Boje novih srpskih dresova?
Boje novih srpskih dresova?

Srbija na Euro: Dresovi inspirisani Đavoljom varoši i krilima orla… U nešto drugačijim nijansama

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 15:03

Specijalizovani sajt Footy Headlines nam zagolicao maštu

Poslednji pozdrav Srbije i Pume. Oduševili su nas sa dresovima koje smo nosili u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, potpuno razočarali opremom za Mundijal u Kataru. A za konačan utisak čekaju se garniture za Euro u Nemačkoj. Po svemu sudeći, čeka nas još jedno originalno izdanje čuvenog proizvođača sportske opreme.

Originalno, naravno, ne podrazumeva oku prihvatljivo, ali slike koje je objavio specijalizovani portal Footy Headlines svakako su nam zagolicale maštu. Footy Headlines nije još objavio kako će tačno izgledati domaća i gostujuća garniture Orlova u Nemačkoj, ali nam je dao materijal da se zamislimo.

Izabrane vesti

Prvo o bojama, crvena i plava dominiraju na prvoj garnituri, ne znamo da li će baš biti posložene ovako da podsećaju malo na opremu fudbalskog kluba Bazel. Jer pomenuti portal piše da će oni biti inspirisani srpskim grbom, odnosno orlom na njemu. Orlova krila biće “ugravirana” na celom dresu Srbije.

Od toga će verovatno i zavisiti utisak, ali za sada možemo samo da naslutimo u kakvim će bojama biti. I da zamišljamo ta krila.


Još zanimljivije zvuči ideja za gostujuću garnituru, dominantno u beloj boji, uz dodatak kraljevske plave. Ne toliko zbog boja – imali smo već slične kombinacije, bela majica i plavi šorts – koliko zbog rečenice da je druga garnitura inspirisana prepoznatljivim pejzažom Đavolje varoši.

Baš nas zanima kako će to da izgleda.

Ostaje samo mala dilema oko grba, plan Fudbalskog saveza Srbije je bio da ovaj aktuelni sa orlom pošalje u istoriju, jer se on nije primio u narodu. Ideja je dakle bila da se vratimo starom grbu FSS sa četiri ocila i tradicionalnim bojama. Ali da li će to stići da uradi do početka Evropskog prvenstva još se ne zna.

No, sad o dresovima. Ili bar o ovom nacrtu. Mada ćemo za konačan utisak svakako morati da sačekamo da nova oprema ugleda svetlost dana.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFSSEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara