Detalj sa prijateljskog meča između Srbije i Hrvatske (©MN Press)
Detalj sa prijateljskog meča između Srbije i Hrvatske (©MN Press)

Srbija deklasirala Hrvatsku! Čarke na terenu, Kabićeva lepotica i asistencija, Baždarov šah-mat

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.03.22. | 18:54

Proradila Vošina veza, Orlići ubedljivi u Staroj Pazovi - 3:0

I kada je prijateljski susret, ne može okršaj Srbije i Hrvatske da prođe bez čarki. Jedna varnica pretila je da izazove požar u Staroj Pazovi, i baci u drugi plan sjajno izdanje Jovićevih izabranika. Juniorska reprezentacija Srbije je deklasirala Hrvatsku, a meč je u svakom pogledu obeležio Uroš Kabić – 3:0 (1:0).

Krilni fudbaler Vojvodine bio je centralna figura, kreirao je trijumf Orlića u Staroj Pazovi i postigao je najlepši pogodak na meču. Gol, asistencija i klinč sa nadom zagrebačkog Dinama. U sve bitne detalje Kabić je bio umešan.

Izabrane vesti

Sredinom prvog poluvremena ušao je Uroš Kabić sa desnog boka u sredinu, dobio je pravovremeni pas i pokazao kakvim udarcem raspolaže. Iz punog trka naleteo je na loptu, lansirao je projektil i pogodio bliži ugao. Pocepao je mrežu Hrvatske, burno je proslavio gol, a ubrzo je ponovo bio u centru pažnje.

Malo je nedostajalo da fizički kontakt preraste u tuču. Martin Baturina, centralni vezista zagrebačkog Dinama, odgurnuo je Kabića posle jednog duela kraj aut-linije. Želeo je prvotimac Novosađana da se obračuna sa godinu dana starijim Baturinom, no sukob je predupređen, a glavni arbitar je obojici pokazao žuti karton.

Ohladio je Kabić glavu za drugo poluvreme i dotukao Hrvate. Ponovo je ušao u sredinu sa boka, ali ovoga puta nije se odlučio na udarac. Bocnuo je loptu, prebacio kompletnu odbranu rivala i izbacio Vladimira Miletića u stopostotnu šansu. Proradila je Vošina veza, tukao je Miletić glavom iz prve i zatresao je mrežu. Mat u dva poteza.

Hrvatsku je dokrajčio Partizanov đak. Treći gol delo je Sameda Baždara. Izašao je napadač sam pred hrvatskog čuvara mreže u 93. minutu i sproveo je loptu u mrežu. Imao je dovoljno vremena da se namesti, odabere stranu i spoljnom matira golmana Hrvatske, i tako postavi konačan rezultat.


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijefudbalska reprezentacija hrvatskePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara