Srbi višak u Poljskoj: Pantić raskinuo ugovor, Stojiljković traži novi klub

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 20:34

Iskusni defanzivac raskinuo sa Zaglebljem, dok je bivši reprezentativni napadač dobio odrešene ruke za odlazak iz Glivica

Srpski fudbaleri Aleksandar Pantić i Nikola Stojiljković napustiće svoje klubove ove zime. Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde, Viljareala i Dinamo Kijeva, sporazumno je raskinuo ugovor sa Zaglebljem, dok je Nikola Stojiljković dobio dozvolu da pronađe novi klub, nakon što mu je u Pjastu saopšteno da u nastavku sezone ne računaju na njegove usluge.

Pantić se Lubinu zadržao manje od četiri meseca. Stigao je krajem septembra kao slobodan igrač, a potom je zabeležio devet nastupa u Ekstraklasi i dva u Kupu Poljske. Iskusni defanzivac ima prilično zapaženu karijeru. Počeo je u mlađim kategorijama Partizana, a prvu profesionalnu karijeru zabeležio je u Radu, gde se brzo preporučio Crvenoj zvezdi. Posle crveno-belih četiri godine je bio pod ugovorom sa Viljarealom, a u međuvremenu išao na pozajmice u Kordobu, Eibar i Alaves. Nakon toga je potpisao za Dinamo Kijev, a pre Zagleblja igrao je za kiparske klubove Doksu i AEL Limasol.

Izabrane vesti

Nikola Stojiljković se našao među još četvoricom igrača Pjasta koji neće ići na zimski kamp između 11. i 15. janurara. Pored srpskog napadača, odrešene ruke za pronalazak nove sredine dobili su još Patrik Lipski, Dominik Stečik i Tijago Alveš.

Poljski mediji pišu da Stojiljković nije zadovoljio zahteve trenera Pjasta Gžegoža Bendarskog postigao je samo dva gola na ukupno deset nastupa u svim takmičenjima, što očigledno nije bilo dovoljno da mu se ukaže dodatna prilika, iako ima ugovor do juna 2023. godine. Zamena za bivšeg reprezentativca Srbije je već stigla, a u pitanju je doskorašnji golgeter Flore, izrazito efikasni Estonac, Rauno Sapinen.

Stojiljković je igrački stasao na Banjici, u Radu je proveo prve tri profesionalne sezone, a igrački je eksplodirao u Čukaričkom, odakle je 2015. godine prešao u Bragu za obeštećenje od 750.000 evra. Dok je bio u Bragi išao je na pozajmice u Kajzeri, Crvenu zvezdu, Majorku i Boavistu, a potom je prešao u Farense. U Pjastu je stigao u avgustu prošle godine, ali se nije snašao. Možda nije zadovoljio zahteve Gžegoža Bendarskog, ali je činjenica da iskusni napadač nije ni dobio pravu šansu, pošto je samo jednom bio starter u prvenstvu.


tagovi

Nikola StojiljkovićAleksandar PantićZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara