©Star Sport
©Star Sport

SRBIJA – TIM ZA LUKSEMBURG: Spajić čeka šansu, Gudelj i Pavlović nezamenjivi, Mitrović nastavlja seriju

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.10.21. | 19:50

Neizvesno u kojoj će liniji biti Milinković-Savić

Priznao je Dragan Stojković nedavno da tim reprezentacije Srbije za svaku utakmicu posebno „slika“ poput slikara, koji stane pred prazno platno i onda povlači poteze po unutrašnjem govoru.

I zato je teško proniknuti kakav će Piksi da pošalje tim na teren - a u svakoj utakmici je izvodio drugi, menjajući dve formacije – jer ga veče pre meča pravi sam, ne znaju ga ni igrači.

Izabrane vesti

Tako je, recimo, Stojković na meč sa Luksemburgom u Beogradu izveo dvojicu polušpiceva, Tadića i SMS-a, dok je ispred njih bio Mitrović, a u gostima protiv Irske je isturio i Mitrovića i Vlahovića, dok je Tadić bio iza njih, a Sergej još povučenije u veznom redu.

Šta će „naslikati“ Stojković za sutrašnji meč na novoj Luksemburg areni zna samo on, ali zna i cela javnost da mu se otvorio problem na desnoj strani poslednje linije, pošto je zbog povrede ispao iz tima Nikola Milenković. Zato je dilema ko će popuniti tu rupu, ako je jasno da će levo biti nezamenjivi Strahinja Pavlović, a u sredini, ako je suditi po septembarskim mečevima, Matija Nastasić.

(8,50) LUKSEMBURG (4,50) SRBIJA (1,45)

Kada je Milenković dobio crveni karton protiv Portugalije, na njegovo mesto nekoliko dana kasnije u Bakuu uskočio je Uroš Spajić. I on je jedini od raspoloživih štopera koji je pokrivao bok, pošto su Stefan Mitrović i Miloš Veljković do sada igrali isključivo u sredini.

Na golu bi svakako trebalo da bude Predrag Rajković, koji se ustalio na mestu pred mrežom i za sada taj posao odrađuje sasvim dobro.

Dok će poziciju levog krilnog beka pokriti Filip Kostić, koji je u punoj formi, što je pokazao na najtežem klupskom testu, protiv Bajerna u Minhenu, na desnoj strani je bilo mnogo promena u poslednjim mečevima. Starteri su bili i Darko Lazović i Nemanja Radonjić (protiv Azerbejdžana), koji je ipak češće ulazio s klupe i svaki put bi opravdao očekivanja, bilo asistencijom ili golom. Jedino što brzonogi igrač Benfike ima slabu minutažu u klubu od početka sezone. A, u Irskoj je uz desnu aut liniju kao starter igrao Filip Đuričić, odigrao je dobar meč na atipičnoj poziciji, mada je teško verovati da će ga Stojković još jednom poslati na to mesto.

Sigurno mesto u veznom redu ima Nemanja Gudelj, koji je jedan od Piksijevih igrača od najvećeg poverenja. Ko će igrati pored njega, sve zavisi od Stojkovićevog opredeljenja kakvu će formaciju postaviti. Protiv Luksemburga u Beogradu igrao je Saša Lukić, a u Dablinu je tu bio Sergej Milinković-Savić. Ako selektor naredi potpunu ofanzivu od prvog momenta, da se „kampuje“ na polovini protivnika, najveće su šanse da tu bude ponovo vezista Lacija.

Ispred veznog reda, a iza špica, rezervisano je mesto za kapitena Dušana Tadića, dok će udarna igla napada biti rekorder po broju golova za reprezentaciju Aleksandar Mitrović. S obzirom na razornu moć Dušana Vlahovića u dresu Fjorentine i značaj pobede u Luksemburgu, mogao bi od starta da dobije šansu.

Projektovani sastav Srbije za Luksemburg, dakle, čine: Rajković – Spajić, Nastasić, Pavlović – Lazović, Gudelj, Milinković-Savić, Kostić – Tadić – Mitrović, Vlahović.


tagovi

Dragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara