Saša Marković u dresu Apolona (©AFP)
Saša Marković u dresu Apolona (©AFP)

Srpska kolonija u Limasolu se okitila titulom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.22. | 21:28

Apolon pobedom nad Arisom i matematički postao šampion Kipra

Fudbaleri Apolona iz Limasola su ubedljivom pobedom nad Arisom obezbedili šampionsku titulu na Kipru (4:1). Vrata ka ključnoj pobedi otvorio je u 11. minutu mladi Danilo Spoljarić, 90 minuta na golu novog prvaka proveo je bivši čuvar mreže niškog Radničkog Aleksandar Jovanović, dok je u drugom poluvremenu zaigrao i bivši fudbaler Crvene zvezde Vukašin Jovanović.

Ekipa iz Limasola na kolo do kraja ima šest bodova više od APOEL-a, koji je remizirao sa Anatorzisom (1:1). Za Apolon je ovo četvrta titula, prva od 2006. godine.

Izabrane vesti

Veliki doprinos u osvajanju titule dali su pomenuti Spoljarić koji je rođen u Limasolu i od starta karijere je član Apolona (bio na nekoliko pozajmica), kao i golman Jovanović koji je bio standardan među stativama. Zlatni Orlić Vukašin je minulog leta stigao na Kipar kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor u Bordou i ubeležio 11 nastupa. Četvrtu godinu u klubu je navršio i bivši igrač Partizana Saša Marković koji je sakupio svega četiri nastupa ove sezone.

Spoljarić je mrežu Arisa zatresao u 11. minutu preciznim udarcem sa ivice peterca. Uzvratio je domaćin 13 minuta kasnije, kada je uz pomoć levog beka Apolona Hamasa poravnao rezultat.

Ipak, već do poluvremena su gosti pokazali da će učiniti sve da večeras overe titulu. Najpre je Kirjaku postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca u 32. minut. Imao je i sreće pošto je lopta zakačila živi zid, blago promenila pravac i tako prevarila golmana Arisa. Pred odlazak na odmor upisuje se i iskusni Francuz Nikola Dižini u listu strelaca, zatresao je mrežu rivala glavom sa ivice peterca posle kornera.

Jovanović je zabeležio jednu dobru intervenciju u finišu prvog poluvremena. U drugom delu je Apolon pogodio i prečku, da bi sve dileme otklonio Pitas pogotkom u 81. minutu.



tagovi

Apolon LimasolVukašin JovanovićAleksandar JovanovićSaša MarkovićKipar 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara