©Star Sport
©Star Sport

SRBIJA – OCENE: Vlahović apsolutni junak, VMS se na vreme probudio, Mitru teško kad je sam

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.03.23. | 23:08

Tanka Sergejeva partija

Izabrane vesti

Vanja Milinković SavićGolman
Zamalo tragičar, postao je jedan od junaka pobede. Napravio je jednu kardinalnu grešku u prvom poluvremenu, kada je izgubio loptu ispred gola, koja srećom nije skupo plaćena. Međutim, iskupio se u drugom poluvremenu kada je majstorski odbranio dobro skriveni šut Jovetića u bliži ugao i time spasao Srbiju debelih problema u Podgorici.
Ocena
7
Nikola MilenkovićOdbrana
Od sjaja do povremenih paničnih reakcija, koje su završavale slanjem lopte u aut. Ali, imao je u 18. minutu izvanrednu reakciju, kada je odneo loptu ispred gola ispred trojice zahuktalih Crnogorac. I sredinom drugog dela je ponovo izleteo u poslednji čas posle centaršuta Osmajića i sprečio da lopta dođe do Krstovića. Po njegovom boku nije bilo toliko proboja, uspeo je da zaključa stranu, dominirao u skoku...
Ocena
7
Nemanja GudeljVezni
Solidna partija prekomandovanog veziste. Uspevao je povremeno da zatvori tuđe propuste, da koriguje situacije ispred šesnaesterca, mada je imao nekoliko grešaka u pasu, koje nisu, opet, dovele do većih iskušenja. Biće mu potrebno još vremena da se u novoj ulozi uigra sa Milenkovićem i Pavlovićem.
Ocena
6.5
Strahinja PavlovićOdbrana
Dobijao je duele sa crnogorskim bočnim igračima, koji su brži od njega, probao je povremeno da prekine agoniju veznog reda iznošenjem lopte na protivničku polovinu, mada ne toliko uspešno kao na brojnim ranijim utakmicama. Moglo je da mu se posreći u 25. minutu, kada je prilikom lošeg centaršuta lopta udarila u prečku sa gornje strane. Na startu drugog dela je ispao zbog neodlučnosti na sredini terena i izrodila se dobra prilika za Sokolove. A, onda dobio je duel sa Vešovićem na ivici šesnaesterca domaćina, iz te akcije je „rođen“ prvi gol.
Ocena
6.5
Filip ĐuričićVezni
Nije to njegova pozicija, bez obzira što mu nije bilo prvi put u reprezentaciji da igra desnog krilnog beka. Nije uspevao Đuričić da napravi proboj po strani, slabo šta mu je polazilo za nogom, a u dva-tri navrata nije dobio ni pravovremenu loptu. Probao je da kombinuje sa Tadićem, međutim, bez konkretnog poteza, opasnog po gol Crne Gore.
Ocena
6
Ivan IlićVezni
Do 46. minuta: Navikli smo od njega na mnogo bolje partije. Nije uspevao da poveže redove u prvom poluvremenu, da ponese loptu, da je donese do ofanzivaca... Grešio je, gubio duele, na kraju se nije proslavio ni sa dva udarca sa distance, koja su završila daleko od gola.
Ocena
6
Marko GrujićVezni
Do 81. minuta: Solidna partija, pogotovo kada je Srbija posle 25 minuta odlučila da ipak počne nešto da igra u Podgorici. Bio je i kreator najbolje šanse za Orlove u prvom poluvremenu, kada je Mitrović tukao pored gola. Lopta kod njega deluje sigurno, ne „troši“ je izmišljajući toplu vodu.
Ocena
6.5
Filip MladenovićVezni
Imao je u uvodnom delu utakmice dobru loptu u prostor, koju nije uspeo da pretvori u pas za šansu, a posle toga ili je kasnio ili mu je bežala lopta ili nije uspevao da je obradi na pravi način. I kada je delovalo da će ovo biti jedna od njegovih najslabijih utakmica u dresu Srbije, usledio je centaršut za prvi gol Vlahovića, koji je rešio utakmicu.
Ocena
6.5
Sergej Milinković SavićVezni
Apsolutno promašeno veče za fudbalera Lacija. Pogrešio je kod gotovo svake lopte koju je dodirnuo, a u drugom poluvremenu, ponovo težeći bespotrebnoj egzibiciji i komplikovanju u situaciji kada je imao prostor za šut sa 17 metara, izgubio je loptu i otvorio kontru Crnogorcima. Brat ga je spasao da ne bude apsolutni tragičar utakmice. Proigrao je malo u poslednjih pola sata, a opet nedovoljno konkretan, tačan, ubojit.
Ocena
6
Dušan TadićVezni
Do 89. minuta: Veliki trud kapitena, ipak, ovog puta bez efekta. Trudio se, vraćao po loptu, sve vreme sugerisao saigračima šta da rade, međutim, od njega se uvek očekuju mnogo konkretnije stvari od toga. Ni u drugom poluvremenu, koja je Srbija bolje odigrala, Tadić nije uspeo da se nametne i „proda“ pas koji bi pocepao odbranu Crne Gore.
Ocena
6
Aleksandar MitrovićNapad
Do 85. minuta: U prvom poluvremenu sam u špicu pored trojice crnogorskih štopera, najčešće sa Savićem na leđima, a pritom sa premalim brojem upotrebljivih lopti. Uspeo je u 25. minutu da se okrene i šutne posle pasa Grujića, ipak, lopta je otišla pored gola. Malo je prodisao kada je ušao Vlahović, imao je dva dobra pokušaja za asistenciju, koja zamalo nisu prošla. Nervozan, sa stalnim reakcijama na svaku sudijsku odluku.
Ocena
6
Dušan VlahovićNapad
Od 46. minuta: Apsolutni junak utakmice. Videlo se od momenta kada je ušao da će nešto uraditi. Najpre je dva puta loše zahvatio loptu, jednom mu je pobegla sa vrha kopačke, a onda sjajna egzekucija za 1:0, pa rutinska za potvrdu trijumfa. Njegova četiri gola za Srbiju na tri poslednje utakmice.
Ocena
8
Andrija ŽivkovićVezni
Od 46. minuta: Probojniji, konkretniji od Đuričića, doneo je Srbiji prednost na desnom boku. Već u prvom napadu je imao sjajnu akciju, samo centaršut ka Mitroviću nije bio dovoljno dobar. I u odbrani je zatvorio nekoliko situacija.
Ocena
7
Saša LukićVezni
Malo je bio na terenu, ali dovoljno da upiše asistenciju za drugi gol Srbije.
Ocena
7
Uroš RačićVezni
Premalo na terenu.
Ocena
-
Strahinja ErakovićOdbrana
Premalo na terenu.
Ocena
-
Dragan StojkovićTrener
Slabo! Zabrinjavajuće. U dve utakmice u grupi koja je ocenjena lakšom nego ikad da se izbori plasman na Evropsko prvenstvo, Srbija je upisala dve pobede, ali sa igrom koja nikog ne može da zadovolji. Osim, možda, Stojkovića. Sporo, dosadno, nepovezano, nekonkretno... Sve do poslednjih 20-ak minuta, kada je Vlahović spasao Orlove i iščupao tri boda sa stadiona Budućnosti. Problemi u iznošenju lopte, sa kombinovanjem na sredini terena, pregršt grešaka, otupljeni napad... Ovog puta prst krivice ne može da se uperi samo u odbranu, ovog puta ni ostale linije tima nisu funkcionisale kako treba. Osim Vlahovića...
Ocena
6



tagovi

ocene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara