SRBIJA - TIM ZA RUMUNIJU: Kristališe se Krstajićeva ideja...

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.10.18. | 21:00

Kako bi mogla da izgleda startna postava Srbije na Nacionalnom stadionu u Bukureštu

Raspoloženje ili bolje reći samopouzdanje u taboru Orlova nakon pobede nad Crnom Gorom je na zavidnom nivou i to bi trebalo da predstavlja možda i najjači adut srpske selekcije u sutrašnjem okršaju sa Rumunijom na Nacionalnom stadionu u Bukureštu (15.00, SK 1).

Pored toga, na stadionu Pod Goricom su posle dužeg vremena bile jasnije konture tima i ideje u igri koju zahteva Mladen Krstajić, pa ne treba očekivati previše izmena u timu u odnosu na meč u Podgorici, jer bi to definitivno moglo da bude kontraproduktivno u ovom trenutku. Ipak, previše prostora za manevar i onako nema, što je bilo jasno i na samom okupljanju na kojem nije bilo Matića i Kolarova.

Izabrane vesti

Ipak, selektor Srbije je već rekao da će tim menjati u odnosu na protivnika. U dosadašnjih 12 mečeva na klupi nacionalnog tima svaki put je menjao tim, pa bi tako i sada mogla da se očekuju određena pomeranja.

Ne verujemo da će ih biti u odbrani, koja je bila najbolji deo tima u glavnom gradu Crne Gore. Ispred Dmitrovića bi trebalo da se nađu Rukavina, Milenković, Veljković i Rodić. To se može reći i za tandem centralnih veznih igrača koji su činili Nemanja Maksimović i Saša Lukić, ali bi na ofanzvnijim mestima na sredini terena ipak moglo da bude mesta na Sergeja Milinković Savića, koji je bio raspoložen u finišu utakmice sa Crnom Gorom i potezom kod drugog gola pokazao selektoru da bi možda baš on mogao da bude jedan od glavnih aduta za Rumuniju.

Ukoliko bi Sergej bio na terenu, to znači da bi van tima mogao neko od bočnih veznih igrača, Mijat Gaćinović ili Andrija Živković. Kapiten Tadić bi se u tom slučaju najverovatnije prebacio na desni bok. Špic napada je zagarantovan za najboljeg strelca ove generacije Aleksandra Mitrovića.

Orlovi su u idealnoj situaciji, imaju sedam bodova nakon tri odigrana kola i u slučaju novog slavlja našli bi se na korak od promocije B diviziju Lige nacija. U taboru Srbije su na okupljanju najavili da bi bili zadovoljni sa osvajanjem četiri boda iz ove dve utakmice, pa ostaje da se vidi da li će to značiti i nešto defanzivniji pristup igri u odnosu na meč u Podgorici ili možda još neku promenu u startnoj postavi.


tagovi

Mladen KrstajićSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara