Zoran Manojlović (©AFP)
Zoran Manojlović (©AFP)

Srbin akter velikog derbija u Alžiru

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 13:49

Naš stručnjak Zoran Manojlović sedeće na klupi Beluizdada u četvrtak od 22.00, kada će njegov tim gostovati ES Setifu u meču koji bi mogao da odluči šampiona

Pomalo neočekivano dobili smo dramu u šampionatu Alžira. Pre samo tri nedelje delovalo je nemoguće da iko zaustavi ES Setif na putu ka devetoj tituli, ali su se stvari naglo promenile. U četvrtak od 22.00 časova Beluizdad ima priliku da eventualnom pobedom u velikom derbiju preuzme lidersku poziciju, osam kola pre kraja sezone.

ES Setif je igrao odlično i držao je suvereno prvo mesto na tabeli, ali je počeo da brlja u poslednje vreme. Izgubio je dve od tri utakmice, na gostovanjima MC Alžiru (3:2) i Medei (3:1). Serijom pobeda u tom periodu Beluizdad je smanjio zaostatak na samo tri boda, a uz to ima i odigran meč manje.

Izabrane vesti

22.00: (1,98) ES Setif (3,25) Beluizdad (3,70)

Doneo je željene rezultate angažman srpskog stručnjaka Zorana Manojlovića. Ovaj 58-godišnji strateg koji je čitavu karijeru proveo u Portugaliji i Africi, preuzeo je alžirskog velikana 1. maja ove godine.

Došao je uoči dvomeča u četvrtfinalu Lige šampiona sa Esperansom iz Tunisa, ali je njegov tim eliminisan posle penala. Jedanesterci su koštali Manojlovića i u Kupu Alžira, u osmini finala je dalje prošao Magra, a sve se to desilo u prve tri nedelje sa srpskim strategom na klupi.

Beluizdad se konsolidovao u poslednjih mesec i po dana, u prvenstvu je vezao sjajnu seriju i Manojlović još nije osetio gorčinu poraza. Od eliminacije iz elitnog takmičenja odigrao je osam prvenstvenih utakmica, zabeležio šest trijumfa i dva remija. Na poslednjih sedam utakmica je primio samo jedan gol, a u tom periodu ima gol-razliku 20:1.

Srpski strateg inače ima bogato iskustvo u Africi, vodio je sudanski Al Hilal, marokanske Mogreb i Vidad Kazablanku, kao i Prvi avgust i Esperansu iz Angole.

Beluizdad je aktuelni šampion Alžira, prošle godine je bio bolji od ES Setifa i MC Alžira za tri poena. Doduše, prvenstvo se završilo posle samo 21 kola zbog pandemije koronavirusa.

Beluizdadu onaj zaostali meč ne garantuje tri boda, pogotovo jer mu je rival najtrofejniji tim Alžira, Kabilije. Naravno, 14-struki prvak godinama već ne igra neku veliku ulogu u domaćem prvenstvu, poslednji put je prvak bio 2008. godine. Sada je osmi na tabeli i pokušava da se domogne mesta koje vodi u Kup konfederacija, odnosno najmanje četvrte pozicije.


tagovi

Alžir 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara