©MN Press
©MN Press

Srbin protiv Arsenala na golu Ol-star tima: Nisam ni sanjao ovakav rasplet, Mesi nedostaje za potpuni spektakl

Vreme čitanja: 5min | sre. 19.07.23. | 10:30

Đorđe Petrović motivisan pres susret MLS zvezda i Arsenala, na pomen transfera ne skriva želju da se jednog dana vrati u Evropu

Na klupi tima legendarni Vejn Runi, na golu Srbin Đorđe Petrović. U ekipi još zvezde MLS lige, Kristijan Benteke, Jorgos Jakumakis, Čarls Žil, Hezus Fereira, Lusijano Akosta... Sa druge strane terena vicešampion Engleske Arsenal.

U noći između srede i četvrtka, od 2.30 časova posle ponoći po srednjoevropskom vremenu, na „Audi fildu“ u Vašingtonu, sve zvezde MLS lige odigraće meč protiv londonskih Tobdžija.

Izabrane vesti

"Presrećan sam zbog činjenice da ću igrati na Ol-star meču. Biće to veliko iskustvo za mene, pogotovo zbog činjenice da će sa druge strane biti Arsenal, jedan od trenutno najboljih timova na svetu. Lepa prilika za sve nas da se pokažemo i da ujedno predstavimo MLS ligu u najboljem svetlu. Sve je trenutno kao u bajci, trener tima svih zvezda je čuveni Vejn Runi, za kojeg sam siguran da će biti jednako uspešan u ovom poslu kao što je bio tokom igračke karijere", kazao je za Mozzart Sport Đorđe Petrović, golman Nju Ingland Revolušna.

U danima pre centralnog događaja, Amerikanci su naravno rešili da sve dodatno komercijalizuju, pa se uveliko organizuju takmičenja u fudbalskim veštinama, održavaju koncerti i slični promotivni događaji.

"Doputovali smo u Vašington u nedelju, od ponedeljka su krenule razne aktivnosti, intervjui, slikanje sa fanovima, druženje sa sportistima sa posebnim potrebama. Očekuje nas takmičenje u fudbalskim veštinama, nešto po uzoru na zakucavanja tokom Ol-star mečeva NBA lige".

Članove tima svih zvezda birali su navijači, predstavnici novinskih kuća, kao i sami MLS igrači. S obzirom da je tek stigao na američki kontinent i da još nije debitovao za Majami, u ovoj utakmici neće učestvovati najveća zvezda lige Argentinac Lionel Mesi.

"Organizatori su želeli da u tim ubace Mesija, međutim nije bilo moguće, još nije ni debitovao za Majami. Da je tu, tek to bi bio spektakl. Nažalost, moj tim Nju Ingland je već odigrao oba ligaška meča protiv Majamija. Prvi put kad je krenula priča oko njegovog dolaska, drugi put kad je potpisao. U tom drugom meču, prodali smo 10.000 ulaznica više, iako Argentinac uopšte nije ni doputovao u SAD. Možda se sastanemo u plej-ofu, ako Majami stigne dotle, sada zaostaju 12 bodova. Ponavljam, velika šteta što nije ovde, privilegija bi bilo deliti svlačionicu sa njim, mogu samo da zamislim kakva bi histerija vladala oko hotela, na stadionu..."

Bivši golman Čukaričkog, koji je aprila 2022. godine potpisao ugovor sa Nju Ingland Revolušnom, za tim iz Bostona pruža fantastične partije. Amerikanci sa oduševljenjem pišu o njegovim odbranama i sve to potkrepljuju statističkim podacima, a oni su nedvosmisleni - Petrović je bez konkurencije trenutno najbolji čuvar mreže MLS lige.

"Iskreno, kad sam odlazio iz Srbije, nisam mogao ni da sanjam da će se sve ovako odvijati. U Evropi nemamo baš najbolju sliku o MLS ligi, uglavnom se smatra da tamo idu velike zvezde da bi uzele novac u smiraj karijere. Ali, uslovi za napredak mladog igrača u ovoj ligi su fantastični, bolji nego u većini evropskih liga, čak i onih koje se smatraju razvojnim".

Posle 24 kola bivši čuvar mreže tima sa Banovog brda ima impresivnih 99 odbrana, slede ga Drejk Kelender iz Majamija (86), Roman Burki iz Sent Luisa (85), Bred Staver iz Ostina (84), Džo Vilis iz Nešvila (77)... Dakle, dileme ko će stajati na golu tima svih zvezda MLS lige nije bilo.

"Amerikanci su robovi statistike, ona im je izuzetno bitna. Ipak, naučen sam da ti podaci ne treba mnogo da mi znače, da je bitnije da se pomogne ekipi, da se ostvari pobeda, a statistika će potom doći sama po sebi. Opet, lepo je pročitati da sam na jednoj utakmici imao deset odbrana, dogodilo se to nedavno protiv Atlante. Iako je većina tih intervencija bila lakša, bilo je i nekoliko onih ozbiljnijih".

Sadašnji trener golmana Nju Inglanda Kevin Hičkok u izjavi za američke medije istakao je da Petrović ima sve preduslove da brani u Premijer ligi i kao primer naveo njegovog prethodnika Meta Tarnera koji je član Arsenala, takođe komplimente nije štedeo ni Bred Fridel, a perspektivni Srbin ne krije zadovoljstvo zbog pozitivnih kritika na njegov račun.

"Sa Hičkokom sam svaki dan, uz njega imam prilike da dosta naučim i napredujem. Zahvalan sam mu za te reči. Sa druge strane, kad sam počinjao golmanski put, Fridel je uveliko branio u Totenhemu. Zaista je imao upečatljivu karijeru, bio je reprezentativac svoje zemlje, ostavio je dubok trag u Preijer ligi. Prija kad ovakve reči i pohvale dođu od takvih legendi".

Mnogo se piše o Petrovićevom odlaska iz Nju Inglanda, kao sledeća destinacija navodi se Premijer liga, čak i Mančester junajted?

"Bilo je priča o velikim klubovima iz Engleske i na kraju prethodne sezone, ali sam znao da je najbitnije da glavom ostanem u Bostonu. Zadovoljan sam kako branim, kako se sve odvija, a normalno da mi je cilj da se vratim u Evropu. Moje je da budem što bolji pored gola, a ima ko da razmišlja o tome gde ću nastaviti karijeru. Bitno je samo da sledeći korak bude pravi".

Istakao je Petrović i da nije razmišljao u kom bi klubu mogao da nastavi karijeru.

"Nemam specijalnu želju, svakako bih voleo da to bude neki veliki klub, da ostavim fudbalski san na taj način, a smatram da je taj san dostižan i moguć".

Ukoliko se to dogodi, nije nemoguće da u grupnoj fazi Lige Evrope ili Lige konferencije perspektivni golman izađe na megdan svom bivšem timu - Čukaričkom.

"Presrećan sam zbog uspeha ekipe. Iskreno, očekivao sam da vidim Čukarički u ovoj poziciji, otkako sam došao, još od mlađih kategorija. Klub se iz godine u godinu razvijao i sada je dostigao ozbiljan nivo. Sve su veće ambicije, ali opet teško je budžetom porediti se sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Svakako je moj bivši klub napravio ogroman uspeh".

Petrovićeva želja je i da se ustali na golu reprezentacije Srbije.

"Bio sam na junskom okupljanju, veliko je iskustvo trenirati sa našim najboljim igračima. Cilj mi je da budem standardan i na golu reprezentacije Srbije. Što se tiče dosadašnjeg toka kvalifikacija, idemo ka cilju i ka Evropskom prvenstvu, zaista imamo lepe šanse da se kvalifikujemo na završi turnir", poručio je Đorđe Petrović.



tagovi

Đorđe PetrovićMLSMLS Ol StarMLS ligaNju Ingland RevolušnArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara