Dragan Ćeran (©AFP)
Dragan Ćeran (©AFP)

Srpska gol-mašina u tandemu sa Derdijokom cilja polufinale Lige šampiona

Vreme čitanja: 4min | sre. 30.09.20. | 14:59

Persepolis želi da posveti pobedu preminulom kapitenu čija se petogodišnjica smrti navršava sutra

Čini se da “manjim” klubovima sa azijskog kontinenta odavno nije bilo lakše da se dokopaju titule u Ligi šampiona. Kineski timovi su odustali od takmičenja, Al Itihad se nije ni kvalifikovao, dok je branilac naslova Al Hilal eliminisam (nisu mogli da prijave 13 igrača zbog korona virusa), te se čini da je pravi trenutak za pojedine klubove da se po prvi put popnu na pobednički podijum.

Među njima je i četvrtfinalni par Al Ahli – Al Nasr. Trener kluba iz Džede Vladan Milojević imaće vraški težak zadatak da eliminiše Al Nasr, i kvalitetnijeg i bogatijeg rivala. Ukoliko pak uspe, a umeo je sa takvima da izađe na kraj u dvoipogodišnjeg mandatu na klupi Crvene zvezde, srpskog stručnjaka će u polufinalu sačekati bolji iz duela Persepolis – Pahtakor (19.45).

Izabrane vesti

I ovde je slučaj identičan. Ni iranski ni uzbekistanki prvak nikada ranije nisu osvajali elitno takmičenje azijskog kontinenta. Štaviše, Pahtakor na plasman u polufinale čeka još od sezone prošle decenije, kada je dva puta uzastopno, 2003. i 2004. godine, stigao do pretposlednjeg stepenika, što je i najveći uspeh u istoriji kluba.

Četvrtfinale je vrlo bitna utakmica, ne znamo kada ćemo opet imati šansu da stignemo do ove faze, tako da je ovo naša velika šansa. Znamo da je Persepolis opasan iz prekida, zbog čega je važno da budemo oprezni. Naš zadatak je da im ne dozvolimo takve prilike, te ćemo se truditi da ne pravimo faulove blizu šesnaesterca”, istakao je dugogodišnji kapiten ekipe Egor Krimets.

Međutim, i Pahtakor u svojim redovima ima igrače koji neće dozvoliti iranskom predstavniku da previše srlja napred. Srpski napadač Dragan Ćerankoji je početkom ove kalendarske godine u opširnom intervjuu govorio za MOZZART Sport – nalazi se u strašnoj golgeterskoj formi u poslednje dve sezone u dresu najtrofejnijeg uzbekistanskog kluba. Iskusni fudbaler rođen u Kikindi prvu polusezonu po dolasku u Taškent iskoristio je za privikavanje, a potom potpuno “podivljao”, odnosno nastavio sa partijama koje je pružao u Nasafu. U prvoj kompletnoj sezoni, prethodne godine, na 36 utakmica u svim takmičenjima upisao je 30 golova i 9 asistencija, a ove za sada na kontu ima 16 pogodaka i šest uspešnih dodavanja na 21 meču.

Ipak, od starta lige šampiona zapao je u malu krizu, nije tresao mrežu na četiri uzastopna meča, ali je u osmini finala konačno prekinuo post i pogodio za izjednačenje protiv Esteglala, da bi njegov parnjak iz navale, iskusni Eren Derdijok golom režirao potpuni preokret.

Dobro je za obojicu što smo postigli po gol danas. Osetio sam blagi pritisak pošto nisam postigao pogodak na četiri uzastopna meča, ali je fokus ostao samo na pobedama. Nije bitno ko pogađa sve dok pobeđujemo. U klubu smo zajedno tri godine i ispisali smo istoriju. Ovo je za nas istorija. Zadovoljni smo i srećni jer smo uspeli da uradimo nešto dobro za klub i uzbekistanski fudbal. Kontrolisali smo utakmicu, a čak i kad smo bili u zaostatku pokazali smo karatker”, rekao je posle meča Ćeran, koji je inače proglašen i igračem utakmice.

S druge strane, Persepolis se po treći put u poslednje četiri sezone našao u četvrtfinalu, 2017. godine stigao je polufinala, a potom naredne godine i do finala, gde ga je zaustavila Kašima. Imaće Crvena armija poseban motiv večeras. Meč sa Pahtakorom dolazi dan pre petogodišnjice od smrti njihovog nekadašnjeg kapitena Hadija Norouzija. Ofanzivni vezista je proveo sedam godina u klubu i tek što je bio nominovan za kapitena ekipe preminuo je usled srčanog udara 1. oktobra 2015. godine.

Šef stručnog štaba iranske ekipe Jahija Golmohamadi, nekada i sam fudbaler Persepolisa, zatražio je od svojih izabranika večeras pobedu u sećanje na Norouzija.

Naše misli su sa Norouzijevom familijom u sećanju na njegovu smrt. Fudbaleri će se boriti sutra kako bi mu posvetili pobedu”, rekao je Golmohamadi.

Dva tima su se do sada sastala tri puta. Premijerno 2003. godine, kada je slavio Pahtakor minimalnim rezultatom, baš kao i prošle godine, dok je drugi susret u prethodnoj sezoni završen remijem.  

LIGA ŠAMPIONA AZIJE - ČETVRTFINALE /JEDAN MEČ/

Sreda

15.40: (1,75) Al Nasr (3,40) Al Ahli (4,70)

19.45: (2,95) Persepolis (2,85) Pahtakor (2,55)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Azijska liga šampionaPahtakorPersepolisDragan Ćeran

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara