Srbin se obratio navijačima Rijeke: Volim Nojera, svideo mi se ovaj projekat

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.02.22. | 13:54

Aleksa Todorović i zvanično promovisan u Hrvatskoj

Jedan od najtalentovanijih srpskih golmana karijeru nastavlja u Hrvatskoj! Mladi Aleksa Todorović (18), reprezentativac Srbije u svom uzrastu, pojačao je ekipu Rijeke. Tim koji će se ove sezone do samog kraja šampionata boriti za titulu u Hrvatskoj primetio je čuvara mreže u trećoj ligi iz pravo iz kruševačkog Trajala ga odveo na obalu Jadrana.

U razgovoru za klupski sajt Todorović je objasnio svoju odluku da pojača upravo Rijeku.

Izabrane vesti

"Izabrao sam Rijeku jer već smo dugo vremena razgovarali s klubom i svideo mi se plan mog razvoja koji su mi predstavili. Naravno, savetovao sam se s mnogim ljudima i nekako je sve vodilo prema odluci da dođem u Rijeku. Posetio sam Rijeku već pre nekoliko meseci, video klub, kamp i grad. Sve mi se jako svidelo i zato sam se na kraju odlučio da dođem", rekao je Aleksa.

Doskorašnji čuvar mreže kruševačkog tima rano je ušao u profesionalni fudbal, a na početku karijere uopšte nije bio golman.

"Počeo sam da treniram fudbal u šestoj godini u svom selu Dvorane, tako se ujedno zove i klub. Na početku sam bio napadač, nakon nekoliko godina sam prešao u malu školu fudbala OFK Knez Lazar. Zatim sam prešao u redove Trajala već u mlađim uzrasnim kategorijama. Bio sam na pozajmici u Napretku, zatim se vratio u Trajal, izborio mesto u prvoj ekipi i evo me u Rijeci", zaključuje mladi golman.

On je Hrvatima otkrio i da mu je uzor Manuel Nojer, što ne čudi imajući u vidu da je karijeru počeo u polju, a ne među stativama.

"Uzor mi je Manuel Neuer zato što je on najkompletniji golman i prvi golman koji je počeo braniti modernim stilom", dodao je Todorović.

Aleksa Todorović je do sada zabeležio nastupe za reprezentaciju Srbije do 16 i 18 godina, a važi i za jednog od najtalentovanijih golmana u mlađim kategorijama srpskog fudbala.

 


tagovi

Rijeka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara