Filip Ugrinić (©Starsport)
Filip Ugrinić (©Starsport)

Srbija zvala Filipa Ugrinića, on izabrao Švajcarsku

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 09:51

Prema saznanjima dnevog lista Kurir…

Postoji želja da igram za Srbiju… Ali za sada se samo Švajcarska javila”.

Ovako je posle utakmice Jang Bojsa sa Crvenom zvezdom, 5. oktobra ove godine, govorio Filip Ugrinić, Švajcarac sa srpskim pasošem i jedan od strelaca u remiju od 2:2. Ni pun mesec kasnije dobili smo epilog: Srbija se javila, ali je 24-godišnji vezista ipak izabrao Švajcarsku.

Izabrane vesti

Vest donosi dnevni list Kurir, koji piše da su predstavnici srpske reprezentacije kontaktirali Ugrinića i predočili mu da bi mogao da za Orlove debituje već 15. novembra u prijateljskoj utakmici sa Belgijom, a da onda bude u konkurenciji i za okršaj sa Bugarskom u ključnom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Međutim, Švajcarci su još ranije krenuli u akciju. Selektor Murat Jakin i direktor državnog tima Pjerluiđi Tami obavili su nekoliko razgovora sa Ugrinićem i uspeli da ga privole u svoje jato. Uostalom, momak poreklom iz Župe već je prošao sve omladinske selekcije zemlje u kojoj je rođen. Na kraju je selektoru Draganu Stojkoviću i direktoru A tima Stevanu Stojanoviću javio da je ipak izabrao Švajcarsku za koju bi mogao da debituje već u novembarskom ciklusu kvalifikacija. Oni su mu se zahvalili i poželeli sve najbolje.

Kurir dalje piše da je sva prilika da je blizu odluke da napravi isti izbor i Ugrinićev saigrač iz Jang Bojsa Darian Maleš, dok je naredni prioritet čelnika srpskog tima Aleksandar Pavlović, 19-godišnjak koji je prošlog vikenda debitovao za Bajern, a zatim potpisao ugovor do 2027.

Najveći Piksijev “ulov” do sada bio je taj što je ubedio Lazara Samardžića da pređe u tabor Orlova.




tagovi

Filip Ugrinićfudbalska reprezentacija SrbijeJang BojsDragan Stojković PiksiStevan Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara