Milanov Stefano Pioli sa Juventusovim igračima (©Reuters)
Milanov Stefano Pioli sa Juventusovim igračima (©Reuters)

Sreda u Seriji A: Juve za opstanak, Milan za Skudeto

Vreme čitanja: 6min | sre. 22.09.21. | 13:05

Kaljari za Macarijem juri prvenac u novoj sezoni

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Juventus i Milan u sasvim razlličitim raspoloženjima dolaze na večerašnje duele. Bjankoneri sa velikom anksioznošću čekaju duel sa Specijom koji je Maks Alegri autoironično definisao mečom za opstanak, dok Milan i pored šest povređenih fudbalera, uključujući Zlatana Ibrahimovića i Olivijea Žirua, sa velikim optimizmom dočekuje Veneciju. Novi trener Kaljarija Valter Macari je obećao navijačima prvu pobedu u ovom prvenstvu, dok Igor Tudor želi da protiv Salernitane nastavi pobednički niz koji je započeo na debitantskom meču protiv Rome prošlog vikenda.

Izabrane vesti

SPECIJA – JUVENTUS (18.30)

U vekovnoj istoriji Juventusa samo jednom se dogodilo da Bjankoneri ne zabeleže nijednu pobedu u prvih pet kola, bilo je to u sezoni 1955/1956. Trener Stare dame Maks Alegri je u gorko šaljivom tonu konstatovao da je večerašnji meč u Liguriji dvoboj u borbi za opstanak. Kormilar Juvea je koristio vrlo oštar rečnik prema svojim fudbalerima, toliko oštar da se postavlja pitanja da li bi takv pristup mogao da bude i kontraproduktivan.

Prema najavama, Alegri će promeniti polovinu tima koju smo videli na početku susreta sa Milanom. Motiv za masovnu rotaciju je vrlo zgusnut kalendar koji predviđa okršaje sa Sampdorijom, Čelsijem i Torinom u sledećih deset dana.

Posle žestokih kritika na račun mlađih fudbelera Juventusa, Alegri će danas poslati na teren Matijsa De Lihta (Đorđo Kjelini se povredio), Federika Kjezu i Mojzea Kina. Bivši fudbaler Fjorentine se našao na udaru kritika zbog partije pružene protiv Milana, a Kin mora da se iskupi za kiks protiv Napolija koji je koštao Bjankonere poraza. Alegriju posebno ide na živce to što, uslovno rečeno, mlade snage koje ubacuje u igru u drugom poluvremenu ne daju ono što od njih traži, ni u kvantitetu ni po kvalitetu.

Specija je prošlog vikenda zabeležila prvu pobedu u prvenstvu, protiv Venecije u gostima. Štaviše, tim Tijaga Mote je sve četiri boda osvojio na gostujućim terenima. Inače Specija i Juve su imali samo dva direktna sudara, prethodne sezone, i oba su se završila ubedljivim pobedama Stare dame 4:1 i 3:0.

(7,75) Specija (5,00) Juventus (1,380)

Za razliku od Juvea koji ne može da računa samo na Kjelinija, pored Artura i Kaja Žoržea koji su povređeni već duže vreme, Specija ima punu ambulantu igrača. Čak su šestorica van stroja (Agudelo, Sena, Koli, Reca, Erlić, Kovalenko).

Alegri ima nekoliko neduomica oko sastava: Aleks Sandro bi mogao da predahne i ustupi mesto Matiji De Šilju na poziciji levog beka, baš kao i Adrijen Rabio koji se nije proslavio u poslednjih par mečeva i priliku bi mogao da dobije Federiko Bernardeski. Otvoreno je i pitanje centralnog veznog igrača pošto bi Manuel Lokateli trebalo da bude sačuvan za triling utakmica Sampdorija, Čelsi, Torino, i mogao bi da uskoči Aron Remzi ili Rodrigo Bentankur.

SPECIJA 4-2-3-1: Zoet – Amian, Nikolau, Hristov, Bastoni – Ferer, Burabia – Salsedo, Mađore, Đazi – Manaj

JUVENTUS 4-4-2: Ščesni – Danilo, Bonuči, De Liht, De Šiljo – Kjeza, Remzi (Bentankur), Mekeni, Bernardeski – Dibala, Kin

MILAN – VENECIJA (20.45)

Rosoneri su samo jednom izgubili od Venecije u Milanu, daleke 1942. godine, tako da i pored velikog broja odsutnih igrača, ostaju apsolutni favoriti za pobedu. Stefano Pioli neće moći da računa na seriju fudbalera od napadača Ibrahimovića i Žirua preko veznih igrača Tjemuea Bakajokoa i Radeta Krunića do defanzivaca Davidea Kalabrije i Simona Kjaera.

Trener Milana će morati dobro da raspodeli snage igrača pošto večeras i za vikend ima, relativno, lake protivnike (Veneciju i Speciju), a sledeće nedelje dva izuzetno važna meča: protiv Atletiko Madrida Milan mora da osvoji bodove kako bi zadržao šanse za plasman u osminu finala Lige šampiona, a protiv Atalante će polagati ispit ozbiljnosti kandidature za skudeto.

Imajući prethodno rečeno u vidu nije isključeno da Pioli poštedi deo igrača večeras. Reč je o Frenku Kesiju, Fikaju Tomoriju i Aleksisu Salemakersu.

(1,28) Milan (6,00) Venecija (9,50)

Venecija je posle neočekivane pobede protiv Empolija doživela neprijatan poraz od Specije u poslednjem minutu meča na renoviranom stadionu. Trener Paolo Zaneti takođe ima nekoliko igrača na listi povređenih koji bi mu dobrodošli večeras protiv Rosonera, počev od Sigurdsona preko Lecerinija do Hapsa i Fjordilina.

MILAN 4-2-3-1: Menjan – Kalulu, Gabija(Tomori), Romanjoli, Ernendez – Tonali, Benaser – Florenci, Diaz, Leao – Rebić

VENECIJA 4-3-3: Menpa - Macoki, Kaldara, Čekaroni, Molinaro – Perec, Vaka, Buzio – Aramu, Anri, Johnsen

KALJARI - EMPOLI (20.45)

Valter Macari ne želi da se zaustavi. Iskusnom stručnjaku su prijale pohvale na povratku na trenersku klupu za osvojeni bod na gostovanju u Rimu kod Lacija. Kaljari nikada nije izgubio od Empolija na svom stadionu. Do sada su sreli sedam puta na Sardiniji uz skor od četiri pobede Kaljarija i tri remija, dakle idealna žrtva za prvu pobedu u ovom šampionatu.

Jedan od motiva zašto je Tomazo Đulini dao otkaz Leonardu Sempličiju su mršavi rezultati na domaćem terenu na startu sezone: remi sa Specijom i poraz od Đenove. Od planiranih šest bodova, Kaljarij je ovojio samo jedan.

Na raspolaganju Macariju će biti i dvojica prekaljenih fudbalera, Dijego Godin i Kevin Strotman, koji su preskočili putovanje u Rim zbog povreda. U timu neće biti suspendovanog Zape zbog kartona i Faragoa

(2,15) Kaljari (3,40) Empoli (3,40)

Empoli je poništio sve pozitivne efekte istorijskog trijumfa nad Juventusom u Torinu sa dva uzastopna poraza na svom terenu, od Venecije i Sampdorije. Meč protiv Kaljarija je prilika za izabranike Andreacolija da se iskupe. Za iskusnog stručnjaka je današnja utakmica predposlednja prilika da spasi klupu na kojoj sedi. Ako večeras ne stignu bodovi ili sledećeg vikenda protiv Bolonje, senka Fabija Liveranija nad Andreacolijem će postati poprilično velika. Kormilar Empolija je najavio promenu u špicu napada gde će pored Mankuza igrati Pinamonti umesto Kutronea.

KALJARI 4-4-2: Kranjo – Kaseres, Čepiteli, Karboni, Likojanis – Nandez, Marin, Dejola, Dalbert – Žoao Pedro, Kejta

EMPOLI 4-3-1-2: Vikario – Stojanović, Ismajli, Romanjoli, Markica – Has, Riči, Zurkovski – Bajrami – Mankuzo, Pinamonti

SALERNITANA – VERONA (18.30)

Dva večerašnja rivala su odigrala čak 38 utakmica u Seriji B, ali će im ovo biti premijerni dvoboj u Seriji A. Salernitana je samo jednom pobedila Veronu u poslednjih deset okršaja i jedina je tim u Seriji A bez osvojenog boda. Tim iz Salerna je odigrao dobro poslednji meč sa Atalantom, nije bilo dovoljno da izbegnu poraz, ali je trener Kastori izbegao da bude otpušten. Otkaz, u svakom slučaju, visi iznad glave nekadašnjeg trenera Karpija, ali će imati priliku da do oktobarske pauze u prvenstvu osvoji par bodova i učvrsti svoju poziciiju.

Kastori bi trebalo da potvrdi jedanaestorku koja je počela meč protiv Boginje, jedina dilema je u napadu, odnosno između Đurića i Simija na jednoj strani i Bonacolija i Gondoa na drugoj.

(3,25) Salernitana (3,20) Verona (2,30)

Verona je galvanizovana odličnom igrom i pobedom nad Romom u prošlom kolu. Promena na klupi kluba iz Veneta je odmah dala rezultate i Igor Tudor, novi trener Verone, želi da nastavi istim putem koji je krenuo poroti Đalorosih.

Hrvatski trener ne bi trebalo ništa da menja u statnoj postavi mada ima nagoveštaja da bi Manjani mogao da zauzme mesto Čekerinija u odbrani.

SALERNITANA 3-4-1-2: Belec – Đomber, Strandberg, Galjolo – Kešrida, M.Kulibali, L. Kulibali, Ranijeri – Riberi – Đurić, Bonacoli (Gondo)

VERONA 3-4-2-1: Montipo – Davidovič, Ginter, Manjani – Faraoni, Besa, Ilić, Lazović – Barak, Kaprari – Simeone

SERIJA A - 5. KOLO

Utorak

Bolonja - Đenova 2:2 (0:0)

/Hiki 49, Arnautović 85 pen - Destro 55, Krišito 89 pen/

Atalanta - Sasuolo 2:1 (2:1)

/Gosens 3, Zapakosta 37, Berardi 44/

Fjorentina - Inter 1:3 (1:0)

/Sotil 28 - Darmijan 52, Džeko 55, Perišić 87/

Sreda

18.30: (3,25) Salernitana (3,20) Verona (2,30)

18.30: (7,75) Specija (5,00) Juventus (1,38)

20.45: (2,15) Kaljari (3,40) Empoli (3,40)

20.45: (1,28) Milan (6,00) Venecija (9,50)

Četvrtak

18.30: (4,10) Sampdorija (3,50) Napoli (1,92)

20.45: (3,10) Torino (3,40) Lacio (2,30)

20.45: (1,60) Roma (4,00) Udineze (5,70)

*** kvote su podložne promenama



Obaveštavaj me

Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara