Stefan Čolović (©Shutterstock, ©Star Sport)
Stefan Čolović (©Shutterstock, ©Star Sport)

Srpski Bernardo Silva i 40 nijansi zelene

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.07.20. | 15:14

Nastavlja se šampionat Republike Irske, večeras na terenu Stefan Čolović sa Dandalkom

Bezmalo pet meseci bez fudbala. Ne pamti se to u najzelenijoj zemlji sveta, tamo gde tvrde da te boje ima u čak 40 različitih nijansi. Čekali su Irci i dočekali nastavak Premijer lige, koja se večeras vraća duelima Deri Sitija i Slajga (18.45), odnosno derbi okršajem između Dandalka i Sent Patriksa (20.45) u okviru 6. runde.

Format takmičenja pretrpeo je, usled velike pauze uslovljene pandemijom virusa korona, drastične promene. Šampionat koji je startovao još 14. februara i koji je predviđao kraj 30. oktobra posle 36 kola, bukvalno je prepolovljen. Prvak Republike Irske biće poznat po okončanju 18. runde, pošto je umesto četvorokružnog, usvojen dvokružni sistem takmičenja.

Izabrane vesti

Već je završeno pet epizoda, u kojoj jedino Šamrok nema mrlju. Roversi su ostvarili maksimalan učinak i zaseli na čelo, mada će biti zanimljivo videti da li ih je preduga pauza izbacila iz ritma. U pripremnom periodu trener Šamroka Stefen Bredli dobio je glavobolju pošto se ozbiljno povredio standardni vezista Greg Boldžer i neće ga biti duže vreme na terenu.

Prvi pratilac i najveća pretnja vodećem Šamroku je branilac titule Dandalk, koji je jedini neuspeh do sada doživeo baš protiv Roversa u gostima. Ipak, u taboru Lilivajtsa nadaju se da će ih srpski internacionalac Stefan Čolović vratiti na vrh. Nekadašnji đak Crvene zvezde, Rada, Atletika iz Madrida i Partizana, koji je seniorsku karijeru započeo je na Banjici, potom igrao u Bosni i Hercegovini za Drinu i Slobodu iz Tuzle, a onda u Srbiji za pirotski Radnički, Kolubaru i Jagodinu procvat je doživeo tek na Slanoj bari. Zablistao je u dresu Proletera i početkom ove godine otišao je putem kojim se ređe ide - u Irsku.

Nije krenulo kako treba. Zbog brojnih administrativnih prepreka Čolović nije stigao na početak prvenstva, pa je prvu i za sada jedinu utakmicu u dresu Dandalka odigrao u martu protiv Fin Harpsa. Samo što je zaigrao, izbila je pandemija i prvenstvo je obustavljeno. Međutim, i to je bilo dovoljno da impresionira sve u klubu, zbog čega je dobio nadimak Srpski čarobnjak, a jedan od saigrača tvrdio je za irsko izdanje Sana da ga Stefan podseća na Bernarda Silvu.

"Engleski govori jako dobro, stvarno je dobar momak. Nekako je drugačiji, mislim da ovakvog u Dandalku još nismo imali. Tehnički je veoma dobar. Mislim da nema niko na njegovom nivou u celoj ligi. Biće zanimljivo videti Stefana kako će se snaći kada liga krene. Podseća me veoma na Bernarda Silvu, naši navijači će biti impresionirani kada ga vide na delu. Svi ovde znaju koliko je dobar i kada se prvenstvo nastavi, imaće i drugi priliku da se uvere u to", poručio je Danijel Keli, prvotimac Dandalka.

Dandalk je sačuvao jezgro tima iz prošlogodišnje uspešne godine, a sa par značajnih akvizicija odbrana krune deluje kao realna misija. Najnovije pojačanje je povratak napadača Davida Mekmilana, koji je tokom tri godine 2014-2017. godine postigavši 74 gola u 125 nastupa. Poslednje dve i po godine igrao je u Škotskoj, za Sent Džonston, Hamilton i Falkirk.

REPUBLIKA IRSKA 1 - 6. KOLO

Petak

18.45: (1,80) Deri Siti (3,35) Slajgo (4,40)

20.45: (1,65) Dandalk (3,50) Sent Patriks (5,20)

Subota

15.00: (1,70) Šelburn (3,45) Voterford (5,00)

18.00: (1,25) Šamrok (5,20) Fin Harps (11,0)

Nedelja

18.00: (4,50) Kork Siti (3,30) Bohemijans (1,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Irska 1DandalkStefan ČolovićŠamrok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara