Trenutak kada je Zoran Manojlović dobio crveni karton (©YouTube)
Trenutak kada je Zoran Manojlović dobio crveni karton (©YouTube)

Srbin crveneo zbog neobičnog kiksa svog štopera, pa pocrveneo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.06.23. | 13:12

Strateg Al Itihada Zoran Manojlović isključen na derbi utakmici sa Zamalekom posle rasprave sa protivničkim fudbalerom

Još uvek aktuelni prvak Egipta Zamalek u ponedeljak je napravio veliki korak ka plasmanu u Kup konfederacije, drugo po kvalitetu klupsko takmičenje u Africi. Savladao je direktnog konkurenta u borbi za četvrto mesto Al Itihad sa 2:1, a posao mu je olakšalo to što je srpski strateg sa klupe tima iz Aleksandrije Zoran Manojlović još sredinom prvog poluvremena dobio crveni karton.

Čitava situacja iz tog 23. minuta bila je krajnje bizarna. Lopta je bila u posedu Al Itihada, sa desnog krila poslata je na levo kako bi se promenila strana, a Favzi El Henevi je pomalo nespretno reagovao. Nije procenio let lopte kako je trebalo, kada se ona odbila od zemlje pokušao je naglo da promeni pložaj i tom prilikom se okliznuo. Da čitava stvar bude još gora, u padu je iskrenuo koleno i odmah je počeo da se previja u bolovima, dok je ofanzivac Zamaleka Ahmed Sajed Zizu pokupio loptu i krenuo u opasan kontranapad.

Izabrane vesti

Iako su gosti tražili da se igra prekine, Zizu to nije uradio, uposlio je Seifedina Džazirija, koji je sigurno zatresao mrežu Al Itihada za 1:0. Posle toga je Manojlović reagovao burnije nego što je trebalo, ušao u verbalan obračun sa Zizuom, a sudija Amin Omar mu je na iznenađenje mnogih pokazao direktan crveni karton.

Na kraju se ispostavilo da El Henevijeva povreda nije bila ozbiljnije prirode, on je nastavio utakmicu i iz igre izašao tek u 52. minutu. Koji minut pre toga Džaziri je duplirao prednost novim pogotkom, a kasnije je Al Itihad preko El Gandura uspeo samo da ublaži poraz. Bio je to četvrti uzastopni meč koji je Manojlovićeva ekipa izgubila, posle kojeg je jasno da će Zamalek i najverovatnije Fjučur u Kup konfederacije, a Al Ahli i Piramids u Ligu šampiona.

Odigrali smo veoma dobru utakmicu iako ja nisam vodio veći deo meča. Ovo nam je drugi uzastopni težak susret, posle duela sa Piramidsima. To su ekipe iz najviše kategorije u Egiptu. Iz moje perspektive, gol smo primili iz defanzivne greške i dali smo Zamaleku prednost. Kada smo dali taj prvi gol igrali smo kvalitetno i napravili nekoliko dobrih šansi. U poslednjih pola sata smo potpuno kontrolisali posed lopte i mislim da smo zaslužili da osvojimo bod“, rekao je Manojlović posle meča.

Iako se tim susretom 29. kolo završilo, u Egiptu nema vremena za pauzu. Već ovog utorka od 18 časova kreće nova runda, danas su na programu tri meča 30. kola.

18.00: (4,10) Farko (3,45) Piramids (1,82)

Otvoriće ga okršaj Farka i Piramidsa od 18 časova, jedan od najbitnijih susreta. Pobedom nad Fjučurom (1:0) prošlog petka Piramidsi su došli veoma blizu overe druge pozicije i istorijskog plasmana u Ligu šampiona.

Danas bi čak mogli da zasednu na prvo mesto na tabeli egipatskog šampionata, ukoliko savladaju šestoplasirani Farko. Međutim, od titule su realno veoma daleko, pošto Al Ahli, koji ima jedan poen više, odigrao je čak pet mečeva manje. Piramidama je u fokusu da kroz preostalih pet kola zadrže tih +7 u odnosu na trećeoplasirani Fjučur, dok Farko više nema šanse da stigne četvrtoplasirani Zamalek i tako se plasira u Kup konfederacije. Zaostaje nedostižnih 12 poena, a ima četiri meča da odigra do kraja.

Piramidsi su sredinom januara ove godine deklasirali Farko na svom terenu sa 3:0. Ove nedelje je po rasporedu trebao da se odigra i veliki derbi Kaira između Al Ahlija i Zamaleka. On je ipak odložen, zbog toga što Al Ahli u subotu igra revanš meč finala Lige šampiona protiv Vidada. U Kazablanki će pokušati da sačuva prednost od 2:1 iz prvog susreta.

EGIPAT 1 – 30. KOLO

Utorak

18.00: (4,10) Farko (3,45) Piramids (1,82)

18.00: (1,80) El Dakleja (3,30) Haras El Hodud (4,50)

20.30: (1,80) Fjučur (3,40) Enpi (4,30)

Sreda

18.00: (3,70) Gazl El Mahala (3,25) Al Masri (1,98)

20.30: (2,85) Smuha (3,05) Keramika Kleopatra (2,50)

Četvrtak

18.00: (2,60) Ismaili (2,95) El Gaiš (2,80)

20.30: (3,25) Asvan (3,05) Arab Kontraktors (2,25)

Petak

19.00: (2,70) Al Itihad Aleksandrija (2,90) NB Egipta (2,75)

Odloženo:

Al Ahli – Zamalek

***Kvote su podložne promenama.



tagovi

Egipat 1Zoran ManojlovićZamalekAl ItihadPiramids

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara