Tijago Alkantara u dresu Liverpula (©Liverpool FC)
Tijago Alkantara u dresu Liverpula (©Liverpool FC)

Šta može da se kupi za 30.000.000 evra? Lids Rodriga, Vila Votkinsa, Barsa Trinkaa, a Liverpul – Tijaga

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.09.20. | 17:19

Može biti da imamo posao leta

Vredi da se pomene još jednom - moglo bi biti da imamo posao leta! Gledajući odnos cene i kvaliteta, teško da jače ime i kvalitetnije pojačanje može da se kupi za 30.000.000 evra! Melem za oči navijača Redsa - Tijago Alkantara obukao je dres Redsa i tako kompletirao spektakularni transfer na Enfild, gde će se po slovu ugovora zadržati bar u naredne četiri godine.

Liverpul je tako verovatno sa drugim pojačanjem ovog leta završio prelazni rok u kojem je Jirgen Klop samo izvršio nekoliko korekcija u šampionskom sastavu. Posle rezerve Endiju Robertsonu, Liverpul sada ima paklenu konkurenciju u veznom redu gde će višak verovatno biti Marko Grujić, a izvesno i Žoržinjo Vajnaldum kojeg raširenih ruku čekaju u Kataloniji.

Izabrane vesti

Posle meseci raznih spekulacija Liverpul i Bajern postigli su konačni dogovor na intervenciju španskog reprezentativca, koji je na Enfildu zadužio “šesticu“ u prethodnom vlasništvu Dejana Lovrena. Iako je ceo posao vredan 30.000.000 evra, to nije fiksna cena, već ta osnovica iznosi 22.500.000 evra. Preostalih 7.500.000 evropskih novčanica doći će kao bonus na osnovu timskih i individualnih izdanja čoveka koji nosi krunu aktuelnog šampiona Evrope u redovima prošlogodišnjeg osvjača Lige šampiona. Dakle, ovaj posao je cenovno u rangu onoga što je Lids platio za Rodriga Morena, ili Aston Vila za Olija Votkinsa, odnosno to je za milion evra manje od Barselonine kupovine Trinkaa iz Brage. Jednostavno, Liverpul je razbio konkurenciju, bar na papiru.

Tijago je danas doputovao u Mančester, iz kojeg je imao organizovani prevoz do Enfilda, gde je odradio potrebne lekarske preglede i stavio svoj potpis na četvorogodišnju saradnju. “Osećaj je fantastičan, ovo je momenat koji sam čekao jako dugo i presrećan sam što sam igrač Liverpula. Kako godine prolaze pokušavaš da osvojiš sve što je moguće, a Liverpul je klub koji odlično opisuje ono što sam ja i želi da osvaja sve. Ovde se već osećam kao član porodice jer osećam tu bliskost, osećaj je pravi“, izjavio je Alkantara po potpisivanju ugovora u Liverpulu. 

Liverpul je dobio vrhunskog kreativca kojeg su povrede tokom karijere sprečile da ima još veću karijeru. Ipak, njegov pogled na fudbal, igru generalno su izvan čisto naučnog aspekta. On fudbal vidi kao umetnost i tako se ophodi prema igri. Izuzetno je cenjen u najvišem fudbalskom društvu, a Bajern je napustio noseći nadimkom “Mađioničar“. 

Redsi su stvarno napravili posao kojim mogu samo da budu ponosni...



tagovi

Tijago AlkantaraLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara