©AFP
©AFP

Srbija nije dočekala uslugu Litvanaca: Crnogorci najboljom partijom u kvalifikacijama sačuvali nadu pred poslednje kolo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.11.23. | 22:37

Baltička selekcija bez šanse u Podgorici - 2:0

Osluškivali su u taboru reprezentacije Srbije vesti iz Podgorice, ali one nisu dobre. Moraće izabranici Dragana Stojkovića da zasuku rukave i sami overe plasman na Evropsko prvenstvo, jer uslugu Litvanije nisu dočekali.

Crna Gora je pred domaćom publikom vrlo lako savladala baltičku selekciju (2:0) i pred poslednju kvalifikacionu utakmicu sačuvala šansu za odlazak na EURO 2024.

Izabrane vesti

Dakle, računica pred poslednje kolo ostaje ista: da bi se po prvi put otkako se osamostalila našla na kontinentalnoj smotri u Nemačkoj, Srbiji će u poslednjoj rundi biti dovoljan i bod protiv Bugarske u Leskovcu, a možda ni toliko ukoliko Crna Gora ne bude trijumfovala protiv Mađarske.

Saznanje da samo u slučaju trijumfa ostaju u igri za drugo mesto nije vezalo noge izabranicima Miodraga Radulovića. Štaviše, Sokolovi su odigrali verovatno najbolju partiju u kvalifikacionu ciklusu, što uostalom potvrđuje i trijumf, najubedljiviji od tri ostvarena.

I ne samo rezultat, već i statistika. Ume često da prevari, ali u ovom slučaju u potpunosti oslikava odnos snaga na stadionu u Podgorici. Litvanci nemoćni, uputili su samo jedan udarac u okvir gola domaćina, dok su Crnogorci s druge strane krenuli u juriš na protivnički šesnaesterac od samog starta. I već u uvodnim minutima došli do prednosti.

Risto Radunović je posle prodora po boku zavrnuo na peterac, Stevan Jovetić iz prve "u sendviču" dvojice litvanskih defanzivaca odložio za Edvina Kuča, a vezista Balkanija u punom trku sa ivice šesnaesterca pogodio u bliži ugao za vođstvo domaćina (gol Kuča pogledajte OVDE). Njegov već treći gol u isto toliko nastupa u seniorskoj reprezentaciji, mada tek prvi u zvaničnom meču (dva postigao u prijateljskom meču sa Libanom).

Uprkos mnogo boljoj igri Crnogorci nisu uspeli da steknu veću zalihu do odlaska na odmor, ali su praktično po izlasku iz svlačionice duplirali prednost. Tri minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Jovetiću da pored asistencije dopiše i pogodak, svoj 34. u dresu sa državnim grbom i učvrsti se na vrhu liste strelaca crnogorske reprezentacije. Izveli su domaći fudbaleri mat u tri poteza. Marko Janković je odigrao za Dritona Camaja, ovaj prebacio za Jovetića, a kapiten Sokolova iskosa sa leve strane iz prve šutirao neodbranjivo u dalji ugao za overu trijumfa (gol pogledajte OVDE).

KVALIFIKACIJE ZA EP - 8. KOLO

Grupa G

Bugarska - Mađarska 2:2 (1:1)

/Delev 24, Despodov 78 pen - Adam 10, Petkov 90+7 ag/

Crna Gora - Litvanija 2:0 (1:0)

/Kuč 3, Jovetić 48/



tagovi

reprezentacija Crne GoreEURO 2024Kvalifikacije za Euro 2024reprezentacija Litvanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara