Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Sreća uz Paunovića: Poraz izbegnut iz jedinog šuta u okvir gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.10.23. | 03:36

Meksička Apertura: Toluka bila mnogo bolja, ali slađi bod ide u Gvadalaharu – 1:1. Marin spasao srpskog stručnjaka

Preporodio je srpski stručnjak Veljko Paunović Čivas Gvadalaharu. U prvom delu sezone u Meksika, Klausuri, doveo je svoj tim do praga pehara, ali je u dvomeču finala bio bolji Tigres sa Andreom Pjerom Žinjakom. Očekivalo se ove sezone napredak slavnog kluba, početak je bio bajan, ređali su se pobede, svi su videli Čivas na tronu, ali kriza velikana.

Meseci i po bez pobede u Aperturi, pa je i plasman u plej-of doveden u pitanje. Izvukla je ekipa iz Gvadalahare remi – 1:1 u Toluki u 10. kolu šampionata Sombrerosa, ali igra opet ne obećava.

Izabrane vesti

Čivas je iz jedinog šuta u okvir gola domaćina postigao izjednačujući pogodak u 69. minutu. Odličan centaršut Moza u gol je pretvoro Rikardo Marin. Sa desetak metara je glavom zakucao u mrežu domaćina. U finišu su gosti tražili penal, ali posle VAR-a, nije bilo ništa od najstrože kazne, pa je crna serija bez trijumfa nastavljena.

Toluka je dominirala većim delom meča, imala veći posed lopte, uputila više udaraca u okvir gola gostiju (6:1), ali na kraju podela bodova, koja sigurno više odgovara gostima. Imaće Paunović još nedelju dana da analizira razloge krize, zašto njegova ekipa ne igra kao na startu sezone. Ako je išta dobro, to je da ima šanse za popravni. Još se igra sedam kola ligaškog dela Aperture, a pitanje šampiona se rešava narednog meseca u uvek zanimljvom i neizvesnom plej-ofu koji je u ovom prvenstvu skraćen na 10 ekipa (prethodnih godina je u doigravanje išlo 12 ekipa).

Toluka je terensku inicijativu materijalzovala golom Lopeza Rodrigeza u 62. minutu, ali nedugo zatim gosti iz Gvadalahare su uzjednačili i doneli slađi bod.

Čivasu je ovo bio i šesti meč bez pobede, ostao je na sedmom mestu. Lider Klub Amerika beži samo šest bodova, ali zato Leon, koj je prvi ispod crte za plej-ofu kaska samo tri boda. Toluka je mesto ispod Gvadalahara i takođe je u lošoj formi, bez trijumfa je već tri kola.

Prethodnih nedelja Paunović je bio na meti kritika meksičkih medija. Spekulisalo se i da mu se smeši otkaz, ali zasad ga je sačuvao sportski direktor, Španac Fernando Jero. Zanimljivo je da nekadašnji trener zlatnih srpskih omladinaca, kao i Čikaga i Redinga, nijednom u ovom šampionatu nije igrao sa istom postavom.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

------------------

MEKSIKO 1 – 11. KOLO

Petak

Atlas – Puebla 2:3 (1:2)

/Zapata 45+4, Kaisedo 60 – De Buen 2, Baltazar 10, Martinez 75pen/

Subota

Keretaro – Klub Leon 1:1 (0:1)

/Zuniga 51 – Ambriz 45+4/

Atletiko San Luis – Kruz Azul 1:2 (0:0)

/Viljalpando 70 – Rotondi 52, Antuna 87pen/

Klub Tihuana – Huarez 5:1 (1:1)

/Gonzalez 45+8pen, Martinez 54, Gonzalez 55, Kavaljini 60, Madrigal 66 – Vukčević 18/

Nedelja

Pačuka – Nekaksa 1:1 (1:1)

/Gonzalez 13 – Arse 20/

Klub Amerika – Pumas 1:0 (0:0)

/Rodrigez 76/

Mazatlan – Tigres 2:3 (1:1)

/Loba 23, Venegas 89 – Lainez 43, Ibanjez 55, Erera 65/

Ponedeljak

Toluka - Čivas Gvadalahara 1:1 (0:0)

/Rodrigez 62 - Marin 69/



tagovi

Meksiko 1Veljko PaunovićČivas GvadalaharaToluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara