Srbija i Brazil kao Đoković i Nadal pred finale: Teren do terena, može kamenom da se dobaci

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.11.22. | 19:52

Biće sutra zanimljivo popodne u Al Arabiju

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Katara)

U svetu tenisa je to čest slučaj: recimo, mnogo puta se desilo da pred finale velikog turnira Novak Đoković i Rafael Nadal ili letos Nik Kirjos na Vimbldonu, treniraju na dva terena koja se dodiruju. Bez problema, bez „špijuniranja“, jer ionako sve znaju, u dušu, jedan o drugom.

Izabrane vesti

Nešto slično dogodiće se sutra posle podne u Al Arabi sportskom kompleksu u Dohi. Vežbaće uporedo, deo treninga, fudbaleri Srbije i Brazila, a mesta zbivanja razdvaja tek ulica.

Na jednoj strani je teren na kojem će vežbati fudbaleri Srbije i koje dočekuje natpis: „Dobro došli Orlovi“, sa naslikanom zastavom naše zemlje.

A, doslovno sa druge strane puta je kapija stadiona Grand Hamad, kojeg lokalno zovu Al Arabi, na kojem će trenirati Brazilci. Idealna situacija za „špijune“ dva tima, ne moraju daleko da idu da bi videli šta rade rivali. Što će, naravno, teško biti ostvarivo uz velike mere obezbeđenja koje su postavljene na ulazu svakog sportskog kompleksa.

Brazil je danas otvorio svoj sportski centar za medije, nagrnula je armija novinara sa svih strana sveta, od Brazilaca i ponekog Srbina do Turaka, Holanđana, Indijaca, Korejaca... Interesovanje za delo južnoameričkog giganta je veliko, ponovo je kandidat broj jedan za titulu.

Videćemo sutra, na prvoj konferenciji za medije srpskog tima u Dohi koliko će biti gostiju iz inostranstva, jer mahom se čuje od stranih izveštača da bi Orlovi mogli da budu „crni konj“, favorit iz senke, na Mundijalu.


tagovi

Dragan Stojković PiksiNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara