Srpska posla u Firenci: Jović prekinuo zimski post, Terzić asistent! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 20:00

Fiorentina slavila protiv Torina i plasirala se u polufinale Kupa Italije. srpski reprezentativac pogodio prvi put od 9.novembra – 2:1

 Mučio je Vanja Milinković Savić dugogodišnjeg prijtalja Luku Jovića u nedavnom prvenstvenom okršaju između Fjorentine i Torina, odbranio mu nekoliko dobirh pokušaja. Revanš sa kamatom je usledio ove večeri. Našao se Luka Jović u startnoj postavi Viole, odigrao dobar meč i na karakterističan način pogodio mrežu rivala, čime je nagovestio veliku pobedu Fiorentine i plasman u polufinale Kupa – 2:1

U periodu kada se pričalo o mogućnosti da Luka Jović napusti Fjorentinu usled slabih igara, reprezentativac Srbije je stigao do osmog gola u sezoni. Pogurao je Ljubičaste ka polufinalu Kupa Italije, pribiližio ih direktnom plasmanu u Evropi i kupio malo vremena. Večerašnji okršaj na Artemio Frankiju bio je novi čin „derbija Srbije“. Ne samo što je Luka Jović postigao pogodak posle skoro tri meseca (prethodni put pogodio 9.novembra protiv Salernitane), nego ga je u tom 65. minutu na idealan način poslužio Aleksa Terzić. Bivši bek Crvene zvezde našao se u startnoj postavi i ponovo asistirao, kao u četvrtfinalnom okršaju sa Sampdorijom.

Izabrane vesti

Pre odlučujućeg pogotka Jovića, Mandragora je odigrao kratku loptu za Terzića i usledio je centaršut i školska reakcija srpskog napadača. Oduvao je Jović u skoku Singa i Bonđorna i nije ostavio mogućnost Vanji Milinkoviću Saviću da reaguje.

Bila je to najbolja nagrada Joviću za vrlo aktivnu partiju, kao i detalj koji je Ljubičastima doneo zaslužen trijumf. Torino je odigrao prilično rezervisano u Toskani, gosti nisu uspeli da naprave mnogo šansi. Odbranom Fjorentine je komandovao Nikola Milinković, zaokruživši sjajan učinak Srba.

Pre nego što je Jović zatresao mrežu Vanje Milinkovića Savića trener gostiju Ivan Jurić pokušao je da probudi tim uvođenjem Ivana Ilića. Pojačanje Bikova iz Verone ušao je umesto Linetija, ali nije uspeo da donese veliki boljitak u igru gostiju. Torino nije izgledao dobro na Artemiju Frankiju. Pokušao je nešto ozbiljnije tek u finišu, kada je Mirančuk mogao bolje da šutira sa desetak metara.

Luka Jović je izašao iz igre u 74. minutu i prepustio mestu Kabralu. Nagrađen je aplauzima, dok su navijači Fjorentine izviđidali Sofijana Ambrabata zbog želje da u finišu prelaznog roka napusti klub i preseli se u Barselonu.

Činilo se da je Ikone stavio tačku na meč, ali je Torino uhvatio poslednji voz u trećem minutu sudijske nadokande. Karamo je bio brži Terzića i lako postigao pogodak.l Tada je tek počela drama, imao je Torino još jednu šansu da napravi malu senzaciju i meč odvede u produžetak.

TALIJA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Inter - Atalanta 1:0 (0:0)

/Darmijan 57/

Sreda

Fjorentina - Torino 2:0 (0:0)

/Jović 66, Ikone 90 - Karamo 90+3/

21.00: (1,42) Roma (4,50) Kremoneze (8,00)

Četvrtak

21.00: (2,15) Juventus (3,35) Lacio (3,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup ItalijeLuka JovićAleksa TerzićVanja Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara