Srbija izbegla blamažu u Jerevanu, ali ovakvom igrom se ne ide na EP

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.10.21. | 17:58

Domaćin dugo vodio, Orlići se spasli u finišu - 4:1

Istorijsku blamažu smo izbegli, ali s ovakvom igrom odlazak na Evropsko prvenstvo biće misaona imenica za naše mlade fudbalere. Posle prve tri runde u kvalifikacionoj grupi 8 za igrače do 21 godine Srbija je sakupila četiri boda i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli, pošto je uz Tantalove muke uspela da slavi u Jerevanu (4:1) protiv jedne od najslabijih selekcija u kompletnim kvalifikacijama.

Gotovo čitava reprezentacija Jermenije igra za isti tim u tamošnjem šampionatu. U pitanju je vojni klub koji na taj način priprema nacionalnu selekciju, međutim taj tim je poslednji na tabeli i izgubio je sve utakmice ove sezone uz svega pet postignutih golova. Kada se ovom podatku doda da je Jermenija u poslednjih pet godina izgubila blizu 30 utakmica, da je umela da primi i po deset komada od prosečnih ekipa, postaje jasno koliko su se naši momci kockali sa svojim i ugledom srpskog fudbala.

Izabrane vesti

U najvećem delu utakmice četa Zvonka Živkovića ličila je na raštimovani orkestar. Gubili su Orlići 0:1, Jermeni napadali, imali nekoliko ozbiljnih šansi, poništen im je pogodak, čak su i prečku pogodili. Posebno je neprijatnio bilo gledati naš tim u prvom poluvremenu u kom domaći sastav ne samo da je bio ravnopravan, nego i bolji rival.

Pogledala je sreća Miloša Gordića u nekoliko navrata u tom periodu. Promašivali su Petrsojan i Mirzojan, velike probleme pravio je i Šagojan. Da su postigli drugi gol u finišu prvog dela pitanje je da li bi Srbija mogla da se vrati...

S druge strane, naši momci zapretili su samo jednom, bio je to pokušaj Šehovića udarcem iskosa sa leve strane.

I pored toga što ništa nije funkcionisalo u ugri Srbije Zvonko Živković odlučio je da i drugo poluvreme započne u istom sastavu. Za prvu promenu odlučio se u 55. minutu i to je bio pun pogodak. U igru je ušao Filip Stparević koji je razdrmao Orliće.

Samo minut kasnije stiglo je izjednačenje. Tandem Gavrić-Eraković stupio je na scenu. Ovaj prvi je centrirao, a drugi glavom pogodio za 1:1.

Nije Srbija posle izjednačenje bogzna kako podiogla nivo igre. I dalje su napadi bili spori, prečesto neorganizovani i bezidejni. Jermenija je pretila uglavnom iz kontre. Iz jedne takve situacije, u 67. minutu, lako je moglo da bude 2:1. Ponovo su muke našoj odbrani zadavali Šagojan i Mirzojan. Prvi je pakovao, drugi gađao sa desetak metara, međutim Gordića je spasla prečka.

Srbija je na potrebnom nivou bila svega desetak minuta. I zahvaljujući tom periodu uspela je da dođe do preokreta. Pa onda i do ubedljive pobede. U razmaku od tri minuta (85. i 88. minut) Nikola Terzić i Slobodan Tedić postižu dva gola, a tačku na i stavlja Željko Gavrić u sudijskoj nadoknadi. Bivši Zvezdin vezista prethodno je promašio penal u 90. minutu.

Pobeda se piše, bodovi sabiraju, međutim utisak je daleko od pozitivnog kada se sve sabere. Ovo su bili prvi golovi našeg tima u ovim kvalifikacijama, odnosno prvi još oktobra prošle godine?!

Sve ovo nameće utisak da se radi o jednoj od slabijih U21 generacija kada je u pitanju naš fudbal i period od osamostaljenja.

Priliku da pobiju taj utisak Orlići će imati za pet dana protiv Francuske.



tagovi

Srbija U21Zvonko Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara