo najveci favorit za titulu, a da Milan sigurno NIJE, Nazalost, cak i da je Milan odradio idealan prelazni rok ili nesto priblizno tome jer idealan verovatno ne postoji, to ovom nasem treneru ne bi bilo dovoljno jer jednostavno nema toliko znanja, ali, ne bih toliko ni o tome, bas je mucna tema. NADAM SE DA CETE OBJAVITI I MOJU PRVU REPLIKU.
L

Lektor

pre 4 meseca

Lektor pre 29 minuta Taj gol Pulisica je kudikamo regularniji od onog vaseg sinoc koji je zapravo i potpuno neregularan, ne zelim vise o tome. Milan ima veci budzet od Intera? Milan nije prodao Tonalija? Vi poslednjih godina ne trosite toliko, tacno, tacno je i to da imate dosta (svakako vise nego Milan koji nikad nije ni bio poznat po tome, ali, odavno mi vise ni ne trosimo kao nekad, a ranije smo zapravo vise bili poznati po onom pametnom trosenju nego po nekakvom bahacenju, pobogu, nama je i dalje na celu rekorda onaj transfer Rui Koste) prihoda od odlazaka, ali, poslovicno ste poznati kao jako velike trosadzije (narocito u italijanskim okvirima), naravno da ste tek posle malo smanjili gas jer ste vremenom manje-vise formirali kompletirali tim i dovodili samo zamene za one koji su neminovno morali da vas napuste i odu u druge klubove iz ovog ili onog razloga. Uostalom, koliko puta ste vi samo do sada imali prelazne rokove od cca 200 miliona evra, a koliko mi? To ne moze da se poredi.
L

Lektor

pre 4 meseca

E, da, setio sam se jos jednog vaseg protivnika koji je bio ostecen, ali, necu o tome jer bi se tek to PONOVO oteglo, ne bi nam bio prvi put da raspravljamo (i) o tome Hahaha
W

Wes

pre 4 meseca

Dovoljno je napomenuti da je Menjan izabran za igrača utakmice...
G

Gost0007

pre 4 meseca

Igra bez ideje, Leao katastrofalna forma, jedina svetla tacka Benaser, polako se vraca u formu. Ako nista, bar se niko nije povredio.
N

Nemoj to da kazes dva puta

pre 4 meseca

I Florenci i Pulisic su takodje pokidali.
B

Boa ⭐⭐

pre 4 meseca

Napolju temperatura u debelom plusu za ovo doba godine, a meni zima, da se smrznem. A onda sam bacio oko na tabelu, kad tamo debebeo minis, čak -9.
n

nikisrb

pre 4 meseca

Je l ti zivis u Italiji ili?
G

Gost0007

pre 4 meseca

Izaberi jedan nick covece, ljudi ne mogu slobodan nick od tebe da uzmu. Uzgled, ne mogu bez Milana, trn u oku.
I

Inter

pre 4 meseca

Boa@ mislim da nije bas umesno prozivati na ovakav nacin, barem ja to tako ne volim da radim. Tacno je da ima na obe strane, ili bolje reci na sve tri strane, navijaca koji ovako komentarisu, ali to je bas neumesno.