SRBIJA – TIM ZA CRNU GORU: Vraćaju se SMS i Milenković, Mladenović umesto Kostića

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 21:22

Napad u najjačem sastavu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Podgorice)

Mnogo važnija utakmica od Litvanije. Za momke sa Baltika se znalo da ne mogu neku štetu da nanesu Srbiji, pogotovo na Marakani, ta tri boda su odavno bila upisana (2:0), ali meč u Podgorici sa Crnom Gorom je neka druga priča.

Izabrane vesti

Na papiru su Orlovi favoriti. Individualni kvalitet, iskustvo, uigranost, sve je na strani Piksijevog tima. Međutim, Hrabri Sokolovi znaju srčanošću nekad da nadmaše sebe, a pogotovo su osokoljeni sada, posle pobede nad Bugarskom u Sofiji (1:0), koja im širom otvara vrata makar trećeg mesta u grupi i prolaska u baraž. Pa, zašto onda da ne probaju i više od toga.

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković je uoči utakmice sa Litvanijom nagovestio da će malo „tumbati“ tim, da bi deo snaga sačuvao za utakmicu u ponedeljak veče. Poštedu su dobili Nikola Milenković i Sergej Milinković-Savić. Očekivalo se da i u napadu bude neko na klupi da čuva snagu za Podgoricu, ali je Piksi poslao od starta na teren i Mitrovića i Vlahovića i Tadića.

20.45: (4,50) Crna Gora (3,45) Srbija (1,85)

Ovog puta prostora za odmaranje nema, na teren stadiona pod Goricom ići će najjače snage. Ono najbolje što Stojković ima na raspolaganju, odnosno, ono kako on vidi kao najboljih 11 Orlova. Naravno, bez povređenog Filipa Kostića, koji nije ni doputovao u Podgoricu.

Na golu, jasno, Vanja Milinković-Savić. Bio je odličan i protiv Litvanije, od prvog dana kada je stao na gol Srbije brani na izuzetno visokom nivou, bez ijedne slabije utakmice.

Nikola Milenković se vraća u poslednju liniju, iako je Strahinja Eraković dobio sve pohvale od selektora za partiju u petak veče. Ipak je Bleki naš defanzivac sa najdužim kontinuiranom stažom u reprezentaciji: otkako je debitovao pred Mundijal 2018. redovno je igrao, osim u baš retkim slučajevima kada je morao da odmara zbog povrede. U sredini bi ponovo trebalo da se nađe Nemanja Gudelj, koji je i pored dramatične situacije u petak veče sa njegovim bratom Dragišom na utakmici u Španiji, doputovao u Podgoricu i na raspolaganju je selektoru. Levo, naravno, nezamenjivi Strahinja Pavlović.

Na desnom boku Andrija Živković, koji se sad već saživeo sa novom ulogom, a na levom umesto Kostića igraće, kao protiv Brazila na Mundijalu, Filip Mladenović, koji će se na toj strani nadigravati sa Adamom Marušićem. U sredini, između njih, jedno mesto je rezervisano za Sergeja Milinkovića-Savića, samo će morati da bude malo agilniji na terenu u odnosu na izdanje iz petka, a drugo za Sašu Lukića.

I ispred njih „sveti trojac“: Dušan Tadić – Aleksandar Mitrović – Dušan Vlahović. Ponovo u top formi kada je reprezentacija u pitanju. Kapiten je imao gol i asistenciju protiv Litvanije, Mitrogol dve, kako to u hokeju kažu, „predasistencije“ na istom meču, dok je golgeter Juventusa postigao drugi pogodak.


tagovi

Dragan Stojković PiksiVanja Milinković SavićSergej Milinković SavićSaša LukićAndrija ŽivkovićStrahinja PavlovićNikola MilenkovićNemanja GudeljDušan TadićFilip MladenovićAleksandar Mitrovićfudbalska reprezentacija SrbijeDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara