Vidal, D'Ambrozio, Bastoni (©Reuters)
Vidal, D'Ambrozio, Bastoni (©Reuters)

Šta god da je skrivio, Škrinijar mora da igra: La-Lu tandem ispravljao greške odbrane, D'Ambrozio se iskupio minut pre kraja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.09.20. | 22:44

Tri preokreta i odličan fudbal na Đuzepe Meaci, Fjorentina pala tek u finišu meča - 4:3

Bio je Inter voljan da ostavi Ivana Perišića u Bajernu i nakon pozajmice, potom hteo da mu proda i Marcela Brozovića, Kristijan Eriksen se posle šest meseci naprasno našao na transfer listi, a opet su se sva trojica našla u startnoj postavi Antonija Kontea na premijeri Intera u novoj sezoni (nisu igrali u prvom kolu). Milan Škrinijar, još jedan iz reda "otpisanih", pak nije. Slovenački defanzivac je u nemilosti italijanskog stručnjaka - navodno zbog nešto slabijih igara u finišu prethodne sezone - a potvrda da se ne radi o praznim pričama stigla je na večerašnjem meču sa Fjorentinom. Konte je 25-godišnjeg štopera ostavio na klupi, i zbog toga je vrlo lako mogao debelo da plati ceh, samo da La-Lu tandem nije još jednom zablistao - 4:3 (1:1).

Odluka Kontea da meč počne sa samo jednim klasičnim štoperom u formaciji sa trojicom igrača u poslednjoj liniji pokazala se pogrešnom već u trećem minutu. Aleksandar Kolarov nije najodlučnije krenuo na centaršut Kristijana Biragija, lopta se odbila do Đakoma Bonaventure, a ovaj nesebično dodao do Kristijana Kuamea kome je ostalo da je sprovede u nebranjenu mrežu. 

Izabrane vesti

Inter nije uspevao da odgovori na rani pogodak Viole, ali je umalo dobio poklon glavnog sudije Đampaola Kalvarezea, kada je Lautaro Martinez lažirao kontakt sa Martinom Kaseresom i pao u šesnaestercu. Italijanski arbitar je isprvao naseo, da bi se nakon protesta urugvajskog defanzivca i pregledanja VAR-a ispravio.

I onda, posle Kolarova - Danilo D'Ambrozio! Italijanski defanzivac bio je nemoćan u skoku sa Nikolom Milenkovićem nakon jednog centaršuta, ali je za razliku od srpskog reprezentativca prošao nekažnjeno. Na drugoj strani - hladan tuš Lautara Martineza. Povukao je kontru Nikolo Barela preko celog terena, "doneo je" do Argentinca, koji je preciznom "kiflom" u nadoknadi prvog dela poravnao rezultat.

Potom i preokret na samom startu drugog dela, mada se uz dosta sreće udarac Lautara odbio od dvojice defanzivaca Ljubičastih i završio iza leđa Bartolomeja Drongovskog. Nije domaćin stigao pošteno ni da se obraduje, defanzivni trojac je ponovo odradio svoje. Odlučili su D'Ambrozio i Bastoni da udvajaju Riberija, Kolarov je stajao preširoko, Brozović nije ispratio Gaetana Kastrovilija i "desetka" tima iz Firence je odličnim prijemom stvorila brisan prostor i neometano savladala Samira Handanoviča

No, ni tu nije kraj. Kolarov i Bastoni predaleko jedan od drugog, majstorsko dodavanje Riberija preko pola terena neometano stiže do Federika Kjeze i to je - 2:3. 

Inter je bio na kolenima. Priliku da ga dokrajči imao je Dušan Vlahović, koji je u igru ušao sa klupe, ali je udarac nekadašnjeg napadača Partizana slabijom nogom sa sedam metara bio dosta neprecizan. Nije mnogo prošlo, usledio je blickrig Intera. Odlično ubacivanje još jednog rezerviste, Ašrafa Hakimija, povratna lopta za Lukakua i ponovo je bilo nerešeno. No, ne zadugo, jer se praktično u narednom napadu D'Ambrozio iskupio za sve kikseve i centaršut Sančeza zakucao u mrežu gostiju za tri boda na premijeri svog tima u novoj sezoni. Umesto Intera, Fjorentina je ostala praznih ruku.

SERIJA A – 3. KOLO

Subota

Torino - Atalanta 2:4 (2:3)

/Beloti 11, 43 - Gomez 13, Murijel 21, Hatebur 42, D Ron 54/

Kaljari – Lacio 0:2 (0:1)

/Lazari 4, Imobile 74/

Sampdorija – Benevento 2:3 (2:1)

/Kvaljarela 8, Koli 18 – Kaldirola 33, 72, Leticija 88/

Inter - Fjorentina 4:3 (1:1)

/Martinez 45+2, Čekerini 52ag, Lukaku 87, D'Ambrozio 89 - Kuame 3, Kastrovili 57, Kjeza 63/

Nedelja

12.30: (5,10) Specija (3,60) Sasuolo (1.73)

15.00: (1,35) Napoli (5,00) Đenova (9,00)

15.00: (2,75) Verona (3,00) Udineze (2,80)

18.00: (6,00) Krotone (4,10) Milan (1,55)

20.45: (3,60) Roma (3,45) Juventus (2,05)

Ponedeljak

20.45: (2,00) Bolonja (3,45) Parma (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

InterFjorentinaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara