Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sreća se osmehnula Frajburgu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 20:33

Sandhauzen nekoliko minuta delilo od produžetaka, ali je pao u završnici

Poznat je i šesti četvrtfinalista Kupa Nemačke. Frajburg je na gostovanju savladao Sandhauzen i pridružio se ostalim bundesligašima koji su već obezbedili mesto među osam najboljih – 2:0 (0:0).

Sam pogled na rezultat odaje utisak rutinske pobede Frajburga, međutim morao je bundesligaš dobro da se pomuči kako bi savladao i trećeg drugoligaša na putu ka četvrtfinalu. Uprkos tome što ga samo bolja gol-razlika u odnosu na rivale deli od opasne zone, Sandhauzen je probleme iz šampionata uspeo da ostavi po strani i pružio veliki otpor ekipi sa jugozapada Nemačke.

Izabrane vesti

Trener Frajburga Kristijan Strajh je očigledno očekivao znatno lakši zadatak pa je promešao karte, ali kada je shvatio da bi meč mogao da ode u produžetke nemački stručnjak je “podigao“ sa klupe nosioce poput Ritsua Doana i Kilijana Sildilije.

Ni to nije mnogo pomoglo gostima, nikako nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol rivala. Smešilo im se dodatnih pola sata fudbala, ali im se sreća osmehnula u samom finšu utakmice. U 87. minutu je napadač Sandhauzena Hamadi Al Gadiui nespretno reagovao prilikom kornera u svom šesnaestercu i postigao autogol, da bi u dubokoj nadoknadi iskusni Nils Peretsen iskoristio kardinalnu grešku golmana gostiju i sa ivice šesnaesterca pogodio nebranjenu mrežu za potvrdu plasmana u narednu rundu.

Mesto u četvrtfinalu su pored Frajburga već obezbedili Štutgart, Union, Bajern, Lajpcig, a za preostale tri karte boriće se Nirnberg i Fortuna Dizeldorf, Bohum i Dortmund te Ajntraht i Darmštat koji se sastaju večeras od 20.45.

KUP NEMAČKE – OSMINA FINALA

Utorak

Sandhauzen - Frajburg 0:2 (0:0)

/Al Gadiui 87ag, Petersen 90+5/

20.45: (1,57) Ajntraht Frankfurt (4,00) Darmštat (6,00)

Sreda

18.00: (2,70) Nirnberg (3,30) Fortuna Diseldorf (2,60)

20.45: (4,70) Bohum (3,70) Borusija Dortmund (1,75)

Odigrano prošle nedelje:

Majnc – Bajern 0:4 (0:3)

RB Lajpcig – Hofenhajm 3:1 (2:0)

Union Berlin – Volfsburg 2:1 (1:1)

Paderborn – Štutgart 1:2 (1:0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

nemački kupKup NemačkeFrajburgSandhauzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara