Tim za meč s Turskom (©Star Sport, ©Reuters)
Tim za meč s Turskom (©Star Sport, ©Reuters)

SRBIJA - TIM ZA TURSKU: Prilika za Maraša, povratak Kolarova i SMS od starta

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.10.20. | 19:18

Tumba šalje novi tim na teren

Još jedno tumbanje i onda, nadamo se, od novembra fiksirana prva postava reprezentacije Srbije.

Orlovi će u sredu uveče igrati protiv Turske u Istanbulu (20.45) u utakmici 4. kola Lige nacija, a taj duel može se komotno nazvati borbom za opstanak. Tim koji izgubi, napraviće veliki korak ka ambisu, ka nižeg rangu.

Izabrane vesti

Ako je suditi po rečima Ljubiše Tumbakovića, koji je i pre meča sa Mađarima rekao da je apsolutni prioritet finale baraža sa Škotskom 12. novembra i da je sav fokus ka tome, deluje kao da je ovo izdanje Lige nacija, u neku ruku, pušteno niz vodu. Otud sledi još jedna postava Orlova sa brojnim promenama.

Put Turske nisu ni krenuli Tadić, Milivojević, Pavlović, Grujić, Katai, Zdjelar, Veljković, pa je i izbor selektora sužen.

S obzirom na najavljeni novi set promena, očekuje se da se na gol vrati Marko Dmitrović. Bio je do ovog okupljanja prvi golman reprezentacije, a onda je za meč sa Norveškom izbor pao na Predraga Rajkovića, koji je na tom mestu ostao i za Mađarsku.

U startnih 11 vraća se Aleksandar Kolarov, koji je u nedelju odradio kaznu zbog crvenog kartona dobijenog protiv Turske u 2. kolu Lige nacija. Problematike je oko preostala dva štoperska mesta. I Nikola Milenković i Stefan Mitrović su odigrali obe prethodne utakmice i jedan će morati da spoji i treću, pošto je jedina preostala alternativa Nikola Maraš. Centralni defanzivac Almerije će debitovati za A selekciju u Istanbulu, pitanje je samo da li će dobiti šansu od starta ili će tokom utakmice istrčati na teren.

Biće kao u Oslu Darko Lazović na desnoj, a Mihailo Ristić na levoj strani. Krilni bek na desnom boku, Lazović, oduševio je partijom protiv Norveške i svi se nadaju da će tako i nastaviti, jer bi bio ozbiljan adut Orlovima pred dolazak Škotske.

U sredini terena priliku bi trebalo da dobiju mlađe snage. Nemanja Gudelj da dobije predah, dok bi ispred odbrane delovali Nemanja Maksimović i Saša Lukić. Laki na nogama, pokretljivi, da vidimo kako će delovati u paru.

Za kreaciju napada biće zaduženi Sergej Milinković Savić i Filip Đuričić, koji su dobili poštede za meč sa Mađarskom, ali sada bi trebalo da zaigraju od starta. Obojica puna samopouzdanja, obojica su odigrala sjajno u Oslu i trebalo bi da budu velika opasnost po vrlo kvalitetni tim Turske.

I udarna igla u napadu – Aleksandar Mitrović. I on je s tribina gledao izdanje protiv Mađarske, u kojem Srbija nije došla do gola. Imaće golgeter srpske reprezentacije priliku za popravni protiv Turske, pošto je u Beogradu propustio kolosalnu šansu da donese možda i pobedu, s obzirom na konačni rezultat (0:0).

S obzirom na to da je Dušan Vlahović dobio opšte pohvale za nastup u nedelju, očekuje se da koji minut dobije i u Istanbulu.

Prema tome, očekivani tim Srbije za meč sa Turskom čine: Dmitrović – Maraš, S. Mitrović, Kolarov – Lazović, Lukić, Maksimović, Ristić – Milinković-Savić, Đuričić – A. Mitrović.



tagovi

Nikola Marašfudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacijaLjubiša TumbakovićSergej Milinković SavićAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara