Sa distane izgleda sjajno, sinoć nije bilo tako (©Reuters)
Sa distane izgleda sjajno, sinoć nije bilo tako (©Reuters)

Srbija - Švajcarska na stadionu od kontejnera kojem se teren već raspada

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 10:02

Na meču Argentina – Poljska se polako stvarao „krtičnjak“

Kao na Vimbldonu: kada krene, tereni izgledaju prelepo, “utegnuto“, pravi zeleni tepih. Melem za oči. Zeleno, volim te zeleno. A, kako turnir odmiče, pa čak i u finalu, više se vidi zemlje nego trave.

Takav je slučaj i sa stadionom 974, na kojem će Srbija i Švajcarska ukrstiti koplja sutra veče u direktnom okršaju za prolaz u drugu fazu Mundijala. Kada je predstavljen svetu na startu prvenstva, na utakmici Meksiko – Poljska, izgledao je savršeno. Sada je već, desetak dana kasnije, u velikom problemu što se tiče terena.

Izabrane vesti

Neprirodno je, kakav god nalet moderne tehnologije bio, da se igraju na istom terenu utakmice na svaka dva dana. Meksiko i Poljska su odmerili snage 22. novembra, pa su dva dana kasnije igrali na istom mestu Portugalija i Gana, onda 26. Francuska i Danska, pa opet dva dana posle toga Brazil i Švajcarska, a sinoć Argentina i Poljska.

Pohabanost zelenog polja je svima upala u oči za vreme meča Gaučosa. Mesi i ekipa nisu imali u terenu “prijatelja“, pogotovo kada su u prvom poluvremenu napadali po levoj strani, gde se stvorila zemljana brazda kao da je neki traktor malo potkačio. Buseni su se prevrtali mnogo više i češće nego što bi trebalo od početka do kraja utakmice, a deluje i da je postao mekši, da noga upada, bar je takav utisak sa tribina, više nego što bi trebalo. Tako da je pitanje u kakvom će stanju teren dočekati Orlove i Švajcarce.

Načelno gledano, što znamo iz iskustava u Mozzart Bet Superligi, lošiji tereni pogoduju više ekipama koje se brane, što će u ovom slučaju, očekuje se, biti Švajcarska kojoj je to i stil igre, a i dva ishoda joj idu na ruku. Mada, branili su se grčevito i Poljaci, nisu izašli iz rovova za 90 minuta, nisu ni videli zenice golmanu Argentine, pa im nije vredelo.

Stadion 974 je inače napravljen od isto toliko brodskih kontejnera, koji se zaista vide i sa spoljne i sa unutrašnje strane zdanja. I na kraju će prvenstva biti rasformiran u sastavne delove, a kontejneri će se vratiti svojoj uobičajenoj primeni.

U jedan od njih će biti spakovana i jedna od reprezentacija kad otkuca sutra veče ponoć. Nadamo se da će to biti Švajcarska.



tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Švajcarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara