FOTO: Twitter (FC Huddersfield)
FOTO: Twitter (FC Huddersfield)

Srbin od heroja nordijskog fudbala dospeo do Engleske i postao "Terijer"

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.01.24. | 19:32

Bojan Radulović odličan je primer kako se iz "male" lige može direktno makar do Čempionšipa

Odlične igre srpskih internacionalaca širom Evrope umeju da prođu nezapaženo ako su ostvarene u ne tako zvučnim ligama. Možda je to još i izraženije sa igračima rođenim u inostranstvu. Priča je takva s Bojanom Radulovićem, prvim strelcem finske lige u 2023. godini.

O fudbaleru rođenom pre nešto više od 24 godine u španskoj Ljeidi možda se i nije dovoljno govorilo, ali to nije sprečilo pažljive skaute Hadersfilda da zacrtaju visokog centarfora u tefter kao jednu od primarnih želja za akviziciju u januarskom prelaznom roku. Briljirao je Srbin u sam smiraj godine, pomagao Helsinkiju da dođe do titule i sada potpisao ugovor na tri i po godine sa timom kom će primarni zadatak u nastavku sezone biti opstanak u Čempionšipu.

Izabrane vesti

Nije saopšteno koliko će klub iz finske prestonice inkasirati na ime obeštećenja, a zadovoljan poslom bio je i trener "Terijera" Daren Mur.

"Blagosloveni smo što imamo napadački talenat, ali nam je zbog brojnih povreda baš nedostajao takav igrač. Neko ko će realizovati šansu u petercu i otvarati prostor za druge. To će nam omogućiti Bojanova veličina, sposobnost i veština" s ushićenjem će Mur.

Srpski fudbaler postigao je prethodne sezone 15 pogodaka na 19 prvenstvenih utakmica, a njegov sada već bivši tim HJK osvojio je 33. titulu prvaka države, zahvaljujući Bojanovim golovima klub je ušao i u grupnu fazu Lige konferencije. Sin je bivšeg fudbalera Radoslava Radulovića, nekadašnjeg igrača Zemuna i Rada. Dok je igrao u Ljeidi 1999. godine dobio je sina, ispostaviće se prvog strelca finskog prvenstva. Centarfor visok 192 centimetra u Helsinki je stigao avgusta 2022. godine iz švedskog AIK-a, gde nije dobio pravu šansu. Još ranije bio je član mlađih kategorija i B timova Brajtona, Espanjola i Alavesa.

Još 2018. godine odigrao je dve utakmice za reprezentaciju Srbije do 19 godina, nakon čega nije dobijao pozive za bilo koju od uzrasnih kategorija.

Ukupno je Radulović dao 36 golova na 78 utakmica u Finskoj, od toga osam u evropskim takmičenjima. Sa visinom od 190 centimetara Radulović važi za igrača za čiji je izvrstan golgeterski učinak velikoj meri zaslužna fizička predispozicija. Odlikuje se odličnom igrom leđima i sposobnošću "razgrtanja" velikog broja protivničkih defanzivaca i povezivanjem ofanzivnog dela veznog reda sa ostalim napadačima. Čini se kao iz priručnika poželjnih vrlina za Čempionšip. Šansu da debituje Bojan će imati u duelu protiv Plimuta na Džon Smit stadionu 13. januara. Objavom na Tviteru Hadersfild je pozvao navijače da ispune tribine i vide novo pojačanje.



tagovi

Bojan RadulovićFinska 1ČempionšipZimski prelazni rok 2024Hadersfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara