Srbija nema čega da se plaši: Kamerun uz reviju promašaja slomio slabašni Burundi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 17:47

Toko Ekambi golom iz slobodnog udarca u 30. minutu doneo dragocene bodove sastavu Rigoberta Songa u borbi za plasman na Kup afričkih nacija - 1:0

Kamerun je napravio veliki korak ka plasmanu na Kup afričkih nacija, pošto je bez većih problema savladao Burundi u svojoj prvoj utakmici u kvalifikacijama. Sastav Rigoberta Songa je slavio golom Karla Toko Ekambija u 30. minutu utakmice, u potpunosti je držao situaciju na terenu pod kontrolom, ali je ujedno i demonstrirao ozbiljnu nemoć kada je u pitanju efikasnost - 1:0 (1:0).

Toko Ekambi je mrežu Žonatana Nahimane pogodio iz perfektno izvedenog slobodnog udarca, nako što je na ivici kaznenog prostura fauliran Vensan Abubakar, dok su sve ostale prilike gostujući igrači uspeli da promaše. Kamerunci su imali 63 odsto loptu u svom posedu i 18 upućenih udaraca ka protivničkom golu, od čega četiri u okvir. Sa druge strane, Burundi je svega tri puta zapretio, uz tek jedan udarac koji je išao direktno u gol.

Izabrane vesti

Najbolju priliku da udvostruči prednost Sonogovog tima u finišu prvog poluvremena imao je Abubakar, koji je posle dobrog centaršuta glavom gađao preko prečke. U drugom poluvremenu, Kamerunci su nastavili da dominiraju, a novu šansu nisu uspeli da iskoriste u 67. minutu. Posle drobre kombinacije sa ivice kaznenog prostora gađao je Čupo Moting, ali je njegov udarac završio u korneru. Samo minut kasnije u povoljnoj situaciji ponovo je bio Abubakar, ali je u ključnom trenutku uspeo da ga izblokira Frederik Nsambiumva.

U poslednjih dvadesetak minuta Burundi, koji svoje mečeve igra u Tanzaniji zbog nedostatka uslova u svojoj zemlji, krenuo je na sve ili ništa kako bi pokušao da izbori osvajanje jednog boda, ali je kamerunski defanzivni blok ipak bio neprobojan.

Dragan Stojković Piksi i njegov stručni štab, ukoliko su gledali dešavanja na ovom meču, mogu da budu sasvim zadovoljni onim što su videli, jer Kamerun nije demonstrirao igru koja bi trebalo da zaplaši ozbiljne selekcije. Ipak, pitanje je da li mečevi sa protivnicima kao što je Burundi mogu da predstavljajui pravo merilo onoga što može da se očekuje od ove selekcije na Mundijalu u Kataru, jer je teško očekivati da će u grupi G sa Švajcarskom, Srbijom i Brazilom biti u situaciji da igraju ovako ofanzivno kao danas.

Što se tiče plasmana na Kup afričkih nacija koji se igra na Obali Slonovače od 23. juna do 23. jula naredne godine, Kamerunci će biti u situaciji da čitav posao reše u septembru kada će igrati dva meča sa Nabijom.

GRUPA C:

Burundi - Kamerun 0:1 (0:1)

/Toko Ekambi 30/



tagovi

kvalifikacije za kup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara