Vujadinović (© Star sport)
Vujadinović (© Star sport)

Srpska pijaca: Vujadinović napustio Radnički, a najbolji strelac Kolubaru

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 13:05

Ljubomir Ristovski nije više trener Mladosti GAT, jača TSC

Rastali su se posle samo jedne sezone Radnički i Nikola Vujadinović. Provereni defanzivac, sa iskustvom u Italiji, Španiji, Austraiji i Poljskoj napustio je Nišlije, pošto mu je istekao ugovor.

Iako je klub žele nastavak saradnje, Vujadnović se zahvalio na tom gestu, čelnicima, navijačima i trenerima zahvalio na saradnji i istakao da su razlozi odlaska isključivo privatne prirode.

Izabrane vesti

U godinama sam kad mi je porodica apsolutni prioritet i zbog preduge razdvojenosti poželeli smo da više vremena provodimo zajedno. Vezani smo za Beograd, zbog dece, da to nije slučaj ne bi bilo nijedne prepreke za nastavak saradnje sa Radničkim. Radnički je klub koji u svakom smislu zaslužuje Evropu i besprekorno funkcioniše. Uslovi koji su igračima obezbeđni na pripremama i u karantinu, plate koje su redovne, sve je do poslednjeg detalja bilo na najvišem mogućem nivou. Klub već ima odlične igrače i nema sumnje da će se dodatno pojačati u prelaznom roku i pokušati da u sledećoj sezoni se popne i stepenicu više. Ja to Radničkom od srca želim“, predočio je Nikola Vujadinović.

To je samo jedna vest sa Čaira, pošto novog trenera Tomislava Sivića ček zahtevan posao na rekonstrukciji igračkog kadra. Nešto slično je u Lazarevcu, imajući u vidu da se Kolubara suočila sa odlaskom najboljeg strelca. Uroš Đuranović, autor 13 golova u Superligi – dao još dva u Kupu Srbije – napustio je klub u identičnom aranžmanu kako Vujadinović Radnički, jer mu je istekao ugovor, preneo je Sportski žurnal. Isto važi i za iskusnog vezistu Petra Bojića i štopera Đorđa Đurića.

Kad je novi superligaš u pitanju, Mladost GAT će u premijernu sezonu na elitnoj sceni sa novim šefom stručnog štaba. Doskoršanji, Ljubomir Ristovski, nije uspeo da se dogovori sa rukovodiocima oko nastavka saradnje i napustio je klub iz Novog Sada.

Idem dalje, svojim putem, a Mladosti, s kojim sam imao fenomenalne rezultate, želim sve najbolje. Sad slede novi izazovi“, dodao je Ristovski.

Kad je u pitanju TSC, jedan od retkih klubova koji nije menjao trenera, prema željama Žarka Lazetića sklapa tim za narednu sezonu. Već je stigao Saša Jovanović iz lučanske Mladosti, a trebalo bi uskoro da mu se pridruže vezista Damjan Krajišnik i štoper Nemanja Stojić. Obojicu je upravo Lazetić trenirao ranije u Metalcu, a posle ispadanja Milanovčana u Prvu ligu, crta se put za njihov odlazak.

A to, sva je prilika, neće biti sve, jer Žurnal piše i o interesovanju TSC-a za levog beka Miloša Cvetkovića.


tagovi

Ljubomir RistovskiNikola VujadinovićUroš ĐuranovićDamjan KrajišnikNemanja StojićTSC Bačka TopolaKolubara Lazarevacsrpska pijacaMiloš Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara