Ranko Veselinović i Đorđe Petrović (©AFP, ©MN Press)
Ranko Veselinović i Đorđe Petrović (©AFP, ©MN Press)

Srpski okršaj u MLS, sa 0:0 bi obojica bili zadovoljni

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.06.22. | 23:05

Vankuver Vajtkeps dočekuje Nju Ingland Revolušn u noći između nedelje i ponedeljka, od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu

Nema u MLS puno srpskih fudbalera, zato je posebno interesantno svaki put kada se oni sastanu. U noći između nedelje i ponedeljka, od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu, na suprotnim stranama će biti nekadašnji kapiten Vojvodine Ranko Veselinović i doskorašnji golman Čukaričkog Đorđe Petrović. Oni će na jugozapadu Kanade da brane boje Vankuvera, odnosno Nju Inglanda.

Vajtkepsi su u dobroj formi, ostvarili su tri pobede u poslednja četiri kola. Tako su se probili do devete pozicije na tabeli Zapadne konferencije, a potrebno je da preskoće još dve prepreke da bi zauzeli mesto koje vodi u plej-of. Dele ih tri boda od rivala Sijetl Saundersa.

Izabrane vesti

Vankuveru je u startnoj postavi nezamenjiv Veselinović. Propustio je samo jednu od 16 dosadašnjih utakmica. Nedavno je bio strelac protiv Solt Lejka, upisao je i jednu asistenciju protiv Dalasa. Oba meča su Kanađani dobili sa po 2:1.

Veselinović je pre tri dana odmarao i sa klupe gledao pobedu saigrača nad Jork Junajtedom u polufinalu kanadskog prvenstva. Vajtkepsi su slavili sa 2:1, pa će u finalu da igraju protiv Toronta.

02.00: (2,75) Vankuver Vajtkeps (3,30) Nju Ingland Revolušn (2,55)

S druge strane, Petrović je tek početkom juna preuzeo mesto među stativama u Revolušnu. Pustio ga je stručni štab da adaptira na Sjedinjene Američke Države, nisu žurili sa njegovim uvođenjem u prvi tim, sve dok Met Tarner nije i zvanično prešao u Arsenal. Na poslednja tri meča je Petrović branio, Nju Ingland je osvojio sedam od devet mogućih bodova, ali srpski golman nijednom još nije sačuvao mrežu. Na svakom meču je primio po gol, Kanzas Siti i Minesota su savladani sa po 2:1, sa Orlandom su odigrali 1:1.

Sada je Nju Ingland sedmi u Istočnoj konferenciji, prestigao je Inter Majami i Šarlot, te se tako probio do mesta koje vodi u doigravanje za titulu. Sve to zahvaljujući seriji od devet mečeva bez poraza. Sada mu je važno samo da ostane tu gde je.

Petroviću i Veselinoviću, kao defanzivcima, noćas će biti najvažnije da sačuvaju svoje golove. Dakle, sa 0:0 bi verovatno obojica bili zadovoljni. Revolušn nije izgubio od Vankuvera punih sedam godina, od juna 2015. Od tada su se sastali četiri puta, u tri navrata je Nju Ingland pobedio, jednom su odigrali 3:3. Poslednji susret smo videli 2019. godine, Nju Ingland je tada na svom terenu slavio sa 4:0.

Međutim… Od kako se Vankuver vratio prošlog avgusta na stadion Bi Si plejs, teško ga je savladati na njegovom terenu. Od 16 mečeva izgubio je samo dva, pobedio je na 11 utakmica, a zabeležio je i tri remija. U tom periodu su osvojili 36 bodova kod kuće, više od bilo kog drugog tima iz MLS.

Po Petrovića će noćas posebna opasnost da bude Lukas Kavalini. Napadač Vajtkepsa je bio strelac na poslednja četiri meča u MLS, a ako bude precizan i protiv Nju Inglenda izjednačiće klupski rekord Kamila Sanveca. On je 2013. bio strelac na pet vezanih mečeva.

MLS

Nedelja

Los Anđeles FK – Njujork Red Buls U TOKU

23.55: (2,65) Filadelfija Union (3,25) Njujork Siti (2,70)

Ponedeljak

02.00: (2,75) Vankuver Vajtkeps (3,30) Nju Ingland Revolušn (2,55)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

MLSĐorđe PetrovićRanko VeselinovićVankuver VajtkepsNju Ingland Revolušn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara