SRBIJA – OCENE: Šta kad jednom odu Mitar i Dušan!? Piksi igra na ivici žileta

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.10.23. | 23:31

Majstorija SMS-a koja je prelomila meč

Pogledajte kako smo ocenili učinak Orlova.

Izabrane vesti

Vanja Milinković SavićGolman
Na visini zadatka. Kod Jovetićevog gola nije mogao ništa da uradi, ali je sve mimo toga bilo sasvim korektno, na mestu. Nekoliko pravovremenih izlazaka na loptu kod prekida, jedna odbrana dobrog Camajevog šuta u 60. minutu, ulivao je sigurnost igračima ispred sebe, sve ono što se očekuje od golmana.
Ocena
7
Nikola MilenkovićOdbrana
Bila je to tuti fruti utakmica, sa usponima i padovima, sa dobrim potezima i greškama, ali sve kada se sabere, solidna utakmica za Milenkovića. Kod primljenog gola nije mogao ništa, ostao je napred na prekidu, kao i cela odbrana, a posle toga Crnogorci nisu uspeli da stvore neku ozbiljniju priliku.
Ocena
6.5
Miloš VeljkovićOdbrana
Vratio se u tim posle povrede zbog koje je propustio Budimpeštu i bio na visini zadatka. Dobio je neke bitne duele, odneo dve-tri lopte, a najbolji potez na meču mu je bio u 49. minutu kada je u situaciji dva na dva, kod kontre Crne Gore, dobio duel sa Krstovićem i spasao Srbiju teške situacije, možda i mata.
Ocena
6.5
Strahinja PavlovićOdbrana
Srce kao planina. I ponovo ga je bilo svuda, napred-nazad, odnosio lopte, donosio lopte, čak je u finišu prvog poluvremena imao situaciju da šutira iz srca šesnaesterca, ali je preterao tražeći poziciju. Još jednom je pokazao zašto je igrač, iako po godinama jedan od najmlađih, od najvećeg Piksijevog poverenja. Kada on uđe u duel, „uši otpadaju“. Na oko deluje da je sporiji, što je varka, video je to večeras i Marušić, koji nije uspeo da mu pobegne u situaciji jedan na jedan na srpskoj polovini terena.
Ocena
7
Andrija ŽivkovićVezni
do 90. - Uporno se stiče utisak da može više, da može bolje, da je nekako malo stegnut kada igra za reprezentaciju. Imao je kolosalnu šansu u 26. minutu da možda i reši utakmicu, takve obično rešava bez greške ove sezone u dresu PAOK-a. Njegovi centaršutevi, a bilo ih je dosta i iz igre i iz prekida, nisu ovog puta dolazili do Mitrovića, na kojeg je motrio isto jedan sjajni visokoletač Savić.
Ocena
6.5
Nemanja GudeljVezni
do 68 - Odavno nije bilo utakmice na kojoj se toliko puta našao na zemlji kao večeras. Pokušavao je da poveže redove tima kojem nije išlo najbolje čak ni kada je vodio 1:0, probao čuvenim šutem sa distance da pogodi i u dresu reprezentacije...
Ocena
6
Filip MladenovićVezni
do 46 - Dve katastrofalne greške u 33. minutu mogle su skupo da koštaju večeras Srbiju. Prvo je poslao netačan pas, koji su Crnogorci presekli, a onda izleteo na igrača i ispao na centru, ostavivši goste u situaciji dva na jedan još od centra, što su Marušić i Jovetić umeli da iskoriste i donesu izjednačenje.
Ocena
5
Saša LukićVezni
do 60 - Asistencija za gol Mitroviću za 1:0 je bilo najvrednije iz njegovog repertoara večeras. Imao je Lukić dok je bio u Torinu dobre partije kada je igrao ofanzivnog vezistu, ali u sastavu reprezentacije Srbiju tu nije njegovo mesto, bolje se snalazi kada je u sredini terena. I njemu je laknulo kada je Stojković pomerio unazad na startu drugog poluvremena.
Ocena
6.5
Dušan TadićVezni
Da bog još dugo poživi kapitena reprezentacije Srbije, čoveka koji je kreirao put na Mundijal golom i asistencijom u Lisabonu, uz mnogo toga urađenog ranije, a večeras je asistencijom i golom otvorio put Orlovima ka Evropskom prvenstvu. Borio se, mučio se tokom dobrog dela meča, drmala je i njega tenzija na terenu, mada je ubrzo posle prvog gola Srbije namestio savršenu šansu Živkoviću da možda već tada završi meč. Ne može da se ne počeše po glavi i pomisli šta li je bilo selektoru da Tadića u Budimpešti posadi na klupu u prvom poluvremenu, takav igrač i klupa su neprirodan spoj.
Ocena
8
Ivan IlićVezni
do 45 - Tanko. Ni napred ni nazad nije ostavio naročiti utisak, možda je zapaženije poteze imao ispred našeg šesnaesterca. Imao je mladi vezista daleko boljih partija u dresu reprezentacije od ove.
Ocena
5
Aleksandar MitrovićNapad
Kad je teško, zna se. Čovek koji je doneo muk u Lisabonu, čovek koji je rekorder reprezentacije, čovek koji gine u dresu državnog tima na svakom meču. Nekad ga lopte neće, ali uglavnom hoće. Večeras majstorija za tv špice kod prvog pogotka, pa onda ponovo gol za 2:1, da se prelomi užasno teška i za gledanje, a kamoli za igranje, utakmica sa Crnom Gorom. Za njega je nebo branica kada nosi dres Srbije.
Ocena
8.5
Sergej Milinković SavićVezni
od 46 - Još jedna Piksijeva „minijatura“ da na utakmici u kojoj mora da se juri pobeda stavi na klupu jednog od najkreativnijih igrača reprezentacije. Da, kao što smo pisali danas, nema Sergej gol ni asistenciju u kvalifikacijama, ali smo rekli i da je ovo meč za njega. I onaj pas za Tadića, koji je prethodio drugom golu je kap majstorstva koji SMS ima u nogama i zbog kojeg svi, cela nacija, mnogo očekuje od njega.
Ocena
7
Filip KostićVezni
od 45- Postala je Srbija mnogo opasnija i ofanzivnija njegovim ulaskom u igru, imao je nekoliko oštrih centaršuteva, poneki prodor po boku, ali ni ovog puta nema asistencije na njegovom kontu, a to je ono što se od Kostića očekuje. Ali, daleko bolji nego u Budimpešti pre neko veče ili isto protiv Mađara u Beogradu prošlog meseca.
Ocena
6.5
Nemanja MaksimovićVezni
od 68 - Najbolja stvar je što je malo po njegovom ulasku Srbija povela 2:1, pa je opao tonus gostima, izgubili su elan, te nisu stvorili neke velike probleme Maksimoviću. Ostajao je na svojoj poziciji, nije lutao napred, malo posla kojeg je imao odradio je korektno.
Ocena
6
Lazar SamardžićVezni
od 80 - Premalo na terenu da bi dobio ocenu.
Ocena
-
Srđan BabićOdbrana
od 90 - Premalo na terenu da bi dobio ocenu
Ocena
-
Dragan StojkovićTrener
Horski zvižduci na kraju prvog poluvremena sve su rekli o igri Orlova i onome što je osmislio, novu egzibiciju, selektor reprezentacije Srbije. Od „najlepše igre na svetu“, što je propagirao kada je došao na funkciju, igra Srbije se pretvorila u davljenje lopte na uskom prostoru bez ikakvog rešenja u napadu kada je na teren poslao formaciju sa trojicom vezista kojima mašta baš i nije u opisu posla. I ponovo je Piksi morao da popravlja stvari odmah na početku drugog poluvremena, poslao je na teren Milinkovića-Savića, koji je majstorskim pasom za Tadića napravio rezultatsku prevagu. Srbija je na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo, ali utisak je da Stojković negde luta kada je tim u pitanju, kada je igra u pitanju, kada su izjave u pitanju...
Ocena
6



tagovi

oceneVanja Milinković SavićAleksandar MitrovićDušan TadićSergej Milinković SavićNemanja GudeljStrahinja Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara