Lazar Samardžić (©Starsport)
Lazar Samardžić (©Starsport)

Srpski Juve ili dani konfuzije? Stara dama potkopava Napoli i Milan i razmišlja o Samardžiću i Popoviću

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 13:46

Potpuna zbrka sa transferima dvojice srpskih fudbalera

Januarski prelazni rok ili januarska konfuzija kad je reč o potencijalnim transferima dvojice supertalentovanih srpskih fudbalera. Iako je Lazar Samardžić već bio viđen u Napoliju, a Matija Popović u Milanu ugovori još nisu potpisani, a danas se polako roje priče o tome da bi i jedan i drugi mogli u – Juventus.

U priču oko Samardžića se istina umešao i Brajton, jer otac Mladen nikako da sa gazdom Napolija Aureliom de Laurentisom nikako da se dogovori oko ličnih uslova. Spremili su Napolitanci Lazaru veću platu i od one koju ima Hviča Kvarachelija, ali tamo se zna – marketinška prava ostaju u vlasništvu kluba. Da li zbog toga ili nečeg drugog, tek danima nema potpisa, pa je prvo počelo da se priča o Brajtonu.

Izabrane vesti

Tu onda u priču uskače Juventus, koji u svojim redovima već ima Dušana Vlahovića i Filipa Kostića, a sada bi i Samardžića, a možda i Popovića ako propadne njegov transfer u Milan. A nije nemoguće da se to desi, jer menadžeri sada već bivšeg fudbalera Partizana navodno traže bonus od 2.000.000 evra samo za potpis. Rosoneri, bar zasad, to ne žele da plate.

Popović je ipak samo opcija dok više pouzdanih izvora navodi da se Juve ozbiljno premišlja oko Samardžića. Romeo Agrešti sa italijanskog portala Goal.com, inače vrlo dobro obavešten kada je Juve u pitanju, tvrdi čak i da je Samardžiću već spremljena ponuda – 3.000.000 evra neto po sezoni! U Udinezeu trenutno ima 500.000, Napoli je navodno nudio 2.000.000.

Postoji tu ipak jedna caka. Ako Udineze ispadne iz Serije A Samardžić bi na leto postao slobodan igrač, a Zebre ove sezone ne igraju dobro i samo su tri boda iznad crte. Juve se baš takvom raspletu nada i ne bi imao ništa protiv da sačeka Samardžića. Sam igrač navodno želi da ide već sada. I Juve će prihvatiti i to ako baš bude insistirao. Udinezeu se isto isplati da ide sada.

Nikolo Šira piše da Juve mogao da Udinezeu ponudi i skupu pozajmicu sa pravom otkupa za 16.000.000 evra plus bonuse. Pozajmica bi bila obavezna pod određenim okolnostima. Ista formula je još letos dogovorena sa Interom, ali je Lazarov otac odbio ponudu.

Pitanje je samo gde? Tata Mladen nije lak na pregovorima.

 


tagovi

Lazar SamardžićZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara