Navijači Žalgirisa (©Shutterstock)
Navijači Žalgirisa (©Shutterstock)

Srpski štoperski tandem se bori za novu titulu u Litvaniji

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 10:20

Ivan Tatomirović i Nemanja Ljubisavljević u četvrtak od 17 časova će pobedom protiv Nevežisa probati da dovedu svoj Žalgiris na tri boda zaostatka u odnosu na trenutnog lidera šampionata, Suduvu

Borba za titulu u Litvaniji biće uzbudljiva do samog kraja šampionata. Trenutno je Suduva u prednosti, ima šest bodova više od Žalgirisa, ali aktuelni prvak ima dve odigrane utakmice manje i ukoliko trijumfuje na njima izjednačiće se sa liderom. Prvi od ta dva meča odigraće u četvrtak od 18 časova, kada će da ugosti novog prvoligaša Nevežis.

Klub iz Kedajnjaja je ubedljivo poslednji na tabeli, iz 30 kola je osvojio svega 10 bodova i neminovna mu je selidba u drugu ligu posle samo jedne sezone.

Izabrane vesti

18.00: (1,07) Žalgiris (11,0) Nevežis (18,0)

Nije mu pomoglo ni to što ima nekoliko internacionalaca u svojim redovima. Italijan Hamed Timite, japanski bek Soičiro Suzuki ili nigerijski tandem Piter Eletu Nurudin Abiola Biliaminu ipak nisu pokazali dovoljno kvaliteta da bi Nevežis uopšte bio konkurentan u borbi za opstanak. Dainava, prvi tim iznad crte, beži mu čak 17 poena.

Nemanja Ljubisavljević (©YouTube)Nemanja Ljubisavljević (©YouTube)

Zanimljivija je borba za vrh, a Žalgiris na putu ka devetoj tituli i prvom mestu na listi najuspešnijih klubova u Litvaniji predvode i dvojica srpskih defanzivaca. Standaradan štoperski tandem u prvoj postavi čine 32-godišnji Ivan Tatomirović i osam godina mlađi Nemanja Ljubisavljević.

Tatomirović je u Žalgirisu od februara 2020. godine, a došao je iz Inter Zaprešića. Nekadašnji omladinac Crvene zvezde je pre toga igrao u Finskoj za Marijehamn, RoPS i HJK Helsinki, kao i Sarajevo i Srem. Ove sezone je odigrao 26 utakmica, a nastupao je i u evropskim kvalifikacijama.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Tamo je Žalgiris krenuo od Lige šampiona, eliminisao je Linfild iz Severne Irske, a zatim izgubio oba meča od Ferencvaroša. Iz kvalifikacija za Ligu Evrope ga je eliminisala Mura, ukupnim rezultatom 1:0, a potom i iz Lige konferencije Bode/Glimt iz Norveške, sa 3:2.

Akter tih utakmica bio je i Ljubisavljević, koji je takođe u Vilnjusu od zime prošle godine. Prethodno je igrao za hrvatsku Goricu, Radnički iz Niša, Dinamo iz Vranja i Jagodinu.

Pored srpskih defanzivaca za Žalgiris nastupaju i trojica hrvatskih internacionalaca, golman Tomislav Duka i napadači Tomislav Kiš i Josip Tadić. Tu je i Austrijanac hrvatskih korena, Mario Pavelić. Najzvučnije ime je ipak Jakub Silvestr, nekadašnji napadač Nirnberga i reprezentacije Slovačke. On sada ima 32 godine, a ove sezone je na 36 mečeva postigao svega četiri gola.

Žalgiris je ove godine pobedio Nevežis u oba dosadašnja susreta, u maju u Kedajnjaji sa 3:0, a zatim u junu na svom terenu sa 2:0.

LITVANIJA 1 – Zaostali meč 23. kola

Četvtak

18.00: (1,07) Žalgiris (11,0) Nevežis (18,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Litvanija 1ŽalgirisIvan TatomirovićNemanja Ljubisavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara